Klima se često isključuje/uključuje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remark
    CBC Član
    • 05.06.2007
    • 82
    • Novi Sad

Klima se često isključuje/uključuje

Pozdrav, u pitanju je manuelna klima u Mitsubishi Carismi 1.6 '97god.

Kad se klima uključi, lepo radi, skoro trenutno počne da duva hladan vazduh. Posle nekog vremena se isključi, pa se posle 15-20sec ponovo uključi, i u zavisnosti od spoljnje temperature i stepena na koji je podešen ventilator kabine isključuje se u nekim intervalima od minut do par minuta. Naravno kad je jako toplo, auto na suncu, ventilator na III ne stigne da se isključi. E sad, za isključivanje je zadužen senzor temperature koji se nalazi na samom izlazu hladnjaka u kabini i koji koliko ja kontam služi da ne bi došlo do smrzavanja (zaleđivanja) hladnjaka u kabini. U vožnji se primeti svako uključivanje/isključivanje, a pošto je to relativno često, ume da nervira...

Da napomenem da sam klimu ugradio pre dva meseca iz potpuno istog auta i sistem je uredno vakuumiran i napunjen gasom i uljem, ispraćeni su pritisci kod majstora i sve je bilo ok. I za to isključivanje/uključivanje majstor mi nije rekao da ne valja, kao da tako treba.

Moje pitanje je: Da li to tako treba?
  • zocko
    CBC Član
    • 15.04.2010
    • 10
    • srem, zamalo BG

Re: Klima se često isključuje/uključuje

pozdrav

kompresor klime se, pod pretpostavkom da su elektroinstalacije ispravne, iskljucuje u dva slucaja:
    visok pritisak u sistemu
    nizak pritisak u sistemu.

Originally posted by remark
    ...ventilator na III ne stigne da se isključi...
    nije jasno, koji ventilator se iskljucuje i kada?

p.s.
    operi hladnjak, nemoj koristiti masine sa pritiskom.
    "Tako je moj komsija kupio Pezo 106 nekakav Turbo qurci palci brme brm lijepi za sic i jos neke glupost,udari te macka poginu"

Comment

• remark
      CBC Član
      • 05.06.2007
      • 82
      • Novi Sad

Kompresor se isključuje zbog temperaturnog senzora koji sam opisao. 100% provereno, jer sam probao da prespojim taj senzor i onda se nije isključivao ali je zato hladio kao mutav i posle nekog vremena bi sigurno došlo do smrzavanja onog hladnjaka u kabini i ne bi bilo protoka vazduha. Mislio sam kad je ventilator u kabini postavljen na III ili IV onda se kompresor ne isključuje ili se isključuje dosta ređe, tj verovatno ne može da postigne tako nisku temperaturu vazduha na izlazu hladnjaka da bi odreagovao temp. senzor. A što se tiče hladnjaka čist je, kao što sam napomenuo, postavljen je pre mesec-dva.

Comment

• remark
        CBC Član
        • 05.06.2007
        • 82
        • Novi Sad

Trebao sam napisati da vozim BMW. Sve klime rade na istom principu i do sada bi dobio gomilu odgovora

Comment

• nnad
          CBC Veteran
          • 16.01.2008
          • 171
          • pancevo

proveri polen filter- moguca zapusenost pa imas slabiji protok vazduha pa dolazi do brzog zamrzavanja isparivaca.

Comment

• remark
            CBC Član
            • 05.06.2007
            • 82
            • Novi Sad

Filter polena/klime ne postoji!

Comment

• nnad
              CBC Veteran
              • 16.01.2008
              • 171
              • pancevo

sad sledi pitanje, a koji filter postoji?

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Odmah da ti kazem da batalis potragu za neispravnim delovima jer ih NEMAS. Tj tako radi i tako treba da radi. Meni na novom autu radi tako, na sluzbenom autu je isto tako, na na par jos auta koja sam vozio sa manuelnom klimom. Na automatskoj se to toliko ne oseti. Dakle ukljucis klimu, ohladi solidno e onda pocinje da se pali i gasi na svakih pola minuta ili duze zavisi od brzine ventilatora. Stavi ruku na ventilacioni izlaz i osetices da je vazduh hladan i cujes kako se iskljuci i taman kada vazduh pocinje da ne bude toliko hladan, ukljuci se kompresor opet. Nije to nista neuobicajeno, tako je normalno.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• remark
                  CBC Član
                  • 05.06.2007
                  • 82
                  • Novi Sad

E tako sam i mislio ali sam samo hteo da mi neko potvrdi. Hvala! :-)

Comment

Working...
                  X