Punto mk2 1.2 8v klima problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • westorbit
    CBC Član
    • 27.06.2008
    • 16
    • Novi Sad, Vrbas
    • Passat b3 1.8 benzin

Punto mk2 1.2 8v klima problem

Nedavno sam kupio auto, klima nije bila ispravna, a resio sam da je osposobim.
    Danas sam vozio auto kod servisera za klimu i uradjeno je sledece. Stavljen novi hladnjak klime, promenjen lezaj na kompresoru, promenjen susac freona, dopunjem kompresor sa uljem i naravno napunjen sistem freonom. Klimu je naterao da radi ali je sada problem sledeci. Ventilator na hladnjaku se konstantno ukljucije a to nije bio radnije slucaj, cim se upali auto odmah krene i ventilator da radi i samo povremeno na kratko prestaje i opet se ukjucuje. Naradno klima nije ukljucena za to vreme, zato i cenim da nesto nije u redu. Sobzirom da sam odmah po izlasku iz servisa krenuo na put i kada sam primetio da nesto nije u redu jedina logika mi je bila da jedno oko klime nesto nije bas najsjajnije sobzirom da je temperatura savrsena taman na polovini skale tj. bas kako treba. Iskljucim onaj konektor na presostatu za klimu, probam opet upaliti auto kad ono sve ok. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti ?
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by westorbit View Post
    ... Naravno, klima nije uključena za to vreme, ...
    Znači, radi se o manualnoj klimi? U tom slučaju, proveriti pritisak u sistemu hlađenja (klime) i ispravnost presomata klime.

Comment

• westorbit
      CBC Član
      • 27.06.2008
      • 16
      • Novi Sad, Vrbas
      • Passat b3 1.8 benzin

Da, klima je manuelna. Provericu navedeno pa javljam sta sam zatekao.

Comment

• westorbit
        CBC Član
        • 27.06.2008
        • 16
        • Novi Sad, Vrbas
        • Passat b3 1.8 benzin

Promenjen presostat klime i problem je resen.

Comment

Working...
        X