Ode kompresor (tj. njegova spojnica)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladan
    CBC Senator
    • 18.08.2005
    • 248
    • Vuko.ebina
    • e46 325i

Ode kompresor (tj. njegova spojnica)

Malopre sam bio do Polar klime i ustanovili su da mi ne valja ona spojnica na kompresoru, izlizala se.
    E sad da li neko zna gde moze da se nabavi polovan kompresor ili pokvaren kompresor sa dobrom spojnicom itd...

auto je ovaj iz potpisa 316i e46 1.9l 1999.god 77KW

P.S. Ovi u Polar klimi su stvarno majstori svog zanata. Preporuka!
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kva?ilo kompresora niej ništa posebno niti skupo niti komplikovano za zamenu.
    ?ini mi se da su cene reda 50tak USD, naravno bez transporta i carine.

znam sigurno da se Sanden, Sankyo, Seiko Sieki glatko popravljaju što se ti?e kva?ila.

potreban je specijalizovani alat pa ne može u ku?noj radionici ali svaki serviser u tom biznisu bi to trebao lako da odradi.

imam štampano serivsno uputstvo ( a ima i na netu za razne modele) za Sanden 5 cilindri?ne i 7iclindri?ne kompresore sa sve popisom delova, slikama, procedurama do detalja, popisom potrebnog alata, Nm kojima se zatežu šrafovi, uljima koja se koriste, teflonima za dihtovanje itd...
    znam iz direktnog uvida da servis kdo CZ-a radi zamenu kva?ila na kompresorima i da imaju ili mogu da nabave delove.

pošto je kompresor pravi mali motor, ako je kva?ilo pocrkalo pitanje je u kakvom su stanju karike, ventili , bregaste, klipovi, sami cilindri ...da li se uopšte isplati zamena kva?ila ili je jednostavno kompresor odlužio svoje.

pri?am o klasi?nim klipnim, tzv rotary type.
    takav je bio još na mom prvom autu sa klimom iz 85 godine, i izdržao je 4 godine svakodnevnog teškog rada u užasnim uslovima bez vidljivog habanja.

stoga mi li?i da je kompresor kome je otišlo kva?ilo mehani?ki radio jako puno hiljada sati, i time ve? dobrano na?et.
    ako se radi o ovim novim sa puž sistemom kompresije nemam prakti?nog iskustva kolko dugo mogu da izdrže.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

Working...
    X