Klima na 206 nece pa nece

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Klima na 206 nece pa nece

Neeee! Stvarno smo mnogo dobri drugari, on mi je i rekao gde da odem da kupim masinu( na akciji su jos danas), cak mi je i pozajmio neke sitne pare

A vama, svima hvala na lepim zeljama
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Mirko_NS
      CBC Član
      • 17.04.2008
      • 80
      • Novi Sad

Originally posted by VVLAJKO
      Pre par dana mu pred kraj radnog vremena odvezem 4. auto tog dana, on me covek pogleda i kaze: ,,ja sam protekle i za ovih nekoliko nedelja ove sezone otplatio masinu samo od tebe i tvojih musterija''.
      Ne mogu a da ne povezem ovo sa onom temom o cenama servisa gde su se majstori iskukali kako se ne isplati raditi posao, kako dok isplatis neki skener isti vec izadje iz "mode", itd...

Pa, kako sada, odjednom ovako nesto? Dobro, slazem se, nije isto stanica za klimu i dijagnosticki uredjaj, ali opet, cini mi se da se moze povuci paralela...Dakle, covek za sezonu i po otplati klima stanicu...

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

dijagnostika nije nesto opipljivo, ne dobijes u ruke naramak dijagnostike, evo ti pa nosi kuci, zato se musterije tesko odlucuju na placanje. klima ako je rpazna ne radi, ako je puna radi i to je to.

ali da ne bi isli u off, nastaviti u onoj temi ako mislite da ima potrebe.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

I ako je u svakom pogledu ispravna! Kod novih vozila, kontrola sistema i njegov rad, ostvarena je preko ECU. Ako je sve u redu, napuniš i radi, kao kod vozila iz prošlog veka, kod kojih je to uglavnom radio presostat, i mučio sistem do granica izdržljivosti.

Comment

• Dr.Klima
            CBC Član
            • 13.01.2012
            • 21
            • Zemun,Altina
            • ROVER 75 1.8T 150HP 2005.

Odg: Re: Klima na 206 nece pa nece

Uvek je trava zelenija u tudjem dvoristu, ili, u kontekstu ove rasprave, klimadzije zaradjuju lakse,brze i vise.
            Kroz 12-ogodisnje iskustvo, mogu Vam reci da je punjenje praznog sistema freonom, uljem i UV bojom, samo pocetak druzenja sa majsor-klimadzijom, jer se namece logicno pitanje:
            - A zasto je uopste punimo? Ako ne pusta, zasto je prazna? Ako je prazna, znaci da pusta.
            '99. godine sam poceo da se bavim klimama i to na najjednostavniji i najlaksi nacin : -Punio sam klime! Ali je ubrzo broj povratnika sa reklamacijom porastao toliko da je bio veci od broja novih klijenata! I sta sad? "Vasa klima negde pusta,ja sam posteno odradio svoj deo posla." To nije pilo vodu... Posao je zahtevao 100% posvecivanje, konstantnu edukaciju ( sistemi kontrole A/C uredjaja su slozeniji iz dana u dan),nabavku novih spec alata ( svaki novi posao je otvarao potrebu za posebnim alatom) , cak sam na kraju i TIG AC/DC aparat za zavarivanje Aluminijuma i masinski STRUG kupio. Zavarivanje Aluminijuma je najcesca potreba u servisu klime, strug korististe serviseri koji se bave popravkom kompresora(za razne obrade). Presa za pravljenje creva, desetak radapcigera za razne tipove kompresora,specijalni alati za spring-lock spojeve( na desetine komada),UV kompleti, Freon detektori,Ultrazvucni aparat za dezinfekciju,uredjaj za ispiranje sistema,razne dijagnostike ( OP-com,VAG-com, Fiat) itd.itd...Razni alati za razne ventile ( tipski), adapteri za razne automobile, da ne pricamo o "skromnom" lageru rezervnih delova koji su vam svakodnevno neophodni.
            Laicki posmatrano, za dijagnostiku Vam treba LAUNCH da bi se bavili istom, za mehaniku dizalica i malo kljuceva raznih vrsta, vulkanizeru balanserka i monterka itd. Prava problematika se sagledava tek kada se upustite u POPRAVKE!
            A u danasnje vreme sve je manje klijenata koji traze punjenje, a sve vise onih koji kazu: Majstore, hocu da radi!
            Ideja o kupovini masine za punjenje klime je veoma dobra i isplativa, ali samo se postavlja pitanje garancije. Ako ste dovoljno "vesti" da ubedite klijenta da nije do Vas, vec je problem sa njegovom klimom, onda treba da se bavite MARKETINGOM!

Comment

Working...
            X