Kao što naslov kaže danas sam odlučio malo poservisirati klimu i tako to..pod tim podrazumjevam sve što je potrebno da bi klima radila kako spada.Auto bio gotov u roku sat vremena..pitam prije preuzimanja jel sad radi kako spada,a čovjek mi kaže da sve radi kako treba..medjutim ja nakon 15minuta vožnje baš i nisam primjetio neki pomak nabolje..nariktam na najnižu moguću temperaturu od nekih 18 stupnjeva i vidim da kao prvo puše slabo,klima se mući..uopće mi nije ni hladno..skroz slabo radi..gore nego prije.Nazovem ga i kaže mi da je isušio sistem,napunio plin,izmjenio ulje u kompresoru..i tako..međutim ja sam se skuhao u autu i putnici unatoč klimi su morali pootvarati prozore.Što je napravio ni sam ne znam..je li uopće išta napravio?Ja sam platio 60 eura za posao(nije puno al platio bih iviše samo ako valja)a u autu se kuham.Rekao mi je da za Hondu Legend nije našao filter peludi pa da ga vjerojatno i nema uopće na autu(kako to?).Vjerojatno?Ima ili nema..meni to vjerojatno ne znaći ništa..Honda Legend 98god..aj recite što da radim.POZZ!
Nakon servisa klime nisam zadovoljan kako hladi
Collapse
X
-
I sad me prijatelj zeza da on u svom puntu dvici kad upali klimu na najjače da može kaput i šal da nosi usred ljeta..a ja imam stroj od 3.5 l i da ne mogu ohladit kabinuBeš takvu klimu
On je kod istog majstora servisirao klimu..i on mi ga je preporučio,al jednostavno čovjek je u pravu.Hoću da se smrznem u autu kad nafurim klimu na najjače..znam da moj auto to može jer se sječam kako je hladio ko sumanut kad ga moj stari vozio
-
-
Menjao ulje u kompresoru!?
Koliko znam, nema u novijim kompresorima nikakvog ulja koje se menja, sam 134a, odnosno rashladna tecnost kojom se puni sistem, sluzi i za podmazivanje kompresora. E sad, ako ti je rekao da je menjao ulje, meni to vec malo "smrdi" na "sumnjivog" majstora.
Ako je sistem originalan, odnosno fabricki dimenzionisan bez naknadnog budzenja ili nesto slicno, ako je sve ocisceno i zaptiva kako treba, presostat pali kompresor kad treba, i nasuta je propisana kolicina 134a, nema razloga da ne hladi.
Ja bih promenio majstora i pokusao ponovo.
Comment
-
-
Mislim da je u pitanju taj isti filter peludi..danas sam popizdio kad mi ljudi u autu otvaraju prozore jer kažu da će da crknuti dok klima nešto ohladi.Stavim ruku na otvor i čujer se klima di puše ko sumanuta ali do mene ne dopire taj hladni zrak nego se osječa neko slabo strujanje ni toplog ni hladnog zraka..sad moram isplanirati kad ću odvesti auto tamo jer nemam vremena ni sastat se sam sa sobom a kamoli se danima zezat oko klime al moram jer mi živci prorade svaki put kad moram otvarati prozor zbog vručine
Comment
-
-
@206Kako nema ulja??? Mora da promeni i r134a i ulje koje podmazuje kompresor ako hoce da uradi kako treba. To je i najveci problem sto ljudi(mislim na majstore) ne znaju da treba promeniti i ulje nego kao samo dopune sistem (!?!?).
Rendjo, najbolje ti je da potrazis neki servis koji je opremljen automatskom servisnom jedinicom (izgleda kao R2D2). One varijante pomocu stapa i kanapa nisu nizasta. Ovako on ukuca tacno koliko treba i gasa i ulja i masina sama radi. Plus gledaj da ti ukuca priblizno gornju vrednost koja se tolerise ako hoces da se bas smrzavas. Npr. na mom autu je po specifikaciji 740g +-25g i sipano je tacno 740g i sad sam bas nadr*** zbog toga jer nije kao prosle godine. Sledeci put kad je budem servisirao trazicu mu da napuni na 760g. Veruj mi ima razlike.
Comment
-
-
Comment
-
Comment