problem sa klimom - Alfa Romeo 156

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksa123
    CBC Početnik
    • 26.09.2009
    • 5
    • Vienna

problem sa klimom - Alfa Romeo 156

Upomoc!

Imam alfu 156 2.4 jtd 2000. god. Od pre par dana ne radi klima kompresor i nemam predstavu sta moze da bude. Kompresor dobija struju normalno, ali se ne ukljucuje uopste osim kada temp. motora dodje do toga da se otvori termostat i ukljuci ventilator za hladnjak. Tada klima radi normalno ali cim se termostat zatvori i ventilator iskljuci stane i kompresor i uopste ne hladi.

Ako neko ima bilo kakvu ideju sta moze da bude neka se javi.

Hvala
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: problem sa klimom - Alfa Romeo 156

Moraćeš ipak ići do majstora da utvrdi zašto klima ne pali ventilator čim se hladnjak ugreje a to je po ovim temperaturama za par metara. Dok je hladnjak klime vuć, klima neće raditi.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• aleksa123
      CBC Početnik
      • 26.09.2009
      • 5
      • Vienna

Ventilator radi skroz normalno, klima kompresor ne radi. Bio sam kod majstora, nema predstavu sta moze da bude.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Majstor Franjo me je zvao telefonom da me upozori da sam pogrešio a izgleda da jesam jer nisam ukapirao da se kompresor uopšte ne pali dok se ne zagreje auto. Kompresor ima kvačilo glupo, ima + i - mora da radi ako je ispravan, ventilator isti princip. Naučno si dokazao da u nekim okolnostima oba rade i ventilator i kompresor što znači da su ispravni oba ali ne valja koordinacija. Nema priitiska, ima previše pritiska ili jednostavn osenzor laže.

Franjo ne sme da odgovori da ne rizikuje ban a hteo bi da pomogne a majstori su sad u sezoni do grla i ne posećuju forum

Onda da preformulišem prvi odgovor, idi kod nekog majstora koji zna šta joj je (klimi) i lako će to rešiti.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• aleksa123
          CBC Početnik
          • 26.09.2009
          • 5
          • Vienna

Hvala u svakom slucaju! Mislim da sam provalio sta se dogadja. Na stekeru za ventilator od klime umesto mase i plusa imam dva +. Sto posto zbog toga ne radi klima. Sad je pitanje sta zbog cega. Ne znam dali moze da bude relej.

Comment

Working...
          X