Auto klime (+) iskustva, bela lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • babke
    CBC Član
    • 23.07.2005
    • 18
    • BeOGRAD

Jos jedan pozitivan glas za duleta,retko prijatan covek sve pohvale
    ,

Comment

• Mirko_NS
      CBC Član
      • 17.04.2008
      • 80
      • Novi Sad

Sto se tice NSa - za servis autoklima mogu da vam preporucim Masinsku radionicu "Vidija", Vardarska 19, na Telepu. Covek radi remont kompresora svih vrsta, pa samim tim i kompresora autoklima, kao i samih autoklima. Meni je na Stilu pre 1.5 godine menjao lezaj - uradio je masinsku obradu kako bi ubacio kvaliteniji (tj. veci) lezaj, a pre neki dan i magnet (+osigurac i relej) kompresora klime... Koliko cujem dobar deo servisa za autoklime u NSu kompresore nose kod njega na remont. Cenom je u "proseku klase" (trazio je koliko i drugi), a naravno daje i odgovarajucu garanciju (na oba dela koja je menjao dobio sam po godinu dana garancije). Moj utisak:korektan covek koji zna posao

Telefon:0641482810 i (021)6362742.

Pozz!

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Jos jedna preporuka za Duleta sa Altine.
        Potrosili smo danas preko 3h da bismo nasli i resili kvar koji je uzrokovao da usmerivac ventilacije ne radi, uvek je duvalo ka soferki.
        Nisam ni znao da taj sistem radi na neke cevcice i vakume.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

servis Sale (moje preporuke sa prethodne dve strane)

epilog:
          *na kraju mi se raspao i onaj remontovani kompresor

dogovor:
          nasao sam drugi koji je do dana skidanja besprekorno radio, zamena i punjenje mi nece biti naplaceni. radovi su zakazani na prolece.
          .

Comment

• chiki
            CBC Veteran
            • 19.04.2006
            • 158
            • Beograd

Preporuka za Polar klima - iza plavog mosta. 5000 dinara su ruke u slucaju skidanja kompresora (punjenja, reciklaze freona i ulja).
            Malo su skuplji ali su ok.

AR 159 1.8 TBI
            C3 1.4i GNV

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Auto klime (+) iskustva, bela lista

Samo da i ja potvrdim za Dušana iz Altine. Retko dobar čovek, prvenstveno, a tek onda da kažem da nije vaćaroš. Imam Opel Corsu sa klimom koja radi dobro. Ali pošto je prošlo 7 godina, rekoh da proverim sada dok je vreme. Pilip mi je tražio 200 EUR, da dobro ste čuli, 200 EUR za proveru samo.Koliko bi bilo da sam imao problem? Otišao kod Dušana, pregledao sve i napunio, klima u solidnom stanju i platio 35 EUR. Samo je malo problem da se nadje, ali šalje SMS sa uputstvom.

Comment

• dr_mire
                CBC Veteran
                • 10.01.2007
                • 104
                • Beograd, Banovo BrDo

Kod Saleta u Žarkovu
                ležaj kompresora klime 90 eura
                čišćenje,dopuna freona 35 eura

plus od mene
                ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Goran111
                  CBC Početnik
                  • 22.04.2009
                  • 1
                  • Beograd

Prvo danas sam bio kod PILIPA i nije istina da kontrola kosta 200-300eur.KONTROLA JE BESPLATNA ko neveruje neka proveri 011/375-77-88,Ali ljudi ne znaju pa pitaju posto je servis klime,servis je nesto drugo od punjenja.Da covek prakticni savet na kojem je sve objasnjeno samo ga pitate.Freon se ne trosi znaci ako je klima prazna ima negde rupu curi.Kod PILIPA je punjenje sa proverom curenja oko 3800 din.A na sve izvrsene radove imate garanciju 6-12 meseci.Licno bio i uverio se!

Comment

• urosh_
                    CBC Početnik
                    • 02.05.2009
                    • 1
                    • bg

Evo da i ja napisem svoja iskustva. Preporucio bih Auto-Klima servis Bane. Extra dobar covek. Otisao sam, sacekao 10 min. da zavrsi punjenje coveku koji je bio pre mene. Za, cini mi se, manje od pola sata mi je dopunio klimu. Prezadovoljan sam njegovom uslugom. Odveo sam i ortaka posle koji je ima kvar na njegovj auto-klimi. On je pre toga isao kod nekoliko razlicitih majstora, ali bez povoljnih rezultata. Bane mu je sredio klimu. I josh je rekao da ako primeti da klima ne radi kako treba, da dodje da to popravi . Medjutim za tim nije bilo potrebe, a klima mog ortaka extra hladi. Toplo preporucujem Baneta svima kojima je potrebna dopuna ili popravka klime.
                    Njegov br. telefona je 0642829086

Comment

Majstor Bojce, servis Kana kod CZ-a.

Do sada sam tamo poslao (posle sopstvenog pozitivnog iskustva) mnogo ljudi.

Kada sam se posle cuo sa prijateljima/poznanicima/musterijama niko nije imao zamerku na njihov rad...

