polen filter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

polen filter

danas sam zamenuo polen filter...posao od nekih 5 minuta ako ti je jedna ruka vezana...pre ubacivanja filtera ocisceni kanali sa sprejom za ciscenjei dezinfekciju vazdusnih kanala...

razlika u radu ogromna...ono sto sam imao u cetvrtoj brzini ventilatora sada imam u drugoj...ono sto postize sada sa 23 stepena ranije je bilo moguce sa podsavanjem na nekih 18...
    a citava pamet kosta samo nekih 20 eura i ko sto rekoh 5 minuta posla...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

I ja kad sam ga zamenio, kao da je kosava u kolima, kako duva
    Na koliko se on treba menjati? Ili to ide odokativnom metodom?
    Power of dreams !!!

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

pa ja sam ranije uvek menjao svake godine na prolece pred pocetak koriscena klima uredjaja...mislim da je najbolje jednom godisnje,ipak mi taj vazduh udisemo
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Klima i ventilacija rade i bez tog filtera, npr Dacia Logan nema taj filter uopste a Clio ima istu klimu i filter. Likovi prave filter na Loganu od zenskih najlon carapa, i to radi

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Jel su likovi Rumuni?
          Posto su relativno skoro saznali za najlon carape mozda misle da je to jos uvek cool.
          Sta moze najlon carapa da zadrzi? Leptire i muve? Nije slucajno ime tog filtera bas POLEN a ne nekako drugacije. U svakom slucaju bolje ikakav nego nikakav filter ali ipak redak filter nije dovoljan za takvu namenu.
          Najvaznije od svega je to da filter mora da ima ogromnu povrsinu u odnosu na presek otvora koji stiti. Nije to bas tako ni prosto kako izgleda.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Kod mene se za 3-4 meseca taj filter katastrofalno isprlja, napuni liscem i ko zna cime sve. Ne znam da li je u pitanju neki konstrukcijski manjak, ali 6 meseci nema sanse da izdrzi a da ne pocne poprilicno slabije da duva.
            Doduse, dosta se vozi i po neasfaltiranim ulicama, a tu ima i vise prljavstine.

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Kod mene bio originalni iz 1998, kad sam ga zamenio nastalo cudo

Inace u zavisnosti od godista mog modela i nivoa opreme, postoje 2 vrste polen filtera, a postoje i varijante koje ga nemaju.

Comment

• zivorad
                CBC Član
                • 14.05.2007
                • 25
                • Zajecar

sluzbenu fabiju odrzavam u ovlascenom servisu i menjaju mi polen filter na svakih 20 000 km. Nakon svake zamene osetna je razlika u protoku vazduha tako da je moja preporuka da isti menjate na 20 000 km.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ja filter menjam odokativno.to znaci u proseku svakih 30-40dana.kilometraža nema veze sa polen filterom.mozda se može jedanput izduvati kompresorom i ne više nego ga menjati.

primer polen filtera:kako bi bilo kada bi vam neko stavio na usta prljavu krpu koja je bila malo u vodi pa namo?ena u pesak,prašinu(od zemlje crnice ili ilova?e),itd i rekao "ajde sada diši punim plu?ima".

sve sam vam rekao.bolje je nemati polen filter nego imati a prljav.koliko samo mikroba ima u njemu.neko vozi malu decu u takvom autu!!

polen filteri su skloni malom upijanju vlage iz vazduha i dovoljno je da prodjete pored nekog gradilišta ili velike prašine na ulici i on se je ve? toliko zaprljao da bi ga trebalo menjti.

polen filter vam sluzi da vam koliko toliko u kabinu ulazi ?isti vazduh i to kada god vam je ventilator upaljen bez obzira radi li klima ili ne radi
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Da li neko moze da mi kaze,ima li laguna prve generacije(1998.god.) sa automatskom klimom taj filter?I usput da pitam,kako da ukljucim da auto greje?Na bilo koje dugme za startovanje,ukljuci se hladjenje.Kad iskljucim A.C. onda ne uduvava hladan vazduh kao kad radi klima ali kada povecavam temperaturu(do maks.26) ne cini mi se da duva toplo.Hm,u cemu je fora?
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

I ta Laguna ima polen filter!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• stojakovicv
                        CBC Član
                        • 03.12.2007
                        • 27
                        • Gajdobra

Originally posted by jaksa
                        Klima i ventilacija rade i bez tog filtera, npr Dacia Logan nema taj filter uopste a Clio ima istu klimu i filter. Likovi prave filter na Loganu od zenskih najlon carapa, i to radi
                        Evo nasao sam na nekom rumunskom sajtu uputstvo za ugradnu klime u Daciu Logan

Webs.com has been shut down on the 31st of August 2023. Find out what that means for your site and how to move it to another provider.

Comment

• peca
                          CBC Početnik
                          • 17.01.2008
                          • 1
                          • Beograd

Moze li mala pomoc, kako da pridjem-gde se nalazi i kako da zamenim polen filter kod nissan micra 2000 god. Ima li ko iskustva!?
                          Hvala!

Comment

• djella
                            CBC Član
                            • 15.01.2008
                            • 41
                            • Brisel

pezo klima

Isto pitanje za drugo vozilo.ja sam skoro kupio pezo sa aut,klimom,ali neznam ni gde je taj polen filter ni dali ga ima,pa ako neko zna i hoce neka mi kaze.hvala

Comment

• djella
                              CBC Član
                              • 15.01.2008
                              • 41
                              • Brisel

Drugari,ja se nadam da neko od Vas zna dali pezo 307 2.0 hdi (karavan) ima polen filter i gde se nalazi.Ako bi mi rekli bio bih Vam zahvalan.

Comment

Working...
                              X