Vlazan i ustajao vazduh iz klime kada se klima ugasi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Vlazan i ustajao vazduh iz klime kada se klima ugasi

Evo ovako imam jedan problemcic. Kada upalim klimu i vozam se sa tako, pola sata npr., i posle ugasim klimu i ostavim samo da duva hladno bez upaljene klime, iz otvora za vazduh vrlo brzo pocne da kulja uzasno neprijatan vazduh, vlazan, ustajao, kao iz neke mocvare. Isto tako ako ne gasim klimu nego samo ugasim auto, i ostavim ga i posle kada dodjem, upalim ga (bez odmah paljenja klime) ista stvar se desi.
    Znaci posle rada klime iz tih cevi pocne da ulazi neki vlazan vazduh, kao da se posle gasenja klime kondezuje neka vlaga (to se onda desi dosta brzo, jer mu trena 5-10 sekundi) i onda pocne da duva to u auto. Skroz neprijatna stvar, moram da otvorim prozor da se proluftira na brzinu (ukljucim na 4), ali onda sto sam palio klimu ... (nemam digitalnu).
    Cistio sam pre pvoh vrucina sa onim sredstvom sto se ostavi da duva u autu 10-15 minuta, ali ne verujem da je do toga. Posle toga nisam palio klimu neko vreme, dok nisu pocele malo vrucine ...
  • bullet
    CBC Veteran
    • 26.05.2008
    • 115
    • Beograd

Re: Vlazan i ustajao vazduh iz klime kada se klima ugasi

Potpuno ista stvar kod mene na Astri. Nakon redovnog servisa gde su zamenjeni filteri kabine i klime ne smrdi više.

Comment

• Dexxter
      CBC Senator
      • 26.11.2007
      • 224
      • Svilajnac

To se uglavnom resava dezinfekcijom isparivaca klime. Imao sam dosta takvih slucaja i bez problema sam ih resavao. Svaki servis to moze da uradi. Kroz otvor gde izlazi kondezovana voda sa isparivaca treba ubaciti cevcicu od spreja i dezinfikovati isparivac.
      Work to ride - Ride to work

Comment

• ivan.stojanovic
        CBC Veteran
        • 21.05.2007
        • 115
        • Novi Sad - Kragujevac

Mene je zezao tako filter, ali je pored toga, zimus, konstantno su mi maglila stakla. Zamenio sam filter i sada je milina, niti smrdljivog vazduha, niti maglenja. Zameni filter (bar za moj auto nije bio skup, 400din) i uradi tu dezinfekciju i bice sve ok.

Pozzz...
        Ivan Stojanovic
        Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Ne koristis ispravno klimu. Kao prvo ne ukljucujes klimu na kratkim relacijama. Kao drugo kada se ugasi klima obavezno pusti ventilaciju na jace, time ces osusiti vlazne delove klime i sprecices pojavu razvoja mikroorganizama. Ukoliko su se vec mikroorganizmi natalozili onda ti ne gine dezinfekcija i ciscenje klime.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

i nikad ne gasi auto odmah,ako si koristio klimu,izduvas obicnim duvanjem pa ugasis auto. Tj pre nego sto stignes na zeljenu destinaciju,ako si koristio klimu ,minut pre nego sto stignes, ugasis klimu-pustis duvanje i kad stignes ugasis auto bez da ti ostane kondez i posle da se ubudja.
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• ivan.stojanovic
              CBC Veteran
              • 21.05.2007
              • 115
              • Novi Sad - Kragujevac

E dobro, da znam i ja...

Ma, sta znam sa klimom kada sam do pre godinu dana vozio Yuga koji se klima, koji je daleko od klime Jbg, ja seljak covek pa ne znam...

Zahvaljujem se i ja na savetima! Sa' cu da ga dezinfekujem i da se pridrzavam vasih uputa

PozZzZz...
              Ivan Stojanovic
              Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka

Pa dobro nije toliko kratka relacija, pola sata - sat nebitno koliko, bitno da je klima upaljena, da je radila i da sam je ugasio. To mi se pre nije desavalo. Pre nego sto je to pocelo da se desava, zamenio sam filter klime i ocistio sa onim sprejom sto se stavi iza sedista i klima ukljuci na max (znate o cemu se radi) ...

Ok, uvek ja iskljucim klimu pre nego sto izadjem iz auta, da se malo priviknem na spoljne uslove, ali tog momenta kad sam ugasio klimu, pocne da udara vlaga iz nje i taj smrad. U stvari to nije smrad, to je kao neka koncetrovana ustajalost, ne znam kako bih to opisao. Znaci nije smrad kao kad neko prdne ili ti smrde noge, nego vise onako na neku vlagu, ustajalost, neprovetrenost ...

I ranije sam na isti nacin koristio klimu, ali mi se to nije desavalo.
                Kontam da ima neke veze ili sa zamenom filtera ili sa oni sprejom sto sam stavio da mi ocisti te kanale.
                Jel moguce da filter ne stoji dobro ili tako nesto?

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

ostaje ti kondez na filteru i skuplja se budj i to osecas,zasto-ne znam. los ili fus filter ili nesto trece
                  kad koči,cepa gume i prevrće se!
                  papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Dexxter
                    CBC Senator
                    • 26.11.2007
                    • 224
                    • Svilajnac

Nema pravila. Negde se taj smrad pojavi a negde nikada. Najbolje resenje je dezinfekcija samog isparivaca. Znaci da se cevcicom direktno on isprska i nakon toga staviti filter aktivnim ugljem malo je skupli od obicnog ali daleko bolji.
                    Work to ride - Ride to work

Comment

• Delija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.08.2005
                      • 310
                      • NS
                      • plavi auto

Meni se desavalo blago kad je pocela letnja sezona. Posle 10-ak ukljucivanja klime je prestalo samo od sebe - nista nisam cistio / menjao.
                      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Velja
                        CBC Veteran
                        • 22.12.2005
                        • 176
                        • https://t.me/pump_upp
                        • CharlesfaistOB

A da nije zapušen odvod kondenzata pa ostaje previše vode? Jel ti lepo kaplje ispod kola kad ti radi klima nekih 10-ak minuta?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• nikaragva
                          CBC Senator XXL
                          • 03.06.2008
                          • 521
                          • B. Palanka

Danas sam primetio kapljanje, dole na onim izduvima kod nogu. Znaci u kolima ne napolju. Ali nista posebno. Kao od kondezata, onako malo.
                          Ttakodje kada mi radi klima nekih sat vremena, pa je ugasim na pet minuta, pa opet upalim, kao da dim krene iz izduva, ali ne dim, nego kao neka para, hladna para
                          Okom se vidi, ali na osecaj nista posebno vlazno, jedino sto se vidi. Kao kad otvoris zamrzivac pa krene ona para iz njega.
                          Gde se otpusava taj odvod kondezata?

Comment

• Velja
                            CBC Veteran
                            • 22.12.2005
                            • 176
                            • https://t.me/pump_upp
                            • CharlesfaistOB

Pazi nisam stručnjak za klime, ali ovo što si napisao definitivno nije normalno, trebao bi da daš nekom stručnom da je pretrese.
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• stevak
                              CBC Senator XXL
                              • 31.05.2009
                              • 1215
                              • Zemun
                              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by nikaragva
                              Danas sam primetio kapljanje, dole na onim izduvima kod nogu. Znaci u kolima ne napolju.
                              Ako si relativno skoro kupovao taj auto kao polovan, moguće je da je "englez", pa da je prepakivan. Ako je to slučaj, trebalo je zameniti i kućište ventilatora klime i odvod za klimu.
                              ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                              X