Problem sa potrosnjom kada se ukljuci klima Fiat marea 1.9JT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PaZaRaC
    CBC Početnik
    • 12.02.2010
    • 2
    • Novi Pazar

Problem sa potrosnjom kada se ukljuci klima Fiat marea 1.9JT

imam problem sa klimom kada je ukljucim uveca mi se mnogo potrosnja..
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Problem sa potrosnjom kada se ukljuci klima Fiat marea 1.9JT

Normalna stvar, samo je pitanje koliko je veca potrosnja. Ako hoces mozemo i da pogadjamo koliko vise ti trosi!?
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ako ćemo da pogađamo:10-20%...........

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

Vidane, slažem se u potpunosti sa tobom!
        Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• PaZaRaC
          CBC Početnik
          • 12.02.2010
          • 2
          • Novi Pazar

ma on mi trosi.. po gradu ovako 9-10 litara.. a kad bih pustio klimu non stop da radi kad upalim auto moze i da digne na 15 potrosnju..

Comment

• Vidan KV
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2007
            • 432
            • Kraljevo
            • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

A na koji si način merio tu potrošnju?.....pozzz!

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

povecanje potrosnje kada je klima ukljucena je normalno, ali je jako tesko definisati koliko je ta normalna potrosnja.
              naime ako se motor ukljucen na leru trenutna potrosnja mi je 0,7 ili 0,8 a kada se ukljuci klima odmah se poveca na 1,2-1,3l na 100km. ovo mislim da je manje merodavno jer ako zelim da mi u kolima bude 20C a spoljasnja temperatura je 39 (u hladu) a ja idem u rezimu podji-stani, mislim da mi je potrosnja nemerljiva, ali sa druge strane i osecaj da se sve oko tebe topi a tebi je ptijatno u kolima nema cenu.

ko zeli da ustedi na gorivu ima jeftinih fajtalica na buvljaku, otvoren prozor, super narodna klima
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Aj sad ozbiljno, dešavalo mi se kada je klima prepunjena freonom(Veća količina od potrebne) da sa uključenom klimom auto ide slabije i troši mnogo više. Prvo bih proverio ispravnost klime. Nemam neku drugu ideju.

Comment

• Wayat Erp
                  CBC Veteran
                  • 17.04.2009
                  • 121
                  • Beograd
                  • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Moj auto takodje slabije ide kada je ukljucena klima(mislim da je to normalno) a sto se tice potrosnje takodje mi se cini da trosi mnogo vise kada je ista upaljena.Inace,po gradu trosi 9.5-10lit evro dizela,a sa ukljucenom klimom mi se cini da troosi celih 14litara,ja to prihvatam kao normalno,mozda to i nije tako normalno?!

Comment

• aivan
                    CBC Senator
                    • 28.02.2006
                    • 247
                    • Bograd, Mirijevo

Pa sad, il ti se "cini" ili je stvarno tako?

Ako je stvarno tako onda je to debelo preterano u svakom slucaju. Klima ne bi smela da doda vise od 1 lit. na prosecnu potrosnju, svejedno da li je dizel ili benzin. BTW, koji ti to dizel trosi 10 litara u gradu, i to dodje preterano, osim ako nije neki preko dva litra?
                    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Wayat Erp
                      CBC Veteran
                      • 17.04.2009
                      • 121
                      • Beograd
                      • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Ne cini mi se,stvarno je tako,posto automobilom predjem od 100 do 160 km gradske voznje(svakodnevno)auto mi pod klimom trosi sigurnih 14lit evrodizela,ok mozda je to i 13.5 ali ja volim da zaokruzujem na veci br....Inace auto je Hyundai Elantra 2.0 crdi 16v 83.5kw i veruj mi da zimi trosi od 9.4-10l evrodizela po gradu(sa grejanjem naravno)...ja iz nekog mog iskustva kazem da automobil ladno trosi 30% vise goriva sa upaljenom klimom,barem je tako kod mene praksa pokazala.

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

I sve ove racunice oko potrosnje su zasnovane na??? putnom racunaru, na toliko sam sipao-toliko presao ili???

mislim da sam jednom prilikom imao prosecnu potrosnju od posla do kuce 39l dizela na 100km. kada sam krenuo sa posla sipao pun rezervoar, resetovao putni racunar i 45minuta stajao u Takovskoj zaglavljen u saobracaju, posto je bilo pakleno, auto upaljen i klima radila. Da sam posle toga vozio jos 10 000km ssa prosecnom potrosnjom od 8-9 litara ne verujem da bi mi potrosnja bila manja od 15l.

prvo je bitno naci nacin da se ustanovi koliko vam auto inace trosi, a onda koliko trosi sa ukljucenom klimom, a opet napominjem nije isto ukljuciiti klimu kada na je spoljasnja temepratura 25 i 35c.
                        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

Working...
                        X