Pre svega hvala svima! Imam problem sa klimom na autu Ford Mondeo MK2 1.8 TD. Zadnje 4 godine je super radila,onda je krenula na momente da gubi hladan vazduh i otiso sam kod servisera auto klime i dopunio mi je klimu i reko mi je da je bila skroz prazna i reko mi je da dodjem opet kod njega za 20 dana na kontrolu,bio sam na kontrolu i reko je da je sve ok i da ne vidi da negde ispusta,a medjutim ni punjenje nije pomoglo resavanju problema,idalje slabo hladi i na momente totalno gubi hladan vazduh.Ako neko ima neki predlog,bio bih zahvalan na pomoci.Pozdrav!
Problem mi je klima
Collapse
X
-
Re: Problem mi je klima
iskren savet - promeni majstora.
ako je sistem bio prazan, znaci da negde postoji rupa kroz koju izlazi freon, sto ce reci, dok ne nadjete gde "curi" mozes sipati 356 puta, od te rabote nema nista.
pozdrav"Tako je moj komsija kupio Pezo 106 nekakav Turbo qurci palci brme brm lijepi za sic i jos neke glupost,udari te macka poginu"
-
-
Da li je dobro hladila kada je majstor napunio?Da li je majstor kontrolisao filter polena?Da li je kontrolisao pritiske pri radu klima uredjaja pogotovo visoki?Da li je merio temperaturu vazduha koju ventilator izduvava prilikom rada klime?Da li je pratio rad i ukljucivanje el. magnetne spojnice kompresora?
Comment
-
-
Posle punjenja je za nijansu je bole hladila nego li pre punjenja.Od prvog dana posle punjenja nije hladila kako valja.Majstor je to napunio freonom i nekom zelenom tecnoscu i to je to,za 20 dana je bila kontrola i samo je nesto kontrolisao nekom lampom i reko da je sve ok,to je sve sto je radio.Reko mi da vozim pa ako nesto nije kako valja da opet odem,a meni iskreno da vam kazem,tamo mi se vise ne ide.
Comment
-
-
Originally posted by opel-fordI ja tako mislim,treba promeniti majstora ali neznam dobrog majstora,pogotovo ne u Leskovac.Pirke
Comment
-
-
E sad jos da te pitam cime ti je punio klimu?Masinom ili direktno iz boce?Cudno mi je kada si drugi put otisao kod njega da ti nije merio pritiske.Samo tako moze utvrditi radi li klima kako treba.To sto je gledao lampom,to je trazio curenje UV boje koju je verovatno prvi put sipao.
Comment
-
-
to zeleno je ULJE za klimu! najbolje je da odes kod majstora, naravno, nekog drugog! ima milion stvari koje mogu biti problem i ovde mozes da cujes samo nagadjanja, neces resiti problem dok ne odes do dobrog majstora!
Comment
-
-
U pravu je covek.Mi samo nagadjamo sta je taj tvoj majstor radio,a ti to ne znas da nam objasnis.Navescu par stavki koje uticu na lose hladjenje klima uredjaja:
-Prljav filter polena
-Mala kolicina rashladnog gasa(kada gasa nema ili ga nema dovoljno kompresor klime se ne ukljucuje)
-Neispravan TX(termoekspanzioni) ventil ili kapilarna(orifice) cev
-Pohaban kompresor(ne moze da napravi dovoljan pritisak i sprecava kondenzaciju gasa u tecnost)
-Poluzacepljenje u isparivacu ili delu niskog pritiska
-Jako prljav isparivac
-Ventilator hladnjaka klime(kondenzatora) ne radi(pritisak u sistemu raste i prelazi dozvoljenu granicu pa presostat reaguje i gasi kompresor)
-Prljav hladnjak klime(kondenzator)
-Vlaga u sistemu,zasicen filter-susac(dolazi do zamrzavanja u TX ventilu jer freon isparava na niskim temperaturama)
Kao sto vidis spisak mogucih uzroka je velik a cak nije ni potpun.Vecinu stvari koje sam naveo mozes iskontrolisati proverom visokog i niskog pritiska.Moj savet je pravac u neki dobar servis da se ne mucis i ne lupas glavu bez veze.
Comment
-
-
Drugovi bio sam na servis klime i proverava li su sve i rekli mi da je sve u redu sto se tice klime,jedini problem je u struju,rekli su mi da kad se kompresor iskluci i kad treba ponovo da se ukljuci on zakasni jer ga kao zeza napajanje strujom i predlozili mi auto elektricara,ali kod auto elektricara jos uvek nisam bio.
Comment
-
Comment