Ovako radi se o renault laguni 2,a problem je to kad ukljucim klimu i cim malo dam gasa do 2500 rpm nesto podje da bruji..Jel neko zna sta bi mogao bit problem?
Kakva klima: manualna, ili automatska?
Koji motor i koje gorivo?
Kako funkcioniše klima i kad je poslednji put servisirana?
Godište vozila?
Pokušaj, da utvrdiš, odakle dopire brujanje? Tako, što ćeš podići haubu i dodavati gas i slušati zvuke. Ili da ti neko pomogne, što će pritiskati pedalu i pratiti obrtaje.
Automatska klima,a 1.8 16v motor je..Auto sam kupi prije 4 mjeseca i sve je radilo perfektno i danas onako upalim klimu i vozim se i podje da bruji.Vozilo je 2002 godiste.Znaci to bruji ali klima radi i hladno puse..
Oslušni napred, da li je kompresor, možda ventilator na hladnjaku, koliko je u vezi sa dodavanjem gasa. Otvori haubu pa pokušaj da utvrdiš odakle dolazi buka
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Ako imaš majstora, koji servisira auto-klime, odvezi da pregleda i servisira. Moguće, da kompresor nema dovoljno ulja, ali može biti i problem sa spojkom. Pokušaj, da sa zagrejanim motorom, uključiš klimu na maksimalno hlađenje i otvorenim prozorima. Da produvaš sistem desetak minuta. Ako se pri tom brujanje pojačava i prelazi u čekičanje, isključi klimu, radi opravke kompresora. Jedna cev, sa ventilom za punjenje sistema, treba, da jako hladi - skoro zamrzava.
Franjo hvala ti na savjetima.Sacekat cu ja majstora dolazi u subotu iz slovenije on je auto mehanicar radi tamo pa kad dodje on ce to meni pregledati..Pozdrav
Comment