odjednom se desilo da je na renaultu scenicu otkazale brzine ventilatora , tj ima samo cetvrta brzina i ni jedna vise, u pitanju je AC klima. da li ima neki potenciomer za brzine, da li je neko imao slican problem?
renault scenic klima, prekidac za brzine
Collapse
X
-
Re: renault scenic klima, prekidac za brzine
reostatSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
-
-
Imam problem sa klimom (Renualt Clio III, 1.5 DCi):
Bio sam u AK kompresoru.Brzina Ventilator Kompresor 1 bez AC ne radi ..... 2 bez AC ne radi ..... 3 bez AC ne radi ..... 4 bez AC radi ..... 1 sa AC ne radi radi 2 sa AC ne radi radi 3 sa AC ne radi radi 4 sa AC ne radi ne radi
1. prvi put su mi rekli da je reostat, zamenili naplatili i ponovo napunili sistem
2. radilo 2 nedelje, pa prestalo
3. opet su tvrdili da je reostat, zamenili po reklamaciji
4. radilo 3 nedelja, pa prestalo
5. idem da trazim pare nazad, pa pravac drugi servis
U svakoj iteraciji sam im naglasio da pregledaju kablove i utikace, jer mislim da je to najverovatnije problem, ali izgleda da ih to nije interesovalo.
Comment
-
-
Odg: renault scenic klima, prekidac za brzine
Da motor ventilatora blokira, ne bi radio ni u 4. brzini pri isključenoj AC. Da je problem složeniji, ukazuje, da pri uključenoj AC, ventilator ne radi uopšte.
Dijagnostikom, kod renoa, može se, u pogledu provetravanja i klime, sa priličnom tačnošću, ustanoviti svaka greška. Sa izuzecima, u pojedinim slučajevima. Evo, šta kaže servisno uputstvo:
Jasno je napisano, da u slučaju, da se dijagnostičkim alatom i postupkom ne utvrdi greška, koja ipak postoji, na osnovu reklamacije korisnika, pristupa se opravci, kao što su pokušali zamenom reostata i punjenjem sistema klime.
Za reostat nisam baš siguran, da ga je trebalo menjati, jer se greška ubrzo ponovila. U svakom slučaju ispravnost skinutog reostata, veoma lako je ispitati Ohm-metrom. U prvom slučaju, kad radi samo u 4. brzini moglo se tipovati na tu grešku, ali je u suprotnosti, da ne radi pri uključenoj klimi (kompresor).
Iz iznetog, sigurno negde sistem klime gubi gas, a trebalo bi pokušati sa zamenom air conditioning computera.
Comment
-
-
Prijatelju vec sam ih par rijesio sa ovim i slicnim problemom,a iz iskustva znam da motor moze da blokira i da radi ali tako stvara otpor pa trpe elektronski djelovi,a te fazone ovlastenih servisa treba zaboraviti,malo,malo mi dodje vozilo koje je radjeno u ovlastenom servisu pa se nadju pravi propusti i redovno obiljezeni neki dijelovi koji su kao mijenjani a nema pojma da su pipnuti,sto se punjenja klime tice ona se na starijem vozilu od 5god. puni svake 2 god. a u ovom slucaju klima nema nikakve veze jer ne rade brzine ventilatora a ne klima
Pozdrav!
Originally posted by Franjo View PostDa motor ventilatora blokira, ne bi radio ni u 4. brzini pri isključenoj AC. Da je problem složeniji, ukazuje, da pri uključenoj AC, ventilator ne radi uopšte.
Dijagnostikom, kod renoa, može se, u pogledu provetravanja i klime, sa priličnom tačnošću, ustanoviti svaka greška. Sa izuzecima, u pojedinim slučajevima. Evo, šta kaže servisno uputstvo:
Jasno je napisano, da u slučaju, da se dijagnostičkim alatom i postupkom ne utvrdi greška, koja ipak postoji, na osnovu reklamacije korisnika, pristupa se opravci, kao što su pokušali zamenom reostata i punjenjem sistema klime.
Za reostat nisam baš siguran, da ga je trebalo menjati, jer se greška ubrzo ponovila. U svakom slučaju ispravnost skinutog reostata, veoma lako je ispitati Ohm-metrom. U prvom slučaju, kad radi samo u 4. brzini moglo se tipovati na tu grešku, ali je u suprotnosti, da ne radi pri uključenoj klimi (kompresor).
Iz iznetog, sigurno negde sistem klime gubi gas, a trebalo bi pokušati sa zamenom air conditioning computera.sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...
Comment
-
-
Franjo je u pravu za teoriju,ali... imao sam slučajeva da DC motori neće da krenu uopšte (uopće ), dogod ne dobiju max napon, što je u ovom slučaju 4. brzina. Ovdi je problem što čoek nije našo dobar servis,rekao bih !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Originally posted by comi 1342 View Post... imao sam slučajeva da DC motori neće da krenu uopšte (uopće ), dogod ne dobiju max napon, što je u ovom slučaju 4. brzina. Ovdi je problem što čoek nije našo dobar servis,rekao bih !
Slažem se, da čovek nije našao dobar servis, ili naletio na nikakvog majstora.
Comment
-
Comment