Auto klime (-) iskustva, crna lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gari55
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 72
    • Pirot
    • Honda Accord 2.0

Auto klime (-) iskustva, crna lista

Nije vezano za autolimare vec za servis klima uredjaja.
    Na najcrnju listu bi dodao Frigo servis na Novosadskom autoputu. Ubedjivace vas da za servis klime treba da date 500E, cene nenormalne, sve se naplacuje, cak i pritezanje srafa. Ako hocete garanciju umesto 6 meseci na godinu dana onda je cena 20% veca.
    Na ulazu u direktorovu kancelariju postoje 2 vrata. Na jedna samo on ulazi (Frigo), a na druga svi ostali. Ako udjete na pogresna nece razgovarati sa vama.
    Sve u svemu nevidjeni prevarant.
    Pricace vam price kako on svo znanje sakuplja sa interneta, kako je on Bog za klime inace funkcionise na sledeci nacin:
    puni vam sistem obojenim freonom da bi ispitao curenje (4300din). Posle nekog vremena dodjete proverava UV lampom,onda ispusta,i ako je sve ispravno puni opet (3500din). Ako postoji bilo kakav problem sa kompresorom za remont trazi 280E, pa makar promenio i samo jedan lager u njemu (inace kompletan remont sa garancijom moze da se nadje za 115E, znam gde, neka pita neko na PM ako ga interesuje). Dalje, ako menja kompresor predlaze ispiranje sistema (5000din) iako je to potrebno samo u najtezim slucajevima ostecenja kompresora i na kraju predlaze dizinfekciju sistema (5500din).
    Sve u svemu
    min4300+3500
    a cesto i + 280E+5000din+5500din.
    Ne placajte skolu, ja sam svoju platio 4300 din i pobegao. Na kraju sam nasao skroz korektan servis sa veoma povoljnim cenama i VEOMA VELIKOM STRUCNOSCU. Ako nekog interesuje neka pita na PM

Edit 012: Prebaceno iz "Autolimari (-) iskustva ili ti crna lista"
  • dintel011
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2005
    • 348
    • Beograd, Vidikovac

Ja sam jednom bio kod njih ali srecom nisam prosao kao ti.
    Ponovo da idem, ne pada mi napamet.
    Ja licno imam losa iskustva sa servisom "JELIC" koji se nalazi kod plavog mosta.
    Slicna je situacija kao sto je Gari55 pomenuo za Pilipa.
    Ma jos su gori kad vam kazem.
    Trazili mi 1000 dinara samo da mi "-" sprovedu do kompresora.
    Znaci bezobrazluk samo takav.
    Sredim ja taj "-", bez njih i napunim klimu kod njih ali nije izdrzalo ni 24h...
    Srecom da sam imao fiskalni racun, koji sam dobio tek na zahtev, pa sam zapretio inspekcijom, a tu je bilo jos nekih potecijalnih musterija , valjda ih je bilo sramota kad sam poceo da se derem pa mi je gazda vratio pare.
    Izgleda da su mi namerno probusili jedno crevo, nisam 100% siguran ali sumnjam.
    Jos kaze da sam prvi koji je nezadovoljan.
    A koliko su mi para trazili, ne smem ni da napisem, mislicete da se zezam.
    Videli valjda strane table pa mislili, evo je ovca na proputovanju, pa ne moze bez klime...

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja sam pre nekoliko godina bio kod tog Pilipa na novosadskom putu, a posetio sam i toga kod plavog mosta.

bilo je dovoljno par pitanja da ih skartiram jer su obojica ostavili utisak da uopste nemaju pojma sta i kako radi klima u autu, a kamoli kako bi oni mogli nesto da ispitaju ili poprave.

pri tome je taj Pilipfrigo bio prilicno neposlovan i bezobrazan ali na to sam vec navikao u balkasnim krajevima.

ali nisam navikao na lazne price a po zapadnoj ceni naplacivanja magle.

