climatronic na vw polo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lale0
    CBC Početnik
    • 06.09.2009
    • 6
    • nis

climatronic na vw polo

otkazao mi ventilator koji hladi klimu i hladnjak motora,pa mi klima radila nesto malo kad sam brzo vozio,onda ja to primetim i popravim taj ventilator,medjutim klima nije radila pa je dopunimo malo i ona proradi i radila je dok je nisam ugasio;posle toga primetim da kompresor svaki put kad ukljucim klimu trgne malo(delic sekunde) i odustane da radi a el.magnet ga drzi ukljucen i ventilator koji hladi klimu i motor radi i kad ukljucim klimu da greje , a ranije je radio samo kad je klima postavljena da hladi;posle odem u jedan servis i oni onom masinom ispuste sav gas iz klime ,vakumiraju je ,ispit curenja i napune je i ona i dalje radi jedan sekund i oseti se hladan vazduh kad je ukljucim ,pa na dalje ne radi,a ovaj ventilator mi radi i na grejanju ,a znam da dok je dobro radila nije radio;sumnjam da je nesto zapuseno ali neznam sta ili da se ova dig.klima nesto pobrkala kad smo je prvi put dopunjavali mozda smo je prepunili ili je crko kompresor,ako je neko imao slican slucaj neka pomogne hvala
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: climatronic na vw polo

Cekaj El.magnet na kompresoru ukopca pa odmah nakon toga pusti ili ostane ukopcan? Nisam lepo skapirao. Meni lici kao da je crkao glavni relej klime.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• lale0
      CBC Početnik
      • 06.09.2009
      • 6
      • nis

ostane ukopcan vidim da se unutrasnjost remenice okrece sto znaci da se i kompresor okrece,jedino ne vidim sta se desava tu i neznam kako izgleda ta lamela koja je izmedju kompresora i el.magneta, mozda ona slajfuje ako je to moguce neznam kako to izgleda,ako tu slajfuje onda kompresor ne radi,jer on prve sekunde kao krene da radi i oseti se hladno znaci da on pravi pritisak ali posto to traje jednu sekundu posle prestane da duva hladno mozda proslajfuje lamela i to je to uglavnom ostaje ukopcan sigurno cela remenica se vrti, a kad je iskljucen onda se vrti spoljni deo a unutrasnjost remenice ne

Comment

• darko-sice
        CBC Senator
        • 01.11.2005
        • 200
        • Aleksinac

Kakvi su pritisci...meni se cini da je riknuo kompresor
        POZDRAV

Comment

• Dexxter
          CBC Senator
          • 26.11.2007
          • 224
          • Svilajnac

Ili kompresor ili onaj ventil ispred isparivaca (zaboravih kako se zove) sto razdeljuje pritiske. Pravac u servis na proveru pritiska.

Comment

• lale0
            CBC Početnik
            • 06.09.2009
            • 6
            • nis

ovih dana mi se desava da kad ga ukljucim radi dobro 3-5 minuta pa prestane da radi,a cev na ulazu u hladnjak bude vruca to vreme moracu da proverim dal nije hladnjak zapusen ili filter koji je posle hladnjaka pa ako ima neki ventil- sigurnosni zbog zapusenosti izbaci

Comment

• Dexxter
              CBC Senator
              • 26.11.2007
              • 224
              • Svilajnac

Po meni nije ni hladnjak ni filter. Po meni ili je razdelni ventil ispred isparivaca ili kompresor.

Comment

• lale0
                CBC Početnik
                • 06.09.2009
                • 6
                • nis

samo da kazem da je klima proradila ubrzo posle mog zadnjeg posta i radi dobro izgleda da je neka prljavstina zezala

Comment

Working...
                X