vw golf IV ne radi klima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gilekm
    CBC Veteran
    • 16.01.2010
    • 121
    • Kosovska Mitrovica

vw golf IV ne radi klima

Nadam sa da ce neko pomoci naime neradi mi klima na golf IV 2002. godiste;
    Izvrsio sam dopunu klime posto je majstor rekao da nema gasa medjutim i posle toga klima ne radi on je rekao da odem na dijagnostiku koju on nema,naravno otiso sam kod drugog koji ima dijagnostiku i on kaze da klima nije digitalna tako da je dijagnostika ne prepoznaje i da cemo naci kvar i da ne duzim on je pregledao sve i rekao da je u kvaru relej za ventilatore ,nabavio sam rele i zamenio medjutim auto se isto ponasa kao sa starim relejem ventilatori rade samo u jednoj brzini ne znam dali brzoj ili sporijoj bez obzira koji rele postavio onaj stari ili novi kad ukljucim A/C klimu ne ukljucuju ni ventilatori niti kompresor klime,ventilatore sam probao spajajuci direktno na dzeku oba rade u jednoj brzini dok u drugoj nece isto se ponasa i kada motor auta radi i kada ne radi.
    Ima li sanse da se ovo resi?
    Unapred zahvalan na pomoci!

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока
  • hirurg83
    CBC Senator XXL
    • 26.02.2014
    • 398
    • Banjaluka
    • VW Jetta

Klima cim se upali mora da rade ventilatori u sporijoj brzini. Pogledaj kakvo je stanje sa osiguracima. Radi li kompresor uopšte? Jesi li gledao cijevi da se griju odnosno hlade?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• gilekm
      CBC Veteran
      • 16.01.2010
      • 121
      • Kosovska Mitrovica

proslog leta klima je radilai nije bilo problema,sada kompresor uopste ne ukljucuje kao ni ventilatori,kompresor ne ukljucuje uopste nije kao ono da ukljuci pa iskljuci,a ni ventilatori a za cevi ne znam ali predpostavljam da se ne greju kad nema cirkulacije gasa-neradi kompresor,nije radio jedan osigurac onaj mali od 7.5A njega sam zamenio i onda je proradilo ono da auto ne uvlaci vazduh spolja, nego cirkulacija samo u kabini medjutim sve ostalo je isto kao sto sam naveo u predhodnom postu

Comment

• hirurg83
        CBC Senator XXL
        • 26.02.2014
        • 398
        • Banjaluka
        • VW Jetta

Najvjerovatnije kvar na spulni na kompresoru. Provjeri na dijagnostici da li ti radi senzor temp. Da li izbacuje gresku, to je onaj senzor koji se nalazi na crijevu rashladne tecnosti. Ako je on u kvaru lazr vrijednosti, auto vidi temp i nece palit kompresor. Relej ispod akumulatora mora biti identican po oznakama. Ako si mjenjao a stavio drugi moze da radi a ne mora. . Provjeri preko dijagnostike aktuator da li je uredan.
        Uglavnom ili je do modula ili spulne siguran sam. Naravno ako je sistem napunjen kako treba. Kod tebe ode 750+50 grama

Comment

• gilekm
          CBC Veteran
          • 16.01.2010
          • 121
          • Kosovska Mitrovica

Originally posted by hirurg83 View Post
          Najvjerovatnije kvar na spulni na kompresoru. Provjeri na dijagnostici da li ti radi senzor temp. Da li izbacuje gresku, to je onaj senzor koji se nalazi na crijevu rashladne tecnosti. Ako je on u kvaru lazr vrijednosti, auto vidi temp i nece palit kompresor. Relej ispod akumulatora mora biti identican po oznakama. Ako si mjenjao a stavio drugi moze da radi a ne mora. . Provjeri preko dijagnostike aktuator da li je uredan.
          Uglavnom ili je do modula ili spulne siguran sam. Naravno ako je sistem napunjen kako treba. Kod tebe ode 750+50 grama

sistem je napunjen na onoj masini gde se ubace podaci o vozilu i masina to odradi i secam se da je to bilo 750 grama kao i ispitivanje "nepropusnosti",relej ispod akumulatora je u potpunosti identican,a senzor koji se nalazi na crevu dali je to tzv. "presostat" koji se na golfu nalazi zavijen na metalnom delu creva ili je to nesto drugo i ako je nesto drugo mozes li mi reci gde se nalazi?
          kao sto sam vec rekao bio sam kod majstora na dijagnostici i on je prikaio na komp. i rekao da program ne vidi klimu jer klima nije digitalna.

Comment

• hirurg83
            CBC Senator XXL
            • 26.02.2014
            • 398
            • Banjaluka
            • VW Jetta

Da bi vidio senzor temperature to je u parametrima motora a ne klime. Malo si naveo parametara da bi ti rekao gdje se nalazi, 2002 godine postoje sve verzije motora

Comment

• gilekm
              CBC Veteran
              • 16.01.2010
              • 121
              • Kosovska Mitrovica

Originally posted by hirurg83 View Post
              Da bi vidio senzor temperature to je u parametrima motora a ne klime. Malo si naveo parametara da bi ti rekao gdje se nalazi, 2002 godine postoje sve verzije motora

u pitanju je golf IV 1.9 tdi motor ASV (ima pumpu visokog pritiska) ne znam sta sam jos ispustio......

Comment

• hirurg83
                CBC Senator XXL
                • 26.02.2014
                • 398
                • Banjaluka
                • VW Jetta

Ne uspevam da nadjem bas tvoj motor. To je ako se ne varam 81kW
                Evo senzora kako izgleda, moze biti zeleni ili crni.
                Dvozilni kabal je ustekqn u njega. Al nema potrebe da ovo diras, to dijagnostika moze da skonta da li je ispravno. Provjerinti spulnu, dovedi na nju direktno struju, ako tad pocme da radi klima onda je relej vrisno, ako ne... Spulna je...

Comment

• gilekm
                  CBC Veteran
                  • 16.01.2010
                  • 121
                  • Kosovska Mitrovica

Jel spulnu na kompresoru?

Comment

• gilekm
                    CBC Veteran
                    • 16.01.2010
                    • 121
                    • Kosovska Mitrovica

Motor je bas taj 81kW

Comment

• hirurg83
                      CBC Senator XXL
                      • 26.02.2014
                      • 398
                      • Banjaluka
                      • VW Jetta

Da spulna kompresora. Otprilike ovako izgleda...

Comment

• gilekm
                        CBC Veteran
                        • 16.01.2010
                        • 121
                        • Kosovska Mitrovica

Hvala na trudu

klima je proradila tako sto sam vratio onaj rele koji sam zamenio i klima je pocela da radi da napomenem da sam taj rele otvorio i kontakte u njemu(dve spulnice) poprskao wd-om i onda vratio njega probao i klima je ukljucila eto mozda ce ovo jos nekom pomoci
                        jos jednom se zahvaljujem na trudu da mi pomognes hirurg83
                        Last edited by gilekm; 09.07.2017, 12:10.

Comment

Working...
                        X