Po ovim vrucinama ne gasim klimu, ali po nekad me brine sto kad dam u leru gas i drzim ga mirno na 2000-3000rpm cuje se jako zujanje, neprijatno. To se desava posle jedno pola sata - sat voznje po gradu. Naglim turiranjem tj menjenjem obrtaja, zujanje prestaje i posle nekog vremena opet se javlja. Na leru i u voznji se necuje, samo kad na leru dam gas i drzim ga mirno. Klima hladi uredno, skoro odmah po paljenju. Hoce me neko obradovati i reci da je kompresor na izdisaju?
Grande Punto 1.4 8v - zujanje iz motornog prostora kad je upaljenja klima
Collapse
X
-
Grande Punto 1.4 8v - zujanje iz motornog prostora kad je upaljenja klima
If i was awake, i would think it was a dream!
Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
061/665-94-23Tags: None
-
-
Moze detaljnije objasnjenje? Zanima me sta se desava u tom slucaju? Jos ako mozes slikovito da opises bilo bi odlicno
Nisam namerno turirao, slucajno sam nesto stisnuo gas, i zacuo... Daljim igranjem sam utvrdio kad se javlja zujanje...Last edited by maliomladinac; 09.07.2011, 15:59.
061/665-94-23
Comment
-
-
Originally posted by Gavra View PostOdakle ti ideja da se turira auto pod klimom bez opterecenja? Zelis da vidis koliko traje remenica radilice i leteci
Zašto bi ti zvukovi ukazivali da je kompresor na izdisaju, kad klima dobro hladi? Da čuješ samo halabuku, kod mog megana 2007, kad je napolju +40 C, kao juče. I uopšte me ne brine, jer potiče od ventilatora hladnjaka, koji je opterećen do maksimuma!
Comment
-
-
Od cega onda mogu da budu ti cudni zvukovi? Javljaju se samo kad klima radi duze. I ima jos jedan problem pored zujanja, kad je upaljena klima na 1500rpm auto poludi, ako mi se desi da pri saltanju iz druge u trecu bas pogodim 1500rpm kad pustim kvacilo, to su bolesna cimanja, kao da ce da izleti motor sa sve menjacem. Inace kad sa npr 1200rpm ubrzavam, ne oseti se tih 1500rpm, predje preko njih lagano. Ali kad kocim motorom, kad se obrtaji spustaju dok je auto u brzini, on opet cimne na tih 1500.... To tako fabricki ili sta?
061/665-94-23
Comment
-
-
Pa, to kao da je automatski menjač! Mislim, to cimanje, prilikom kočenja motorom. Šalu na stranu, Dora je skoro objasnio, o promeni brzine i stiskanju kvačila pri velikim obrtajima, posebno ako se radi o vozilu na LPG. Da li je i tvoj puntić na gas, što bi dosta toga objasnilo? Slično se dešava na kćerkinom aveu 1.2 S, da pošteno cimne prilikom uključenja klime, zbog slabijeg motora.
Comment
-
-
Ne, ne... Zujanje varira od jacine gasa na leru, nije ventilator sigurno. Danas se zaculo zujanje kad sam se spustao niz bulevar u trecoj na 3000rpm bez gasa. Culo se sve ukupno 20-ak sekundi i onda je nestalo. Desava se po nekad ali to je bas retko i jako kratko, kao npr kad klima radi, onda se iskljuci kompresor a ventilator ostavi, pa se oseca ono kroz ventilaciju, kao ubudjao vazduh tj susi se isparivac? Desi se po nekad na 2 sekunde da to osetim, kao da je klima prestala da radi ali to je kao sto rekoh mozda na 2 sekunde i za to vreme se ne oseca topliji vazduh.
Kamo lepe srece da je na LPGJedino sto mi je logicno, da je slabasan motor za 1000kg i jos klimu i jos mene sa 100kg...?
061/665-94-23
Comment
-
-
Hm,hm...ja bi to poslušao nekakvom spravicom.
Obratio bih pažnju na sve ležajeve sa te strane motora (mislim na španere,rolere,pretegnut zupčasti kaiš,ležajeve alternatora...),pa i ležaj na kompresoru. Verujem da se može locirati problem i na leru sa uključenom klimom.
E sad,neskromno može da zvuči,spravica se zove automehaničarski stetoskop i liči na onaj doktorski...
Comment
-
-
vodena pumpa?You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Alternator je remontovan u oktobru prosle godine kod hvaljenog servisa gde imam i garanciju. Nije valjda vec otego?
Vodena pumpa? Cudno, primetih veceras da mi fali antifriza u cantrici, nisam povezivao nikako... Temp nikad nije presla polovinu u bilo kojim uslovima.
Stratose, izvukao si iz konteksta, mislio sam kad ja sam iskljucim kompresor iz kabine a ostavim ventilaciju da duva. Uzeo sam to za primer kako se oseca vazduh.
061/665-94-23
Comment
-
Comment