samo jedan savet- klima sistem u autu je prilicno skup i delovi se raltivno tesko ovde nabavljaju stoga nemojte nasedati na lepe price i ekstra nisku cenu. to moze posle da se pokaze kao jako skupa intervencija ako zbog toga strada neki deo klime.
      tesko je pogoditi ko je taj koji zna posao, ali malo posmatranja rada na drugim autima moze puno toga da otkrije a i da se nista ne pita
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Pa na linku ima:

Polar Klima d.o.o. Beograd
        Predstavništvo - veleprodaja - maloprodaja - servis

Bulevar vojvode Mišića 39a
        11000 Beograd
        Veleprodaja
        Tel:

Fax:
        Servis
        Tel:

Fax:

+381 11 2060 520
        +381 11 2060 523
        +381 11 3692 683

+381 11 2060 527
        +381 11 2060 529
        +381 11 2650 524

Comment

• Vladan
          CBC Senator
          • 18.08.2005
          • 248
          • Vuko.ebina
          • e46 325i

nikako u klima (i alarm) servis AC OMEGA. Nalaze se izmedju Merkatora i Opstine Novi Beograd.
          Evo ovih dana malo je otoplilo pa sam i mogao da probam kako su je odradili. Naravno nista ne valja, ne hladi. Morao sam cetiri puta da idem u servis i stalno su nesto odlagali. Na kraju su je odradili pocetkom oktobra prosle godine tako da i nisam mogao da provalim da li valja. Onaj nesposobni radnik je punio sa onom tecnoscu da bi mogli da provere gde curi. Ali naravno isprskao je sve zivo s tom tecnoscu tako da nije ni bio siguran gde ispusta pa je zamenio neko crevo koje se njemu cinilo da treba(ocigledno pogresno ). To crevo je PAPRENO naplatio pravdajuci to izuzetnim kvalitetom ( inace domaca radinost). Ne smem ni da kazem koliko je kostalo jer me je sramota.
          Sto dalje od ovih nesposobnjakovica!

Comment

• bojanv
            CBC Član
            • 09.12.2007
            • 45
            • zemun

Bogunovic u Tosinom bunaru,izuzetni vacarosi .Poznavanje klime jednaka nuli.Izbegavati svaki kontakt sa njima.

Comment

• tanja.v
              CBC Član
              • 10.01.2008
              • 57
              • beograd rakovica

Bežite kao glavom bez obzira kada vidite servis "Studio" iza Kilera u Zemunu.Punjenje R12 bez ulja i boje,a stari freon ispustili u travu.Na moju primedbu da klima slabije radi "majstor" dodao gas na 3500 obrtaja i kaže:"evo sada je bolje".Ja kažem gde je ulje,on kao ne ide u R12,a videće ako negde curi jer izmasti na tom mestu(bez ulja).Nije znao gde stoje isparivači na alfi 33,i bio šokiran kad mu je objašnjeno da su u krilima ispred točkova!Posle su u pravom servisu STRUJA 96 besplatno otklonili njihove gluposti!

Comment

• goksi_mangas
                CBC Član
                • 18.05.2008
                • 14
                • Beograd

Iskustvo sa majstorima u srbiji je ocekivano pa tako ni samnom nije izuzetak. Naime kupio sam auto i klima nije radila, cak se ni kompresor nije palio. Otisao sam po "preporuci" u M3 servis u Tosinom Bunaru kod Njokija. Njoki mi je odmah rekao da zna sta je boljka kod mog auto-isparivac ali da ce da proveri. Otvorili su deo gde se nalazi isparivac i momentalno konstatovali da je to problem. Inace zamena isparivaca nije naivan posao jer mora da se skine cela instrument tabla. Po majstorovim recima cak ce posle zamene auto biti bolji jer ce da "pritegne" srafove koji su se olabavili. Cena popravke bih trebala da kosta oko 330 eura ali bez garancije jer mozda nije samo taj deo otisao.
                Za svaki slucaj otisao sam u drugi servis da ja proverim dali stvarno to nije u redu. Tamo sam rekao momcima da se sumlja na isparivac ali oni nisu nista videli jer nigde nije bilo boje. Za razliku od M3 servisa ovi novi su imali UV lampu i zute cvikere uz pomoc kojih se vidi boja koja svetli. Njihov savet je bio da se napuni klima jer se drugacije nista nemoze saznati jer oni nevide nista. Napunili smo klimu, radila je 2 dana i prestala da hladi. Ispostavilo se da su dva creva od klime napukla i da na tim mestima curi, na isparivacu nista nije bilo.
                Toliko o nasim majstorima i dijagnostici.

