Astra g 1.7 tdi, klima se 3 puta puni, i opet curi gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stolekiki
    CBC Član
    • 12.07.2010
    • 39
    • jagodina

Astra g 1.7 tdi, klima se 3 puta puni, i opet curi gas

Vise ne znam sta da radim.. Samo u zadnjih mesec dana vec 2 puta sam punio klimu, a pre zime isto dvaput, i opet negde iscuri gas posle 10ak do mesec dana!

Majstor sve po propisima izvuce gas i ulje, vakumira sistem po 2-3 puta, testira sve, i vakum drzi. Jos je stavljao i vise ulja valjda da "nabije pritisak" da bi se pokazalo gde pusta, i opet bez uspeha! Sve je pregledano sa onim naocarima, 2-3 coveka su nezavisno gledali, i nigde ni trag! Klima normalno radi, ali posle nekih 10ak do mesec dana odjednom nema ga ni gas ni ulje!

ako neko ima bilo kakav savet ili iskustvo sta bi moglo biti problem neka kaze, dok ne poludim skroz
    Potpis nije po pravilima foruma.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Astra g 1.7 tdi, klima se 3 puta puni, i opet curi gas

Imao sam sličnu situaciju na meganu, samo što kod mene nije toliko držao. Danas ga napune, sutra prazan, a sve pokazuje da je u redu. Menjane zaptivke, pregledan i dihtovan kompresor, zamenjen dryer, jer je bio sumnjiv. Na kraju, aluminijska cev od dryera do isparivača, ispod obujmice kojom je učvršćena na šasiju, verovatno od soli u zimskom periodu, izbušena kao sito sa mikronskim rupicama. A vozilo je bilo staro tri godine. Evo, nakon godinu dana nemam problema.

I da se našalim, kao što stručniji od mene, imaju običaj da kažu: nakon tri pokušaja, vreme je da menjaš majstora. Ili neka promeni naočale!

Comment

• stolekiki
      CBC Član
      • 12.07.2010
      • 39
      • jagodina

jedno brzinsko pitanje, da li gas iz klime ima neke veze sa kabinom, tj onim delom u kabini gde se menja filter klime? tj da li je moguce tu negde da prolazi gas i da curi, ili tu samo ide hladan vazduh?

gas je napunjen pre 2 dana , sa sve onom bojom i vise ulja je stavljeno, i evo 2 dana stalno radi i testira se i nigde da pokaze da negde curi! cak je i motor kompletno opran da bi se bolje uocilo, ali problem nije odklonjen, i nemoguce mi je da se samo od sebe resilo?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ima veze, ali bi osetio po neugodnom mirisu. Ali, pošto drži gas desetak dana, moguće da se ne oseti toliko. Da li je majstor pregledao isparivač (radijator) ispred filtera klime, jer su oni česti uzrok kvara? Ako je on u pitanju, rešava se zamenom istog. Može se naći dobar polovan u pola cene novog, ali sam uvek za novi ~100 evra. Na šta misliš, da se rešilo samo od sebe? Ako je ispuštao na nekom mestu, samo se neće popraviti.

Comment

• stolekiki
          CBC Član
          • 12.07.2010
          • 39
          • jagodina

JEDNOM sam osetio neki neugodan miris, 3-4 dana pre nego sto je zadnji put iscureo gas, i to je bilo nekih minut i posle toga sve normalno..

Da li je majstor pregledao isparivač (radijator) ispred filtera klime
          ne znam, ako je u sklopu motora onda jeste posto sam bio prisutan kad je sva ona creva razmrsio i pregledao.. ali ako se to nalazi u kabini onda mislim da nije!

Comment

• milleemillee
            CBC Početnik
            • 16.07.2009
            • 8

Kod mene je bio porazan hladnjak klime, zamenio i sveje u redu. Ista prica kao kod tebe, te je ovo te je ono, creva, lezaj kompresora i ....., a na kraju je bio, kao sto rekoh hladnjak klime. Svi ti daju iskustva koja su imali e sad staje .....!