Comment

• nik2yu
                        CBC Senator
                        • 19.11.2007
                        • 298
                        • belgrade

+1 sa servis Sale, po dekidekijevoj ( ) preporuci

momci rade profi, brzo, i nisu skupi. punjenje klime 3500, pustala je negde, rekli dodji za 2 nedelje da vidimo gde pusta, zamenili gumicu neku, ponovno punjenje nije naplaceno kao ni zamena gumice. Za svaku preporuku

@ dekideki: hvala
                        Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• lihvar
                          CBC Početnik
                          • 14.06.2009
                          • 3
                          • Beograd

Sve pohvale Duleta sa Altine. Usluga je super, mada cu kvalitet rada moci da ocenim tek za mesec dva, dok vidim da li ce mi sistem i dalje pustati gas. Nasao je da jedna gumica na kompresoru koju su zamenili u Polaru prosle godine pusta i dalje. Zamenio mi je gumicu i stavio zaptivnu pastu jer misli da mozda ima riseva na leszistu gumice, tako da gas istice pored nje. Kaže da bi bili pametniji od proslog majstora. Posle punjenja, izmerili smo 5.7 stepeni.

Covek radi sa R134a gasom (Španski GLOBAL). Kineze ne koristi. Freon puni po gramaži na osnovu kataloga. Sa freonom sipa i ulje. Ostavio je utisak jako dobrog majstora. Preporucujem ga svima, mada opet kazem sa rezervom do kraja sezone.

Inace sam prosle godine radio remont u Polar klimi i mogu reci da je utisak da su jako dobro opremljeni ,ali da nisu zainteresovani za male klijente. Video sam da se razbijaju od ugradnji klima na kombije i autobuse. Meni je popravku u Junu 2008 radio neki decko koji je kod njih poceo da radi pre 2 meseca. Elem, posle punjenja bojom, dosao sam ponovo na kontrolu i nasli su mi da mi freon curi na gumicama kompresora i na sastavu creva. Sve su gumice zamenili i ponovo napunili sistem. Sve me ovo (prvo i drugo punjenje i gumice) kostalo nekih 7.000-8.000. Nazalost, sistem mi je ispustio freon ponovo do Septembra.

Comment

• tanja.v
                            CBC Član
                            • 10.01.2008
                            • 57
                            • beograd rakovica

Da pohvalim servis "Struja 96"Batajnica,tel 8480702,8487163,bila sam na kontroli klime sve u redu.Kažu da dolazi dosta ljudi sa ovog sajta po mojoj preporuci,pa bi bilo lepo da se javi neko da čujem utiske.Prijatelji koji su bili su prezadovoljni uslugom i profesionalnošću.Meni nije problem da pređem 30tak kilometara do dobrog i poštenog majstora.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Za NOVOSADNJANE, preporucujem servis SNESKO Vardarska 1, 063/517-477

Kad sam kupio auto osetio sam da mi klima slabije hladi. Posto sam tih dana bio nesto u zurbi i klima mi je trebala sad i odmah, otisao sam bukvalno kod prvog kojeg sam dobio i ko je mogao odmah da mi napuni i proveri sistem, a to je bio nesretni City Car iz NSa. Zasto nesretni, opisacu. Momak, sef, mi je napunio klimu i konstatovao da nije bilo freona ali sad se pojavio novi problem a to je da se stvara previskok pristisak u sistemu. Odmah je rekao da moram da menjam susac jer je verovatno do njega problem posto je verovatno zapusen pa nema dobar protok. Ahamm. Posle punjenja nije prekontrolisana cak ni temperatura kju izbacuje kroz ventilaciju, ali mi je receno da dodjem na kontrolni pregled za 15ak dana. Otisao sam posle mesec dana, iliti pre neki dan i vadjenjem freona(350 izvadjeno staje 650-700) iz sistema ''konstatovano'' je da ga negde gubi, ali nisu ustanovili gde jer se nista preko onih naocara i svetla nije videlo. Onda su je ponovo napunili sistem i pritisak je bio preko 25bara na leru, a treba max 20 pod gasom. ''Konstatovano'' je opet da je susac zacepljen, a mozda i hladnjak iznutra, a mozda i neki ventil. Uglavnom ''strucnjaci'' njih 3-4 su dosli do zakljucka da je razliku sipanog/izvadjenog freona izgubio na sigurnosnom ventilu. Kazu zamenu susaca je 150e, a resavanje problema od te cifre do xxxeura. Primera radi hladanjk je + 130e itd.
                              E onda sam slucajno naleteo na nekom forumu na ovaj servis SNESKO i resio da danas odem do njih. Covek me je ljubazno primio, prikacio na instrumente, konstatovao da je pritisak stvarno previsok i rekao da isteram auto iz garaze i stavim ga pored ograde gde je crevo. Onda je jedno 15ak minuta sa slaufom ispirao hladnjak tvrdeci da je jako prljav i da zato pravi previsok pritisak. Posle potrosenih jedno 100l vode, upalio auto pritisak na instrumentima u granicama normalnog, pod gasom isto. Izmerena temperatura koja izlazi iz ventilacije na leru je oko 8-9 C, a kad su obrtaju na 2000rpm oko 5-6 C, koliko i treba da bude.Na pitanje sta sam duzan rekao je 500din(valjda mu je bilo glupo da kaze manje). Ja sam izvadio 2.000din i dao mu, na sta je on rekao opet 500din, ali sam uz komentar da je posten i da zna posao ubacio u fioku 2000din i zahvalio mu se.

Comment

• Arsa
                                CBC Senator XXL
                                • 25.09.2007
                                • 345
                                • Nis
                                • MBw210, BMW e32

Auto klime Stojanovic, Stojanovic Zoran, Knjazevacka, Nis! Za svaku pohvalu!

Comment

Working...
                                X