Koji reostat (ako se tako uopste zove)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakica
    CBC Član
    • 07.09.2007
    • 43
    • Beograd, Vracar

Koji reostat (ako se tako uopste zove)

pitanjce... da li neko zna gde bih mogao da pronadjem podatak koji reostat za klimu (valjda se tako zove) se koristi za koji auto?

konkretno mislim da imam pogresan u mojoj corsi, jer jako brzo pali drugu brzinu na ventilatoru za hladnjak klime... ta spravica valjda sluzi da u zavisnosti od pritiska gasa pali ventilator na prvu/drugu brzinu, ili gasi kompresor u slucaju pregrevanja.

u mom slucaju se ta druga brzina pali za minut-dva, a kada su velike vrucine, ostaje da se vrti i po 5-6 minuta i nakon sto ugasim klimu. klima radi bez problema, ali je taj ventilator poprilicno bucan u drugoj brzini pa mi ide na nerve

i gasi se tek kad iskljucim auto, tj kontakt.

Corsa B 1999. 1.2 16v x12xe

edit: klima se servisira svake godine, cak sam proslog leta kupio i novi hladnjak i susac (jer su originalni istrulili heh), ali problem sa bukom je ostao...
  • Rogi
    CBC Član
    • 17.04.2007
    • 81
    • Stara Pazova

Re: Koji reostat (ako se tako uopste zove)

Jesi kacio sistem na aparat? Kakvi su pritisci,mozda je visoki pritisak malo povisen pa zbog toga pali drugu brzinu.

Comment

• lakica
      CBC Član
      • 07.09.2007
      • 43
      • Beograd, Vracar

jos malo informacija:

kada sam kupio corsu freon je trajao mesec dana. "Sale klima" je uz pomoc one boje pronasao da reostat nije ispravan i da tu pusta gas, pa ga je zamenio novim, ali sa istim karakteristikama. ja sumnjam da ni taj koji je bio u autu nije pravi, tj da zbog toga prerano pali drugu brzinu.

prosle godine (kao sto rekoh) su menjani hladnjak i susac, i tom prilikom je uradjen servis - povezivanje na aparat, punjenje freonom i nekim uljem (za kompresor valjda), tako da bi trebalo da je sve u savrsenom redu jer se Sale nalazi na beloj listi

zato me zanima da li negde postoji taj info, cisto da budem siguran da li je reostat pravi ili ne

Comment

• Rogi
        CBC Član
        • 17.04.2007
        • 81
        • Stara Pazova

Ako je na crevima to je onda prekidac pritiska,presostat...

imam 2 broja... po podacima koje ja imam

1854773
        90359991

i slika ako ti znaci

Comment

• lakica
          CBC Član
          • 07.09.2007
          • 43
          • Beograd, Vracar

eh, znao sam da sam negde pogresio... jeste na crevima, i samim tim nije reostat heheh

da nemas mozda info na koliko bara ili cega vec se pali koja brzina?

btw hvala na informacijama, sad se vratih u bgd

Comment

Working...
          X