Comment

• stolekiki
              CBC Član
              • 12.07.2010
              • 39
              • jagodina

evo sad sam se vratio, opet je sve provereno i nigde ne pokazuje da curi, vakumirano ponovo i napunjeno, i za 3-4 dana opet na proveru

ALI, receno mi je da samo neka cev(ili deo nisam zapamtio) sto prolazi kroz kabinu NIJE proverena, jer nema prilaz i moralo bi da se skida skoro cela tabla?

Kod mene je bio porazan hladnjak klime, zamenio i sveje u redu. Ista prica kao kod tebe, te je ovo te je ono, creva, lezaj kompresora i ....., a na kraju je bio, kao sto rekoh hladnjak klime. Svi ti daju iskustva koja su imali e sad staje .....!
              a gde se nalazi taj hladnjak klime? i jel se tebi prikazala ona boja na tom mestu gde je bio problem?

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ako curi na delovima koji su nepristupacni u kabini,. neka proveri vodu koja iskaplje posle duzeg rada i stajanja u mestu.
                ako ta voda svetli pod UV lampom,znaci da ispusta freon negde u tom delu .
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• stolekiki
                  CBC Član
                  • 12.07.2010
                  • 39
                  • jagodina

Originally posted by zoranbg
                  ako curi na delovima koji su nepristupacni u kabini,. neka proveri vodu koja iskaplje posle duzeg rada i stajanja u mestu.
                  pregledao je kabinu tom lampom jutros, ali nista nije primetio, mada nije ni radila nesto dugacko klima svega 15ak minuta danas.. ali ni vodu mislim da nije nasao..

to cu ga naterati da detaljno pregleda kad budem otisao ponovo za 3-4 dana

Comment

• sony007
                    CBC Član
                    • 12.09.2009
                    • 28
                    • Beograd

Vidi gde ima pregled azotom, možda kod Jelića nisam siguran. Kod nas se uvek prvo radi pregled azotom pa ostali koraci...

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

Originally posted by stolekiki
                      pregledao je kabinu tom lampom jutros, ali nista nije primetio, mada nije ni radila nesto dugacko klima svega 15ak minuta danas.. ali ni vodu mislim da nije nasao..

to cu ga naterati da detaljno pregleda kad budem otisao ponovo za 3-4 dana

voda kaplje na asfalt-put a ne u kabinu ,
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• stolekiki
                        CBC Član
                        • 12.07.2010
                        • 39
                        • jagodina

Originally posted by sony626
                        Vidi gde ima pregled azotom, možda kod Jelića nisam siguran. Kod nas se uvek prvo radi pregled azotom pa ostali koraci...
                        e jbg da sam iz bg imao bih veliki izbor, ali sam dooosta daleko.. i ovde ovaj majstor je jedan od boljih, em sto se trudi maksimalno, em i onaj aparat sto ima je koliko sam video jedan od novijih, njemu je jos gore nego meni sto ne uspeva da nadje kvar

Code:
                        kaplje samo malo od antifriza, ipak provericu i to

Comment

• alexa05
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2006
                          • 1769
                          • Smederevo
                          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ako nije zacepljen odvod
                          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• sony007
                            CBC Član
                            • 12.09.2009
                            • 28
                            • Beograd

Originally posted by stolekiki
                            Originally posted by sony626
                            e jbg da sam iz bg imao bih veliki izbor, ali sam dooosta daleko.. i ovde ovaj majstor je jedan od boljih, em sto se trudi maksimalno, em i onaj aparat sto ima je koliko sam video jedan od novijih, njemu je jos gore nego meni sto ne uspeva da nadje kvar

Code:
                            kaplje samo malo od antifriza, ipak provericu i to
                            Jesi to kod Vlade radio?

Comment

• stolekiki
                              CBC Član
                              • 12.07.2010
                              • 39
                              • jagodina

ma nisam iz bg, ne znam koji je to vlada

Originally posted by alexa05

Ako nije zacepljen odvod

ovo nikako ne shvatam, ako je zacepljen odvod onda voda kaplje spolja ili u kabinu? i koliko vremena treba da se stvori ta voda, i gde se to gleda?

Comment

Working...
                              X