Molio bih za pomoc,ako neko zna u cemu je problem.Poslednjih nedelju dana kada upalim klimu radna temperautura se penje kao da ce da prokuva.Kada je ugasim temperatura pocne da pada na normalu,tj 90 stepeni.Neki mi kazu da je otisao termodavac drugi da je otisao reostat jer ne pali na ventilatoru drugu brzinu.Kada ugasim auto i ponovo dam kntakt tek onda posne da radi ventilator.U pitanju je alfa 156 1.9 jtd 2002 god sa digitalnom klimom.Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede.Unapred hvala.
Alfa romeo 156 1.9JTD dizanje temp. kad je upaljena klima
Collapse
X
-
Izmeriš temperaturu rashladnog sredstva kada se uključi druga brzina ventilatora i uporediš sa vrednostima sa tvog davača.
Ako je temperatura inicijacije uklučivanja 2. brzine ventilatora veća nego što je propisana/napisana na davaču,onda si našao uzrok.
-
-
Originally posted by MarkoMihaj View PostMolio bih za pomoc,ako neko zna u cemu je problem.Poslednjih nedelju dana kada upalim klimu radna temperautura se penje kao da ce da prokuva.Kada je ugasim temperatura pocne da pada na normalu,tj 90 stepeni.Neki mi kazu da je otisao termodavac drugi da je otisao reostat jer ne pali na ventilatoru drugu brzinu.Kada ugasim auto i ponovo dam kntakt tek onda posne da radi ventilator.U pitanju je alfa 156 1.9 jtd 2002 god sa digitalnom klimom.Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede.Unapred hvala.
Comment
-
Comment