Re: Astra g 1.7 tdi, klima se 3 puta puni, i opet curi gas
Originally posted by stolekiki
Samo u zadnjih mesec dana vec 2 puta sam punio klimu, a pre zime isto dvaput, i opet negde iscuri gas posle 10ak do mesec dana!
Majstor sve po propisima izvuce gas i ulje, vakumira sistem po 2-3 puta, testira sve, i vakum drzi. Jos je stavljao i vise ulja valjda da "nabije pritisak" da bi se pokazalo gde pusta, i opet bez uspeha! Klima normalno radi, ali posle nekih 10ak do mesec dana odjednom nema ga ni gas ni ulje!
Šta je stavio više da "nabije pritisak": ulja, ili gasa? Pritisak se povećava količinom gasa, a to nije dozvoljeno!
ovaj mesec ide ovakav razvoj dogadjaja:
1. put iscurelo:
vise ulja je stavljano, mislim nekih 10-15 grama vise, nakon sto je vizuelnom proverom i vakumiranjem nije primeceno da negde curi.
i odmah nakon 3-4 minuta rada odmah je puklo jedno crevo, zamenjeno je, kao i te zaptivke(kao one šajbne sto idu na sastave)
posle je napunjeno opet sa vise ulja i provereno sve, i vracena propisna kolicina ulja, i tu se mislilo da je sve reseno.
2. put iscurelo
posle nedelju dana klima prazna. odmah se provera to novo zamenjeno crevo, medjutim ono je ok! stavlja se vise ulja u sistem i boja , i kola rade maltene 3-4 sata bez prestanka, sve ok! ostavljam kola i da prenoce kod majsotora, sutra se opet sve proverava, skoro svako crevo je rucno cimano i pregledano, motor opran, kabina pregledana, i sve deluje ok!
odlazim i vozim 3-4 dana, i po dogovoru dolazim opet sa nadom da ce pokazati da negde curi, medjutim to je bilo ovaj zadnji put, opet sve pregledano i nigde ne curi!
Jos uvek u sistemu ima i boje i vise gasa, i nigde se ne primecuje da bilo sta curi, u ponedeljak je zakazan sledeci pregled
Klima je valjda automatska, i hladi extra ledeno ovih dana.
Nezgodno je to sto problem nije resen, tj nije pronadjen uzrok zbog cega je iscureo gas!
Predlozeno mi je da postoji i neko sredstvo sto se ubacuje sa gasom, sluzi za zaptivanje malih rupica, nesto slicno kao za hladnjake, i to kosta 3000, ne znam da li je pametno to da pokusam?
Originally posted by sony007
Ako hladi i ne curi, što tražiš gde curi, ne razumem
zato sto je vec 2 puta isto tako hladilo normalno i nigde "nije curelo", a ipak posle 10ak dana freon nestane, necu i sad da rizikujem nego gledam da se otkrije sta je problem, posto mi je nemoguce da se samo od sebe popravilo
Originally posted by djema
stolekiki /pravi serviz klime more da ima sondu za otkrivanje freona i tu nema da ne moze
u jagodini ne znam ko to uopste ima, raspitacu se malo mada mislim da nema toliko ozbiljnog servisa za auto klime..
zato sto je vec 2 puta isto tako hladilo normalno i nigde "nije curelo", a ipak posle 10ak dana freon nestane, necu i sad da rizikujem nego gledam da se otkrije sta je problem, posto mi je nemoguce da se samo od sebe popravilo
stolekiki /pravi serviz klime more da ima sondu za otkrivanje freona i tu nema da ne moze
u jagodini ne znam ko to uopste ima, raspitacu se malo mada mislim da nema toliko ozbiljnog servisa za auto klime..
Pogledaj post iunad, naveo sam Ti servis koji ima opremu za klime u Jagodini, ali ako ne želiš da te košta popravka onda nastavi sa traženjem kvara peške...
Pogledaj post iunad, naveo sam Ti servis koji ima opremu za klime u Jagodini, ali ako ne želiš da te košta popravka onda nastavi sa traženjem kvara peške...
u ponedeljak ujutru cu otici da probam naci taj servis, vec sam zapisao na papirce adresu, ako se sve sredi saljem ti gajbu malog piva
u ponedeljak ujutru cu otici da probam naci taj servis, vec sam zapisao na papirce adresu, ako se sve sredi saljem ti gajbu malog piva[/quote]
Našao sam broj telefona, 063/600-047 pozovi se slobodno na mene da me poznaješ, kad budeš tamo traži Jocu majstora. A za pivo ću doći ne moraš da ga šalješ, da se ne ugreje
Slažem se sa sony-jem i čekaj, da li će ponovo da izgubi gas i prestane hlađenje. Osim ako imaš para na bacanje! Majstor će ti lako napraviti da ispušta na primer kompresor, samo da ti učini po volji i da te se kurtališe! Ili, kao dobru mušteriju drži što duže.
Slažem se i sa tobom, da je nemoguće, da se samo od sebe popravilo. Ali, pisao si, da je prvo puklo crevo prilikom punjenja i zamenjeno novim! Zatim je majstor cimao sva creva i nigde nije puštalo. Moguće je, da je upravo to cimanje rešilo problem, jer je neka zaptivka "legla" kako treba i više ne ispušta na tom mestu.
para vise za bacanje na klimu i nemam, posto za mesec dana stize redovan servis i registracija..
otici cu kod ovog novog majsotra i platicu koliko treba za neki dijagnosticki pregled, ako moze da nadje i kaze mi sta je problem, i koliko ce da kosta popravka, ali naravno ako je neki veci kvar ovo leto se i necu hladiti
Našao sam broj telefona, 063/600-047 pozovi se slobodno na mene da me poznaješ, kad budeš tamo traži Jocu majstora. A za pivo ću doći ne moraš da ga šalješ, da se ne ugreje
danas nedelja, zvacu ga ujutru ako ne nadjem servis.. Znaci da kazem "Sony" me poslao?
Comment