Jedan savet da ukoliko se ne pali kompresor kao kod mene nemora da znaci da je crko, on se ne pali i kada nema gasa u sistemu.

Comment

• gavril
                  CBC Početnik
                  • 06.07.2008
                  • 8
                  • bgd

auto klima

Evo ljudi moje iskustvo iz pilipa!
                  Pre nedelju dana sam bio kod njih da mi provere gde curi!
                  Napunili su mi sistem freonom i uljem!Rekli su da vozim a pa kad prestane da radi da dodjem do njih da utvrde gde curi!
                  Pet dana sam vozio auto,klima prestala da radi!otisao sam i uz pomoc njihovih naocara su utvrdili da mi je otisao semering na remenici kompesora!popravili u mi i naplatili 11ooo din(sa punjenjem sistema)!

Comment

• djordjem
                    CBC Početnik
                    • 15.07.2008
                    • 2
                    • Beograd

I moje iskustvo sa majstorima za klime je grozno. Naime, pre tri godine sam kupio auto na kome je klima radila, ali posto je bio decembar mesec nisam je maltene palio sve do juna meseca. Kada su krenule vrucine, ja na dugme, kada klima ne radi. Prvo sam otisao do Jelica kod plavog mosta, jer su mi bili u komsiluku. Sve su mi raskopali po autu, cak i ostetili izolaciju na zicama za struju, kao nesto ispitujuci i nista nisu nasli. Rekli mi kao dodji neki drugi dan kada nam tu bude elektricar. Vidim ja da oni nemaju pojma. Posle sam otisao po preporuci druga u servis kod Centralnog zatvora u Bacvanskoj, momci su konstatovali posle duzeg vremena da je izgleda otisao relej za klimu, ali nisu znali gde je. Vec iznerviran nekako sam slucajno nasao broj telefona jednog momka, Dragan se zove i ima servis na Banjickom putu, koji popravlja elektroniku na kolima i sve mi je zavrsio za 10 minuta. Dakle, klima moze da ne radi i zbog struje, a oni to po nazovi klima servisima ukapiraju tek kada ti prvo sve raskopaju i upropaste... Dakle, i moje iskustvo sa Jelicem je veoma lose.

Comment

• babke
                      CBC Član
                      • 23.07.2005
                      • 18
                      • BeOGRAD

Dejan iz susedgradske

Mogu da kazem za ovu garazu da nisu uopste kako su ih predstavili na forumu.Niti su ljubazni niti predusetljivi poznata seljacka logika ,imaju reklamu da su majstori ustvari dundjeri,priuceni majstori.Koliko puta sam bio kod njih i sve sam radio i ja cu tablu KLIMA SERVIS.Znaci servis za klime DEJAN iz SUSEDGRADSKE zaobidjite.P.S Nisam konkurencija

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Re: Auto klime (-) iskustva, crna lista

