Klima i plin - gasenje u leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Klima i plin - gasenje u leru

DAkle imam Daihatsu Applause `98, pre nekih 6-7 god ugradjen venturi plin i od tada uvek kada koristim klimu vozim na benzin. NAime, u leru padaju obrtaji na 200-300rpm a neretko se i gasi. Podignem gas na 1000-1200rpm ali auto se i dalje trese. Inace kada ukljucim AC, na benzinu, obrtaji se podignu na oko 1100rpm. KAko ovo resiti na venturiju da ukljucivanjem klime mi podigne i ler na oko 1200rpm.

Koristio sam search i vidim da je moguce ali sta konkretno da kazem majstoru da uradi, navodno komplikovano je....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Klima i plin - gasenje u leru

Nema poseban mehanizam za podizanje lera na plinu i na benzinu, isti je. Nema dovoljan dotok gasa da bi podigao ler.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kamango
      CBC Senator
      • 31.05.2009
      • 205
      • KS-BG

Hvala, znaca odvrtanjem bi se stvar donekle resila ? Jer meni kada ukljucim klimu, obrtaji variraju od 800-200. Dakle kao da ne podize ler uopste za plinu.

Fora je sto meni i automatski sauh na plinu ne radi, znaci sa plinom ne podize rpm ni za AC ni kada je hladan.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Znači da gas nije uradjen kako treba, ler motor nema plina...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vaki
          CBC Početnik
          • 27.09.2010
          • 3
          • Pristina

Ako jos uvek nisi resio problem: Veoma je bitno podesiti odnos plin-vazduh, zbog snage koju moras dobiti kada vozis na plin da ne bi bila primetna razlika izmedju voznje na benzin i voznje na plin. Ako taj odnos podesis kako treba onda auto sam odrzava broj obrtaja isto benzin ili plin. Pricam iz iskustva ....

Comment

Working...
          X