Problem sa klimom na Pežou 1.1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Problem sa klimom na Pežou 1.1

Problem je u tome da mi klima ne hladi na desnoj (suvozačevoj) strani od poslednje dopune. Mislim na desni duvač u sredini i na krajnji desni duvač pored suvozačevih vrata. Leva strana hladi. Manuelna je klima u pitanju. Dakle, NE duva VRUĆ vazduh već spoljni vazduh. Čitam po forumima da je u pitanju klapna ali mislim da nije do toga jer normalno na obe strane menja grejanje - hlađenje samo što na desnoj ne hladi kada se uključi klima.
    Interesuje me kakav je to kvar? Takođe, čuje se neko izraženo šištanje iz nje kada se uključi što se ranije nije čulo. Tako je od same dopune koja je urađena prošlog leta. Pežo 206, 1.1 44kw, 2002.
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

šišti zato što ima malo gasa u sebi , moraš da je dopuniš i da proveriš gde pušta i koliko,ako ti je skupa popravka,možeš samo da je dopuniš .pa ako drži celo leto.vidi šta ti se isplati.
    kad je dopuniš vidi kako duva ,sa obe strane.ako ti zadovoljavajuće duva teraj tako. moguće da je sve to samo od nedostatka gasa-freona. inače pošto je manuelna klima,to može da bude samo do klapne-usmerivača vazduha.nema tu ništa drugo što može da zeza.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Originally posted by zoranbg View Post
      šišti zato što ima malo gasa u sebi , moraš da je dopuniš i da proveriš gde pušta i koliko,ako ti je skupa popravka,možeš samo da je dopuniš .pa ako drži celo leto.vidi šta ti se isplati.
      kad je dopuniš vidi kako duva ,sa obe strane.ako ti zadovoljavajuće duva teraj tako. moguće da je sve to samo od nedostatka gasa-freona. inače pošto je manuelna klima,to može da bude samo do klapne-usmerivača vazduha.nema tu ništa drugo što može da zeza.
      Hvala, Zoranbg. Tako i radim, poslednjih par godina je punim svake godine. Inače, taj se problem javio kada je poslednji put punjena i to prošlog leta. Odmah je počela da šišti i da desna strana ne hladi. Majstor je rekao da nije ništa bitno to što šišti, a to što desna strana ne hladi je do mehaničkog kvara u ventilaciji. Isti taj majstor je dopunjavao više godina za 20 eur ali nikada nije dodavao ulje ili vakumirao sistem. Sada je opet za dopunu jer i leva strana slabo hladi. Odvešću u drugi servis ali bih pre toga voleo da znam da mi je mehanički ispravna ventilacija odnosno da je problem do freona i ulja tj. fluida.
      Da li je ta klapna - usmerivač ispravna ako obe strane prebacuju položaj ventilacije (šoferka, telo, noge) i grejanje-hlađenje (vruć vazduh / spoljašnji vazduh)? Dakle, problem je samo na desnoj strani kada radi klima jer ne duva hladan vazduh već vazduh iz spoljašnjosti.
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

Evo, da javim ishod, možda nekome pomogne. Vozio sam auto u servis i odmah su rekli da čim klima ispušta te čudne zvuke znači da nema freona. Samo su dopunili freona i klima je proradila, normalno sa obe strane. Znači, da je uzrok tome što desna polovina nije hladila bio samo NEDOSTATAK FREONA. Platio 3000 din. Sada radi fantastično i ne čuje se ništa osim ventilatora. Hvala zoranbg! Pozdrav svima.

Comment

• hirurg83
          CBC Senator XXL
          • 26.02.2014
          • 398
          • Banjaluka
          • VW Jetta

Jesi otišao kod prethodnog priucenog majstora da se zahvalis?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

A zašto nema freona? Gde je iscureo? To bi takođe trebalo ustanoviti.

Comment

• mikonos
              CBC Član
              • 29.04.2010
              • 69
              • Sombor

Originally posted by hirurg83 View Post
              Jesi otišao kod prethodnog priucenog majstora da se zahvalis?

Nisam išao jer sam zadovoljan kako mi je održavao kućnu klimu. Na autu je, takođe, tri puta uspešno punio. Ali svakako neću više ići kod njega niti ga preporučivati.
              Last edited by mikonos; 21.06.2017, 15:00.

Comment

• mikonos
                CBC Član
                • 29.04.2010
                • 69
                • Sombor

Originally posted by sErGiO View Post
                A zašto nema freona? Gde je iscureo? To bi takođe trebalo ustanoviti.

Nema freona jer ga ni prošle godine nije dovoljno napunio. Pisao sam da je prošle godine, odmah posle dopune, slabo hladila na levoj strani, a na desnoj nije uopšte hladila. Bilo mi je tada sumnjivo što je ta boca iz koje je punio bila skoro prazna, prevrtao je, podizao... ali nije imao dovoljno u njoj, a došao je kod mene kući. Inače, auto sam dopunjavao ranije na 2 god, a sada moram svakog leta. Negde gubi, ali samo tokom zime dok se ne koristi. Ovaj majstor mi je rekao da može da potraži gde gubi ali je pitanje da li će mi se isplatiti popravka jer ako godišnje dopunjujem za tri hiljade onda i nije neki problem.

Comment

• hirurg83
                  CBC Senator XXL
                  • 26.02.2014
                  • 398
                  • Banjaluka
                  • VW Jetta

Klima ne može da se gubi zimi...takođe se mora ostavi zimi uključivati da bi kompresor radio kako treba. Ne kontam ja te vase majstore kao ni vas koji tako popravljati klimu. Čim on puni klimu kad je ne dopuni koliko treba? Jel nema mašina koja sve to završi. Nema tu ništa napamet. To auto ide tolikovplina toliko ulja. Vakumira se sistem ostavi ga da drži sat vremena i ako ne pušta onda puni sistem. Ako pušta puni malo i ubaci uv tečnost i posmatra gdje curi. Da li neka glumica, cijev ili isparivac. Kod nas dopuna izdaje oko 20 evra. Koja mi je logika davati svaki nekoliko toliko para a dio kuhinje stradao henri negdje. Mozda malo skuplji, pozivan naravno

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Verovatno se čovek pribojava da je riknuo hladnjak klime pa ovako krpi dok ne bude za oglase

Comment

Working...
                    X