Auto sam kupio sa neispravnom klimom, tj. klima ne radi ali se ne zna zasto. Vizuelnim pregledom sam video da su tu svi elementi, kais klime je tu i vrti kompresor. Ono sam primetio je da kada upalim klimu (tj. pritisnem dugme za klimu) nista se ne desava. Ventilator se ne pali a i ne cujem da se kompresor ukljuci tj. da kvacilo ga ukljuci. Da li mi neko moze reci kako bih mogao ustanoviti sta je problem sa klimom da bih video jel uopste vredi razmisljati o popravici ili ne? Da li se prazan sistem ponasa ovako ili ne, tj. da li se klima bez gasa ukljuci kada pritisnes dugme ili ne? Hvala unapred na pomoci.
Kako ustanoviti zasto ne radi klima BMW 318i E36 1994g.
Collapse
X
-
Re: Kako ustanoviti zasto ne radi klima BMW 318i E36
U svakom slucaju nemozes bez majstora jer ako nema dovoljno gasa u sistemu kompresor uopste nece da se ukljuci tako da je najbolje da je majstor izvakumira i vidi dali radi ,curi ili ne i onda videti.u vecini slucajeva se samo dopuni i sve je ok.pozdravPirke
-
-
A da li se uopste ukljucuje ventilator ako je klima prazna ili ne? Ko zna mozda budem neki sreckovic pa da bude samo prazna klima“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
toliki srecko ne mozes biti,ja sam imao isti problem,gas je morao da izaadje negde,racunaj nekih 100 evrica minimum,punjenje i opravka,gas je verovatno izasao na semering kompresora (tako je bilo kod mene) i nadaj se da to nije bilo pre mnogo godina...
Comment
-
-
Nije bas da mi treba, ali bih voleo da je popravim ne zbog klime vec zato sto mrzim da imam na autu bilo sta neispravno. A ovde polovne delove mogu naci bas povoljno tako da bih hteo pokusati popraviti ako nije sve u totalu skupo.“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
Re: Kako ustanoviti zasto ne radi klima BMW 318i E36 1994g.
kao sto kaze nina996 prvo treba probati da se izvakumira sistem
zatim ako to uspe treba sipati freon+boju da bi moglo da se vidi gde pusta sistem...
ako nema pritiska u sistemu samim tim se nece paliti komresor a ni ventilator...VTS
Originally posted by QV laleJos jedan....
Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
where real Saxomans live...
Comment
-
-
probaj ovako...prespoj presostat(senzor pritiska)koji ti se nalazi sa leve strane auta(gledano sa prednje strane) na cevi kime do hladnjaka..to ti je dvopolni senzor sa koga skines konektor i na konektor zabodes parce zicice tako da prespojis kontakte.startuj auto i na kratko startuj klimu(max 10 sek)ako uklopi kvacilo klime znaci da nemas pritiska u sistemu t.j. nemas gasa.Takodje proveri i ispravnost ventilatira na klimi.posto na celoj seriji e36 dolazi do zaribavanja istog ..Pozdrav Dragan
Comment
-
-
Jel mi samo mozes reci kako da znam koje dve zice od cetiri da spojim kratko, tj. jel ce biti ista ako spojim dve pogresne?“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
Comment