problem sa klimom - alfa 159

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

problem sa klimom - alfa 159

pozdrav svima...

imam alfu 159 2008g, 1.9jtdm...auto je preslo nekih 55000km, i kod mene je nesto preko godinu dana...
    istorija mojih problema sa klimom krece odmah nakon kupovine...

- auto mi je doslo sa klimom koja uospte nije radila, odveo sam je nakon par dana na provjeru, i utvrdili su da je prazna... klima je napunjena, i radila je super par dana...a onda opet kraj...
    - drugi put kad je povezena na servis, dopunjena je i stavljena je boja, kako bi se utvrdilo gdje pusta...tako je vozena par dana, i utvrdjeno je bilo da je jedno crijevo puklo, koje je onda zakrpljeno i klima je ponovo napunjena...
    - nakon ovoga pocinje novi problem... klima kad se upali radila je super, ali sam imao problema da se upali uopste...pali gasi pali gasi po nekoliko puta i onda bih uspio nekako da je upalim...kad se jednom upali onda se pali gasi bez problema... i ovo se samo desavalo nakon sto auto parkiram, pa stoji parkirano preko noci npr...ili duze malo preko dana...
    - ljeto je proslo, tako da nisam vise obracao paznju na klimu, dok ove godine nje opet otoplilo... klima se palila bez greske, ali nisam bio zadovoljan kako je hladila...i ja onda opet odem na provjeru...i na moje iznenadjenje tokom nekih 8-9 mjeseci ispraznila se pola bila... i ovaj je meni opet dopuni...
    - e nakon sto sam je dopunio, opet pocinje problem sa paljenjem, sad izrrazeniji nego ikad... toliko da nisam ni mogao da je upalim uopste... tipkao sve sto se moze, mijenjao jacinu, temperaturu, ama bas nista nije moglo da je natjera da radi, jedino sam uspio tokom noci da je upalim par puta...cim ugrije preko dana ne bi bilo sanse da je upalim
    - e onda sam otisao kod drugog majstora, cisto informativno, ali covjek mi nije dao da ide dok nije pokusao da je napravi..i izgubio je preko sat ipo vremena....ali nista na kraju nisam uspio bez sto sad uspijem da je upalim nekad iz prve...ali nacjescetek iz 3-4 puta... hladi...ali opet nisam u potpunosti zadovoljan...jer nije to to kao sto treba da bude...

e sad, u Podgorici postoji jedan majstor koga svi hvale, ali vazi i za prilicno skupog...i nikako mi se ne de kod tog covjeka dok se ne raspitam sto moze biti problem... ali nikako nisam uspio da rijesim ovaj problem...
    jel ima ko kakav savjet... sta da radim???
    jel moguce da se prepuni pa da tad ima neki senzor koji je blokira da ne adi zbog pritiska??? pa da nakon sto vremenom izgubi freona, onda pocne da se pali, ali da ne hladi kako treba...

bilo kakva pomoc je dobro dosla....hvala puno!

FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Odg: problem sa klimom - alfa 159

nema potrebe da se raspitujes,taj sto je najskuplji i najbolji,resice ti problem za manje para nego sto te do sada kostalo,a moja je pretpostavka da su predhodni majstori ,majstori za laki kes...

Comment

• E_K_V
      CBC Senator
      • 09.05.2005
      • 220
      • Podgorica

ma da me kostalo nesto i nije...jedino 30€ to crijevo..sve drugo je bilo free of charge

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Pa,vozis skup auto....ako si imao novca da ga kupis,mozes da prezalis jos 50 novaca...a ne zaboravi,gas za punjenje klima se kupuje ,samo se pitam sto li su ti ga sipali fraj?

Comment

• E_K_V
          CBC Senator
          • 09.05.2005
          • 220
          • Podgorica

nije problem platiti...ali necu da placam nesto sto ne treba... valjda me razumijes... vise volim da se sam raspitam, nego da odem kod majstora koji vazi kao neki derikoza i da mi servira raznorazne price, a on npr samo zamijenio neki bezvezni senzor i sl...

a to sto sam do sad radio free je druga stvar, to je zato sto sam poznavao prvog servisera, pa nije htio da naplati...a ovaj drugi, cisto majstorska dobra volja taj put

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Obzirom da si kupio auto sa neispravnom klimom,ne postoji neko ko ti sad moze reci to je u pitanju.Ja nisam strucnjak za klime ali pretpostavljam kako ce prica teci....prosuti to djubre od gasa sto ti je sipano,isprati sistem,promeniti neki filter,napuniti odgovarajucim gasom,..to ce te kosta toliko i toliko..pa da vidimo posle da li treba jos nesto..,ako hoces hoces,ako ti je skupo,trazi drugog majstora..a da ce da te kosta,hoce...izvini nemam vise vremena,moram da gledam kako da zaradim 30 evra da platim sinu dva casa kod nekog profesora iz matematike

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

Nisam ni ja majstor za klime, ali da ti probam konstruktivno odgovoriti.

Alfu 156 na kojoj je radila klima sam preventivno odvezao kod nazovi majstora da promenim gas i pregledam klimu. Ispustio je navodno gas, proverio, reciklirao, vakumirao i opet vratio gas u klimu. Sve ovo je radio sa nekom mašinom kojoj je tepao artu-ditu. Klima posle toga nije htela da radi, kompresor klime se palio-gasio na svakih par sekundi i naravno nije hladio. Normalno nije mi naplatio, mada sam ja trebao da tražim nadoknadu za izgubljeno vreme.

Odvezao sam vozilo kod majstora, ovaj put proverenog, on je ispustio sve i sipao novi gas, posle je sve radilo kako treba. Ovaj prvi je navodno prepunio gasom sistem i presostat je isključivao zbog velikog pritiska.
              Last edited by Ognjen; 20.07.2012, 10:59.

Comment

• E_K_V
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 220
                • Podgorica

ja mislim da je upravo to prepunjavanje problem... al mislim da i dalje imam problem sa curenjem... pa da mi klima proradi polako kako se pocne prazniti...

Comment

Working...
                X