citroen c3 klima problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zed
    CBC Početnik
    • 11.06.2013
    • 5
    • kraljevo
    • citroen c3

citroen c3 klima problem

pre par dana ukljucim klimu reko da se rashladim malo kad ono ja vozim i vozim ono i dalje vrucina,ja stavim ruku na otvore ventilacije kad ono na dve rupe ispred vozaca duva ok hladan vazduh a na rupe ispred suvozaaca i dve donje rupe kod nugu ispod menjaca duva obican vazduh ne hladn.Pitanje glasi imate li neku predstavu sta bi ovo moglo daa bude i da li bi mogao neke stvari sam da odradim da ne trcim kod majstora ako nema potrebe,poz.
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Ima na ovom forumu i majstora za klime. Ja ne spadam u takve ali razmišljam naglas- da li je klima dvozonska ili jednozonska. Takav podatak bi bio korisan u razmišljanju i meni kao laiku a verovatno i stručnjaku.
    ex SAABotražitelj

Comment

• zed
      CBC Početnik
      • 11.06.2013
      • 5
      • kraljevo
      • citroen c3

manuelna jednozonska

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by zed View Post
        ... stavim ruku na otvore ventilacije kad ono na dve rupe ispred vozaca duva ok hladan vazduh a na rupe ispred suvozaaca i dve donje rupe kod nogu ... duva obican vazduh ne hladan...
        Pravo pitanje, bilo bi, da li se radi o automatskoj, ili manualnoj klimi?

U oba slučaja, moguća je greška u podešavanju, ili problemi sa usmeravanjem hladnog vazduha: zaglavila neka klapna, motor neispravan, ili nema napajanje, kao i greška kompjutera hlađenja.

Comment

• zed
          CBC Početnik
          • 11.06.2013
          • 5
          • kraljevo
          • citroen c3

sto u prevodu znaci majstor

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Nadam se, da znaš, da rukuješ klimom?! Ako nisi siguran, pročitaj uputstvo za rukovanje.
            Pre odlaska majstoru, proveri, šta se dešava pri uključenoj recirkulaciji? Ne bi smelo, da imaš razliku u duvanju na pomenutim otvorima, jer je spoljni vazduh isključen.

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

citroen klasika. fali freona
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Mož` da bidne, ali i ne mora! Izmeri temperaturu hladnog vazduha, koji duva kod vozača. Običnim sobnim termometrom (kineskim). Klimu uključi na maksimum i otvori prozor kod suvozača. Izmeri i na otvoru kod suvozača. Pa javi rezultat. Ako, kod vozača dobro hladi i velika je razlika između leve i desne strane, problem je u klapnama.

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

moze i bez kineskog termometra,za prvi pogled. ukljuci klimu i nadje gde one dve cevi od klime ulaze u kabinu iz motornog prostora. u'vati se za njih i jedna treba da bude hladna onako ko iz frizidera,druga toplo-vruca ali ne prevruca.
                  morace u servis kako god..sta da radi oko klime on sam?
                  meni je klima ispustila "freon" to jest r134a,kad sam uzeo auto pre 2 ipo god,reciklirana i napunjena onda,testirana UV bojom i serviser nije mogao da nadje gde pusta.kao sto rece on neko mikro pustanje nije vredno para da popravljas. i tako je bilo. sad sam dodao samo jer je oslabila koliko je trebalo gasa ( u servisu naravno) za 20 evra, i nek drzi godinu dve ja sam zadovoljan.

mislim,mora u servis.ali eto moze da proveri otprilike dali je do gasa ili do klapni.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zed
                    CBC Početnik
                    • 11.06.2013
                    • 5
                    • kraljevo
                    • citroen c3

i ja sam razmisljao da nije do klapne ,ali neznam kako da dodjem do njih skinuo sam fioku ispred suvozacevih nogu i dosao do plasticnih cevi ali to je zatoren sistem ako neko zna da mi kaze kako bi i ako bi ja mogao sam da dodjem do tih klapni da pogledam da li one otvaraju ili su zaglavile bio bih zahvalan

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

malo veci proces...spremi torksove i malo zivaca i naravno kutiju za safove.izvadi kljuc iz brave,skini klemu i kreni sa skidanjem instrument table...kad nju skines,dalje ces videti sta treba da skines da bi video kako klapne funkcionisu i da li je neka zaglavila...
                      mada,ipak bi ti savetovao da ti je dosta jeftinije da posetis neki pismeniji servis za klime...

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Majstor za klimu stavi manometar, pa ako je sistem pun,( što čisto sumnjam),vidi na njemu, a ti tek onda rasturaj tablu...
                        Tvoja zamisao nije pravi redosled...
                        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                        X