Renault Laguna 2 1.9dci klima problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Renault Laguna 2 1.9dci klima problem

U pitanju je automatska dvozonska klima.Tri godine je klima radila bez problema,a ja nista nisam dirao u fazonu dok radi ne diraj,ali znam da to ne valja.Nisam radio ni jedan servis nje,nisam punio...Problem je sledeci.U cetvrtak upalio klimu,radila normalno 10 min i kada sam stao primetio sam da desna strana auta duva vruc vazduh,a leva normalno.Ugasio sam je i nisam dirao.Sutradan isto,pola pola.Mozda se neka klapna zaglavila,motorcic riknuo...Jutros upalio duva hladno na sve strane i tako je radila 3 sata bez problema.Veceras upalio opet desna duva vruce,leva hladno.Kada sam stao i cekao sestru ostavio sam upaljenu klimu i stala je da duva svuda,samo malo je duvalo...Kada sam krenuo da vozim posle 1 min voznje desna strana krenula da duva hladno,a leva vruce.Znaci proradila je kada se vozi auto,a u leru nece.Da li neko zna o cemu se radi?
    HVALA
  • Wayat Erp
    CBC Veteran
    • 17.04.2009
    • 121
    • Beograd
    • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Re: Renault Laguna 2 1.9dci klima problem

Klapna je u pitanju,idi kod nekog elektricara da ti to sredi....a mogao bi i da skoknes do nekog servisera klime cisto da ti dopuni freon ako fali i da ti pregleda celokupni sistem.To bi trebao barem jednom godisnje da odradis.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Znam da bi trebalo i bas sam mentol sto to nisam radio.Ako je klapna da li treba da se skida komplet tabla?

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

I zasto kada auto stoji ne radi klima,a kad se krene radi....

Comment

• kele
          CBC Član
          • 20.08.2007
          • 95
          • Sonta

Pa verovatno od truckanja dobije kontakt i motor pogura klapnu.Problem se moze resiti prskanjem motorcica klapne sa WD40 sprejom ali to nije dugorocno resenje.Najbolje je zameniti motorcic.

Comment

Working...
          X