U pitanju je Hyundai Elantra crdi 83kw 2001god...Klima lepo hladi,ne ispusta cudne zvukove i slicno ali je zato potrosnja nenormalno povecana.Da definisem to ''nenormalna'' .... U proseku predjem od 100-120 km gradske voznje svakodnevo i automobil mi potrosi 1000 din evrodizela za tu kilometrazu...kada ukljucim klimu desava se neverovatna promena...ja se osecam kao covek ali me to kosta za istu kilometrazu 1700-1900 din....ako je neko imao slican problem ili ako neko moze da pomogne svaki savet je dobrodosao.Hvala.
Hyundai bahato trosi
Collapse
X
-
Re: Hyundai bahato trosi
Originally posted by StratosNisam stručan ali znam da prepunjena klima povećava drastično potrošnju.Ja bih tražio dobrog majstora pa neka se on petlja.
iz licnog iskustva... ovo je tacno, ali ne samo potrosnju goriva, vec i novca, jer kad su meni to uradili, posle mesec dana sam remontovao kompresor"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Iskreno,ja nisam servisirao klimu od kada sam kupio automobil(vec druga godina).Prosle godine nisam mnogo koristio klima uredjaj,imao sam nekih zdravstvenih problema ali ove sam pojacao koriscenje istog i potrosnja je drasticno povecana....kako se manifestuje kvar lezaja kompresora?
Comment
-
-
ne znam, kod mene je probio dihtung posle 10-ak dana, a kompresor se gasio iznad 3000 obrtaja. na moje pitanje zasto se to desava 'majstor' je rekao nesto u fazonu 'bice ok posle par dana'. naravno, posle par dana je probio dihtung, a i pocelo je da pusta na sve strane."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Sto majstori znaju da coveka bace u trosak..uf...
Mene bas intresuje u cemu je problem,s'obzirom da klima lepo hladi i ja iskreno sem malog gubitka snage kada je ukljucena(sto je kapiram normalno)ne primecujem neki problem...Videcemo sta ce Dejan reci u Utorak,pa javljam u cemu je problem....
Comment
-
-
Klima nije pala sa neba, oduzima snagu motoru i to dosta kilovata a time povećava potrošnju, višak gasa stvara znatno veći pritisak a time i opterećenje na motor a i na sam sistem klime. Presostat reaguje isključenjem na većim obrtajima zbog porasta pritiska u sistemu.
Comment
-
-
Da..automobil se vozi iskljucivo po gradskim guzvama i broj obrtaja retko kad predje 3000...Pa i napisao sam da je gubitak snage normalna pojava,nemam neki veliki pad snage ali je on svakako prisutan.
E sada potrosnja svakako nije normalna i napisacu vam o cemu je rec cim majstor otkloni kvar...
Slozice te se da je prevelika razlika u potrosnji goriva kada je klima ugasena i kada je ista ukljucena....znam da sam non-stop u kreni stani rezimu voznje ali je ipak tolika razlika preterana.
Comment
-
-
Originally posted by Wayat ErpIskreno,ja nisam servisirao klimu od kada sam kupio automobil(vec druga godina).Prosle godine nisam mnogo koristio klima uredjaj,imao sam nekih zdravstvenih problema ali ove sam pojacao koriscenje istog i potrosnja je drasticno povecana....kako se manifestuje kvar lezaja kompresora?
A majstor ce valjda izvaditi sav gas napolje,izvakuumirati sistem i napuniti po fabrickim specifikacijama i ima da radi ko' sat.Ako ti i posle toga potrosnja bude ista onda to ti je sto ti je...
Comment
-
Comment