Pozdrav drugari,problem je sledeci:auto iz naslova je pretrpeo udarac u prednji deo i pritom mu se iskrivio kondenzator klime.Auto limar ga je ispravio koliko je mogao,na licu mesta,bez skidanja.To se desilo pre nekog vremena a ja sam skoro proverio na strani visokog pritiska dali ima freona tako sto sam prtisnuo pin na konekciji (port za punjenje) i gas je potekao napolje.Predpostavljam da to znaci da freon nije iscureo prilikom udesa? Kada upalim klimu,aktivira se kompresor,ventilator kondenzatora,filter kabine je cist ali nema hladjenja. Pre udesa klima je radila.Neka sugestija pre nego posetim servis,bio bih zahvalan.
Nisan Primera,problem sa klimom
Collapse
X
-
Re: Nisan Primera,problem sa klimom
Proverite da se nije presavila neka alu. cev oko hladnjaka i kompresora.
Primera ima na desnoj strani ispod fara dosta tih cevi i cevcica, a izuzetno su tanke i osetljive.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
-
-
Re: Nisan Primera,problem sa klimom
Mora da se prikopca na masinu,da se izmeri visoki i niski pritisak jer postoji mogucnost da nije izasao sav gas vec samo deo.Takodje ako je kndenzator iskrivljen a oni listici za hladjenje izmedju celija sabijeni postoji mogucnost da vazduh ne prolazi kroz kondenzator i samim tim raste i visoki pritisak pa presostat iskljucuje kompresor da bi zastitio sistem klime.
Comment
-
Comment