Klima Daewoo Nexia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Klima Daewoo Nexia

Određena količina ulja ide u svaki deo sistema, a tih 265 ml je ukupna količina, koju kompresor "gura" kroz sistem, zajedno sa određenom količinom gasa. Ako se menja neki deo: drajer (sušač), kondenzer (hladnjak) ili isparivač, dopunjava se određenom količinom ulja. Nakon izvršene opravke, sistem se vakumira i pri tom izmeri izvučena količina ulja. Prilikom punjenja, vraća se to ulje u sistem i dopuni sa novim do ukupno propisanih 265 ml. Ulje ne isparava, ali se deo gubi zajedno sa gasom, ako sistem na nekom mestu ispušta rashladni fluid.

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Aha, jasno. A nije greska ni da se svo ulje izvuce i sipa svo novo? Nije neka kolucina pa da vracam malo starog i dolivam novo koliko fali.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Nije greška, a u tvom slučaju obavezno, jer ti je sistem duže vreme otvoren i van upotrebe. Kad prikupiš sve potrebno, montažu i punjenje bih prepustio dobrom servisu za auto-klime. Posebno, zameniti stare zaptivke s novim, jer su one najčešće mesto ispuštanja gasa.

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Tako ce i biti. Samo nov hladnjak je 8000 a susac oko 2000 cini mi se, ili vise, plus zaptivke, freon itd, bice 200e sigurno. Ne znam koliko je parada ispitivanja i punjenja...

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Računaj i na 300 evra. Ispitivanje i punjenje je još uvek najmanja stavka.

Comment

• Dr.Klima
              CBC Član
              • 13.01.2012
              • 21
              • Zemun,Altina
              • ROVER 75 1.8T 150HP 2005.

Ne znam zasto se pausalno i apriori gadjate nekim ciframa reda par stotina eura i vise i unosite dezinformacije...
              Time obeshrabrujete forumase sa slicnim problemom. Veoma "temeljno" pristupate reanimaciji A/C uredjaja.
              Po vasoj proceni ce popravak klime dostici cenu koja je 50% od vrednosti celog vozila!
              Neznanje ima VISOKU CENU.
              NAJVISU.

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Pa ne vredi auto bas 400 ili 600€. A zanima me koliko moze da kosta parada da znm sta me ceka posto bas ne mogu da izvucem lovu iz svakog dzepa. Zanima me koliko bi uzeo majstor za proveru i punjenje sistema, bez delova.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by Dr.Klima View Post
                  Ne znam zasto se pausalno i apriori gadjate nekim ciframa reda par stotina eura i vise i unosite dezinformacije...
                  Pa, doktore, zašto ne navedeš orjentacione cene za novi dryer i eventualno evaporator. Mene je polovni dryer koštao 50 evra. Uzeo sam ga sa garancijom, preko reno servisa. Isto toliko, koštala me je cev sa exp. ventilom, takođe polovna. Inače, provera i punjenje sistema, kao i zamena (ruke) dryera su 50 evra. Moje vozilo, bilo je staro dve godine i crkla je pomenuta cev, presomat i dryer. Pitanje je, u kakvom stanju je klima ove nexie?!

Naveo sam, paušalno, da bi 300 evra moralo da pokrije i eventualnu reviziju kompresora, pored već nabrojanog.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

Ako te zanima koliko ce nesto da kosta, ti idi kod majstora pa proveri u servisu.. Ovde savet, u servisu cena i radovi..

Comment

• ludidzora
                      CBC Senator XXL
                      • 09.01.2012
                      • 310
                      • Banatsko Veliko Selo
                      • Fiesta 200 iz mesta!

Jos u Ki nisam nasao servis koji se bavi auto klimama, koga god pitam nema pojma, pogotovo neki ozbiljniji servis. Pa mi trenuro znaci to ofrlje, da odvojim nesto pa mi mizda i ostane a mozda mi zafali malo pa se brzo snadjem...

Comment

Working...
                      X