Ford Mondeo 2.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alekco
    CBC Član
    • 11.02.2010
    • 14
    • Barajevo

Ford Mondeo 2.0

Pozdrav za sve forumase.
    Imam mali problem sa klimom (da kazem da je problem)
    U pitanju je "digitalna" klima u Ford Mondeu.
    Posto je nisam koristio cele zime, pre neki dan, ukljucim ja A/C, i na LOW, medjutim provalio sam da na ventilacionim otvorima ne izlazi bas nesto hladan vazduh. Naravno, polen filter sam promenio. Magnetna spojka na kompresoru spoji, znaci kompresor vrti, malo se promeni zvuk motora (na kratko), i upali se ventilator na hladnjaku. Metalno crevo(tanje) koje ide do kabine, bas je hladno, ali ono drugo (deblje ) je toplo. Izmerim ja infra termometrom, i tanko je na 12C a deblje na 33C.
    Da se nije mozda mali hladnjak u kabini zapusio?
    Savet? I po mogucstvu neki servis za preporuku.
    Hvala
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: Ford Mondeo 2.0

Kod tebe je problem nedostatak freona u sistemu. Verovatno da negde po malo ispusta freon iz sistema.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Posle duzek nekoriscenja klima jednostavno ne hladi vise a najcesce se desi da freon treba da se osvezi-dopuni.
      Ja sam na mondeu 2 puta menjao freon i to bas nakon zime jer jednostavno nisam palio klimu i po 4-5 meseci a i majstor mi je preporucio bez obzira sto je zima da je s vremena na vreme upalim da radi 3-4 minuta bas zbog freona i kompresora. Tako da znas , pali je povremeno ali sada najpre naravno do servisa da ti dopune tj nadam se da je do toga jer te to u svakom slucaju kosta najmanje. Racunaj da ti je zamena freona oko 20-30e naravno izuzetaka ima tako da moze kostati skuplje ali i jeftinije.

Comment

• kele
        CBC Član
        • 20.08.2007
        • 95
        • Sonta

Kod auto klime normalno je da godisnje iscuri odredjena kolicina freona .Molekuli freona R134a koji se koristi u skoro svim automobilima su toliko mali da su sva creva iznutra oblozena najlonom.Klimu palite i zimi a servisirajte je jednom godisnje obavezno jer sa freonom izlazi i deo ulja iz sistema pa moze kompresor takodje da strada..

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

To za klimu je tacno da bi trebala da se pali i zimi da kompresor malo "pobudi" te freoncice Inace ja sam na mondeu u glavnom imao problem sa freonom u koliko ne palim klimu i zimi tako da sam na preporuku servisera klime palio jednom mesecno u zimskom periodu u toku voznje ili kada dodjem kuci i ostavim da radi nekoliko minuta. Zamena freona nije neki problem i kosta od 20-30e a servis kompletne klime : zamena freona ulja u kompresoru nekih filtera i jos par stvari je oko 70e. bar je toliko meni trazeno pre 3 godine. Nisam to uradio a klima je shljakala i dalje bez problema.

Comment

Working...
          X