Fiat croma 1995 2.0 ie 16v clima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejanpnk
    CBC Član
    • 20.04.2010
    • 10
    • Novi Knezevac

Fiat croma 1995 2.0 ie 16v clima

Da li neko mozda zna neki dobar ali mislim dobar klima servis u Banatu,naime ima fiata cromu 95. sa digitalno klimom ako ne gresim i proslog leta resih da je napunim tj odradim servis posto sam auto kupio pretprosle zime,te nisam iskreno ni isprobavao no selja sta zna pre crome sam imao stojadina... Servis su mi odradili u Kikindi neki skauti i klima mi je prilicno lose hladila i to od Kikinde do kuce u Novom Knezevcu i od kuce do Temerina nakon cega je prestala i pretpostavljam i procurila posto mi je ispod haube bilo sve od neke fluorescentne zelenkaste boje.Odem ja u isti servis gde mi oni kazu da je hladnjak procurio i oni tu ne mogu nista,znas ono matoro je to vozilo.A kad sam pitao de se zameni hladnjak polovnim ...auuuuuuuuuu pa znas ti sta je to pa to ne moze to ce srafovi od hladnjaka da popucaju itd itd.Da ne duzim posto su oni odradili proveru celog sistema i punjenje i to je kostalo 5800din i nepunih 300km voznje je meni to sto se kaze narodski crklo, ja se jako razocarao na stojadinu nisam imao takvih problema ha ha ha.Ima li resenja,nista nisam ni taknuo od proslog leta.Vozim auto tako kako stoji sve,a bas na ovom forumu sam procitao da i kompresor moze da strada ukoliko radi bez rashladnog fluida,sta me savetujete kolege forumasi.Topli pozdrav od Lale iz Banata.P.S. pomoc please

• Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Re: Fiat croma 1995 2.0 ie 16v clima

Ja savetujem da stavis kraci kaish,da ti vise ne okrece remenicu kompresora klime.To kao privremeno resenje dok ne resis sta ces i kod koga da radis po pitanju klime.Nisam bas nesto upucen u problematiku ali trebalo bi da je tvoj problem resiv.Najverovatnije nece biti bas jeftino ali nije neresivo (za neke relativno prihvatljive novce,obzirom na prirodu problema).
    Toliko od mene .

Comment

• Dexxter
      CBC Senator
      • 26.11.2007
      • 224
      • Svilajnac

Nema potrebe da stavljas kraci kais jer kad nema freona u sistemu kompresor ne radi. Okrece se samo remenica ali ne i kompresor. Ako su ti rekli da hladnjak ispusta opet ne vidim problem. Nabavis nov ili polovan hladnjak i zameni se i napuni se i radi. Svaki sraf koji zapekne moze da se razradi. A i u slucaju da je toliko zapekao pa pukne opet moze da se sredi. Dobri varioci mogu cak i da zavare hladnjak u koliko nije ceo natruleo. Imas u ovoj temi dosta pozitivnih iskustva pa sam odluci gde ti je najblize da odradis klimu. viewtopic.php?f=127&t=8308
      Work to ride - Ride to work

Comment

• kele
        CBC Član
        • 20.08.2007
        • 95
        • Sonta

Spojnica kompresora se ukljucuje i pogoni kompresor tek kad je pritisak u sistemu klime u dozvoljenim granicama.Posto kazes da vosis auto sa supljim hladnjakom za klimu to nikako nije dobro.Vlaga koja ti ulazi u sistem moze napraviti velike probleme."Majstori" su samo trebali da otkace ulazno i izlazno crevo sa hladnjaka i zatvore ih hermeticki da ne ulazi vlaga.
        Sto se tice majstora koji pune klime,skoro sam video jednog da klimu puni direktno iz boce sa gasom.Niti on meri koliko ubacuje niti zna koliko u sistemu vec ima gasa.A prepunjavanje sistema je jako opasno po kompresor.Ja to radim klima stanicom i po fabrickim specifikacijama za svako vozilo a najveci problem su mi bas takvi majstori koji sipaju svakakve freone u sistem jer ne samo da prave stetu na kolima vec mogu napraviti stetu i ljudima koji imaju skupe masine za auto klimu.
        Savet vozacima:
        Kada vidite da "majstor" hoce da vam puni sistem iz boce i gledajuci u manometre kaze da je sistem dovoljno pun,bezite od takvih.Nije stvar samo ubaciti gas vec sa klima stanicom vadite i staro ulje i ubacujete novo sto Vasem kompresoru produzuje vek...
        Jedini rashladni gas koji se koristi u vozilima od 1996. god. pa na dalje je R134a. Ko Vam kaze drugacije,samo mu recite do vidjenja.

Comment

• dejanpnk
          CBC Član
          • 20.04.2010
          • 10
          • Novi Knezevac

izvini sto pitam ali da li siti majstor za klime i ukoliko jesi kao do tebe doci. Unapred hvala.

Comment

Working...
          X