City Car Novi Sad.
                        Neznalice ili prevaranti, a izgleda i jedno i drugo, jer su sve zive komponente sistema nabrojali da su problem i da ih treba zameniti , gde sam video da nemaju pojima. Pa i ja tako mogu da popravim iako se ne razumem nesto posebno u klime, tj. vise informativno. Od susaca, do hladnjaka, i ostalih delova sistema sve je potencijalni problem bio za njih. Tako su hteli da mi uzmu 150eura za start resavanja problema, a verovatno bi izmislili da i hladnjak mora da se menja, a problem resen ispiranjem hladnjaka vodom(spolja) za 500din kod pravog majstora SNESKO NS.
                        City Car ima sistem rada otprilike kao sto je @gari u prvom postu opisao, sve se menja, sve se placa, nista se ne podrazumeva, nista ne moze da se popravi, sve mora novo.
                        Vise detalja sam postavio u ''Beloj listi''.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Danas sam bio u City Karu jer su mi rekli da imaju alat da okrpe crevo na licu mesta bez da ga skidam što mi je velik posao. Uglavnom, majstor je odmah rekao da ne može a nije ni pogledao, kaže skini pa stavimo nastavak.To može da mi uradi svaki cevadžija koji pravi cevke, meni treba presa koja je pokretna jel imate? imamo... Hoćete pogledati auto, kaže hoće. Posle pregleda i dalje nešto kao ne može a ja kažem pa nema veze dugačko je, kratak deo je uništen i biće dovoljno premestiti kraj. Crevo inače može da se izvadi izvan motornog prostora bar pola metra. I dalje nije to tako jednostavno jer kraj nema "riblju kost" pa će da izleti. Nije mi jasno kako nije izleteo sve ove godine upotrebe ali ajde, može samo nastavak i to da se zavare neke dve spojnice pa se to natakne na oba kraja presečenog crva. Ok, koliko to košta? Pa najmanje 50 evra, pa najmanje ili toliko?....

Usput pitam za sinov auto, da ne dužim ko ga je sve popravljao ali da kažem da je servis u Cvijićevoj imao auto u dva tri navrata po par dana i nije rešio problem ali je naplatio. Veći deo para su mi vratili kad sam ljubazno insistirao, Rašeta u Futogu uradio zamenu kompresora za neodgovarajući pa su pukli držači od kompresora jer nije mogao da se stegne a usput klima radila 3 sata i opet ništa, čekam koj idan da i njemu kažem koju lepu reč. Problem je što sve radi ali je verovatno zapušen ventil na isparivaču jer pravi pritisak ali nema protoka. Sve ispričam i kaže čovek pa to treba promeniti kompenzacioni ventil, sušač i sve rastaviti da se opere. Ok, red veličine para? Pa od 200 evra pa na gore, pa koliko nagore, to može biti i 1000 evra. Pa može, iskre mu oči. E pa ja se ne zakopčavam na ledja.
                          Servisi za klime, ne znam za ove sa bele liste ali većina je pa to nema pojma, niko ništa ne garantuje ali zato svi pošteno naplaćuju. Nikako mi nije jasno kako se ne zna cena unapred. Kompresor, hladnjak, cevi, ventili itd... koštaju toliko, nismo to zamenili minus toliko i kraj? ILi nije, očigledno...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• subicd
                            CBC Senator XXL
                            • 20.06.2008
                            • 463
                            • Novi Sad

@Doro,
                            Onog Sneska sa bele liste ti preporucujem. Evo poslao prijatelja, vozi A6 2002.(namerno sam spomenuo auto),nije hladila kako treba u gradu. Konstatuje da je pritisak 20 bara, i da jedan ventilator ne radi. Takodje mu je ispirao hladnjak i dal jos nesto sitno, naplatio 1000din.

A za City Karu, nemam vise komentar jer sam se u ovih poslednjih mesec dana raspitivao o njima malo, tj. pljuvao ih, i dosao sam do jos negativnih iskustava od klime do mehanike i elektrike, pa i do ugradnje kineskih sijalica(ne proizvedenih u Kini po licenci) koje su naplacivali po 200e a kostaju 70e.
                            Inace i meni su licitirali cenu od 150e pa na vise. Majmuni.

Comment

• kele
                              CBC Član
                              • 20.08.2007
                              • 95
                              • Sonta

Odg: Auto klime (-) iskustva, crna lista

Za neke ovde izgleda da je merilo sto niza cena usluge,to je izgleda majstor bolji.Kad odete u servis,kad vam kazu cenu koja bas nije mala vi odmah kazete da taj nema pojma.Kada vec vozite auta od nekoliko hiljada eura,budite mangupi pa se ispruzite i platite posteno zamenu delova a ne kukumavcite majstorima i nemojte ih terati da vam krpe sistem "samo da drzi ovu sezonu" i posle ih jos javno pljujete.Na zapadu ko nema para da popravlja klimu,taj proda auto a ovi nasi hoce da budu "veci pop od popa" pa jos uce majstore kako treba da rade.

Comment

Working...
                              X