Servis klime - Focus MK2 1.6 16V 74kW benzinac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefa981
    CBC Početnik
    • 19.04.2016
    • 2
    • Bor
    • Focus MK2 1.6 16V

Servis klime - Focus MK2 1.6 16V 74kW benzinac

Pozdrav,

Pre par dana sam uradio servis klime pošto nije htela da hladi. Prilikom provere sistema sa mašinom BOSCH ACS 650 ustanovljeno je da ne može da postigne vakum što je ukazivalo na veće curenje. Pregledom pronađeno je gde je prsla jedna aluminijumska cev ista je skinuta data na zavarivanje aluminijumom. Nakon zavarivanja vraćena na sistem i priključena ponova mašina za testiranje klime. Pošto Bosch mašina izdaje kao fiskalni račun šta je na kraju urađeno daću sledeće podatke:

Vakum 300s 8mbar
    Dodato ulje 3ml
    UV boja 3ml
    R134a 552g

Nakon toga klima hladi extra i posle pola sata rada i gledanjem UV zracima nisu pronašli nikakve tragove curenja na celom sistemu. Rekli su mi da navratim u roku od mesec dana kontrolni pregled gde će sistem ponovo staviti na mašinu izvršiti vakumiranje, vađenje freona i ulja i merenje količina navedenih.
    Interesuje me do koje vrednosti vakuma u milibarima je sistem da kažemo ispravan (nema curenja) i da li je sada sa klimom sve uredu?

P.S Odmah sam primetio da je stavljeno malo manje freona od onoga što fabrika propisuje 600g je propisano. Na to su mi odgovorili da zbog starosti sistema pune sa 90% sistem od propisanog.

Hvala unapred!
Working...
X