Ovako,u pitanju je moj Tipo 1.9 TD reci cu vam sta sam zatek'o kad sam otvoro haubu. Prekinut kais pomocu kojeg je kompresor radio i izbijeno ulje na mestu gde se isti puni.Pitam se sta je uzrok ovome?Ima li ko strucan da da misljenje,i da li se isplati remontovati isti ili naci negde polovan kompresor klime?Unapred hvala
Da li se isplati?
Collapse
X
-
Nikako remontovati. Pravi remont kosta puno para i mora da se uradi precizno i korektno. Polovan ispravan radice sigurno jos dugo. Vodi racuna kod postavljanja i punjenja klime da ti to uradi neki "pismen" servis kako nebi ostavio sistem bez podmazivanja.
-
-
Mogu samo da se slozim. Okreni tel par servisa za klimu samo da se zabezeknes koliko kosta remont kompresora. Imas sekciju s preporukama za servise sve sa telefonima pa potrazi. Mada, mozda je i podnosljivo?
Sto se tice polovnih delova, kolege s Italijanskog dela se ti reci gde ima otpada i polovnjaka.
Comment
-
-
Zamenjen lager u kompresoru,stavljen kais,izvrseno ciscenje i dopunjavanje klime koja napokon radi. Cena 120 eur. Nego imam problem sa onim elektromotorom koji otvara i zatvara klapnu za propustanje vazduha u kabinu. Trazio sam po auto otpadima ali veoma retko naidjem na taj deo koji cene od 30-50e.Po meni to je motor slican onom od centralke. Zna li ko da li je taj deo neophodan i vredan tih para?
U pitanju je Fiat Tipo.
Comment
-
Comment