Klima guši motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Timke
    CBC Početnik
    • 18.09.2020
    • 1
    • Bijeljina
    • Citroen Xsara Picaso

Klima guši motor

Pozdrav,

U pitanju je Citroen Xsara picaso 2002 god, 2.0 HDI, 66kw. Počelo je tako što kad sam otišao da napunim klimu, majstor je rekao da se kompresor klime nekad pali, nekad ne pali. Otišao sam kod autoelektričara koji je "nešto spojio direktno" (pretpostavljam da sa komandi za paljenje klime iz kabine više ne ide preko nekog releja kako bi i trebalo, da je to zaobišao, samo moja pretpostavka) i sad se kompresor stvarno upali svaki put, tj. klima radi. Ali... ne lezi vraže! Sad se dešava da nekad (ne uvijek) kad je klima upaljena motor ne prima gas, tj. kad stisnem papučicu osjetim da se motor muči, kao da hoće da se ugasi (preveliko opterećenje). I dešava se da kad prebacim u Eco mod (isključim A/C), i dalje duva jako hladan vazduh, kao da A/C i dalje radi. U pitanju je automatska klima. Neko mi je rekao da ako ima previše freona u sistemu, to može da optereti motor, ali to nisam provjeravao. Da vidim da li neko ima neki dobar savjet ili ideju zašto se to dešava.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Citroen je ulozio par stotina miliona $ da bi neki nazovi elektricar za rele ili sta god konstatovao da je to visak, to tu ne treba i spoijio direktno da to kao radi. Bas ga je opravio.....

Ako ne radi rele, onda se rele zameni. spjanjem direktno se ustedelo par evra za rele, ali se napravio neki drugi cirkus. Servis za AC, zamena relea, mozda remont kompresora ili cega vec to je to.

Ako u flasu od 2 lit, mozes da sipas 3 litra, onda mozes i da imas visak freona.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Može da ima višak jer nije puna "flaša"
      Klima je dobar kočničar motora, nosi nekoliko konja kako kad i koja. Zato ima složen mehanizam koji podiže ler za toliko koliko klima ubije, doda više goriva kad prestisneš gas da obidješ ili kreneš jer klima uzima snagu motora i sve ostalo, prati proces rada motora i stvara uslov kao da klima nije uključena. Kad tu nešto direktno prevežeš ili na neki način zaobidješ ti par stotina miliona što je SRI pomenuo, nešto neće raditi kako treba.

Ili popraviš klimu ili je ne koristiš, ako ubiije motor u lošem trenuitku prilikom preticanja, može svašta da bude. Mora da postoji neki servis u okolini koji zna šta radi...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
      X