Klima i potrosnja struje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavbg
    CBC Član
    • 22.06.2009
    • 11
    • bg

Klima i potrosnja struje

Izvinjavam se ako nekoga iznerviram sa ovakvim pitanjem , procitao sam prethodne postove ali nisam nasao odgovor (ili nisam razumeo)

Da li se poveca potrosnja struje kada se ukljuci auto klima ? Ako se povecava da li je to povecanje veliko .

Pitam zato sto izgleda imam problem sa alternatorom , lezaj skripi kad ukljucim sve potrosace ili samo klimu ...

Ako je neko raspolozen da pomogne ...

Hvala...
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: Klima i potrosnja struje

Da potrosnja struje je dosta veca kad je ukljucena klima zbog ventilatora klime. A i zbog el. spojnice. Neznam tacnu potrosnju struje ali mogu da pogledam ako kazes koji je auto u pitanju.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

nema veze sa ventilatorom, kompresor klime vuce dosta snage(oko 5 kw) pa je zato i manja snaga i veci otpor na ceo sistem kaisa

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

meni se cini da kad upalim klimu kompresor ne vuce 5 nego 55 kw totalno drugaciji auto,a kada ugasim sve ok

Comment

• kele
          CBC Član
          • 20.08.2007
          • 95
          • Sonta

Kada ukljucis klimu i ukljuci se el magnetna spojnica,ECU povecava broj obrtaja motora da bi kompenzovao gubitak snage i pri naglom ubrzavanju iskljucuje na trenutke kompresor i to je kratkotrajnog karaktera i trebalo bi samo to da se primeti.Ako je gubitak snage primetan na duzi period ,auto svakako treba staviti na dijagnostiku i traziti dalji uzrok problema...

Comment

Working...
          X