Nissan 200sx s13-simptomi klime

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cameleon
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2008
    • 315
    • Obrenovac

Nissan 200sx s13-simptomi klime

Pozdrav svima !

S obzirom da klima nekoliko godina nije radila, odlucio sam pre 8 meseci da se napuni i ustanovi sta se sa njom desava...Utvrdjeno je u servisu za punjenje klime da sistem potpuno drzi pritisak te je isti i napunjen, dodato je i ulje. Rezim rada je klasika: pritisnuti A/C dugme, aktivirati ventilator.

1.U pocetku je klima lepo radila uz to da je lampica od samog starta na A/C tasteru nekada sijala, a nekada ne kada se klima aktivira...Posumnjao u kontakt...

2.Posto je auto redje vozen letos i zadnjih par meseci, pa ni klima nije cesto aktivirana, prilikom tih redkih voznji sam primetio da se kompresor cesce gasi i opet nanovo aktivira, ioako nije postignuto neko normalno hladjenje kabine, mogao dobro da primetim to dok auto radi u mestu. Palo mi je na pamet da je problem u vezi sa ovim:

3.Upravo malo pre, tek ustanovio da mi se klima ponekad, ne uvek, aktivira i kada samo ukljucim ventilator, pa mi se cesto pali i gasi bez potrebe.... tacno sam uvideo da mi nisu cista posla po pitanju potrosnje u poslednjih 300km , jer cesto palim ventilator kabine.

Mali prikaz sistema:

....hm, ipak mislim da je u pitanji samo jedan fantom kvar, koji mi remeti kompletno stanje rada...

Do sada nisam intervenisao, servisirao,menjao delove sistema klime...
  • bsa
    CBC Početnik
    • 16.06.2009
    • 1
    • Bačka Palanka

Re: Nissan 200sx s13-simptomi klime

Trebalo da je spojnica kompresora tj kvačilo neispravno,pod uslovom da su u tom servisu pravilno napunili dovoljnu predviđenu količinu.

Comment

• Dexxter
      CBC Senator
      • 26.11.2007
      • 224
      • Svilajnac

Pa trebao bi da obidjes neki servis kako bi se izmerila kolicina freona u sistemu i izkontrolisala instalacija klime. Postoji mogucnost da je relej klime neispravan i da sam ukljucuje bez nekog pravila.
      Work to ride - Ride to work

Comment

• cameleon
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2008
        • 315
        • Obrenovac

To stoji pod broj jedan..., malo sam statican, jer se zimi skoro i ne vozi...

Palim ga povremeno, pa primecujem svasta...

Vidim da se upadljivo cuje fluid (kao tecnost koja cvrci kroz neko usko grlo), pali se kompresor, povecava obrtaje kada samo upalim ventilator kabine....

Dok je kompresor prica za sebe, nekad izbaci na samo 2 sekunde, pa se opet aktivira, sou, radi po samostalnom nahodjenju...Njega bih rado napolje na detaljan pretres i full osvezavanje, mada me je letos hladio veoma kvalitetno (kod Nissan-a je to fino, mala je kabina i jak agregat)

.... za tu kolicinu tecnosti, secam se da su uzeli podatak o kolicini iz specifikacija karakteristicnih za ovaj model...

Comment

Working...
        X