Interesuje me koliko bi me kostala ugradnja klima uredjaja u Reno Megane disel 1996 godiste. Pasenog je u svog Mercedesa 250 skoro istog godista ugradio za 350 evra. Mozda me folira ili je istina ne znam ali znam da nije imao klimu kad ga je kupio.
Ugradnja klime u Reno Megan disel '96 godiste
Collapse
X
-
Dali zna neko u Srbiji tacnije u Beogradu, ko ugradjuje klima uredjaj u Renoe.
Sta li clanovi ovog foruma predlazu dali da nabavim ovde u Francuskoj na otpadu sistem pa da ga ugradim u Beogradu i dali se isplati to raditi ili ne.
Po tehnickoj knjizi bi trebalo naci nosac za kompresor pa na instrument tabli novu masku za dodatne funkcije koja ide ispod radia pa onda novi sistem ventilatora koji ubacuje vazduh sa isparivacem i elektro povezivanje svega toga da bi funkcionisalo.
Kad sve to sad saberem mora da ima dosta posla.
-
-
vrlo verovatno ovde neko može da ti ugradi, ali sasvim je verovatno i da ?e to da košta više za egzoti?an auto ovde nego tamo.
Reno je lokalna francuska firma, i sasvim je realno o?ekivati da je ponuda delova daleko ve?a nego ovde, i novih a pogotovu polovnih.
uz to tamo nema carine, koja treba da se plati kada ovde kupuješ nove rezervne delove, ili želiš da uvezeš polovne.
pitanje je i koliko je isplativo s obzirom da je auto stariji od 10 godina, ugradnja klime po obimu koji navodiš mogla bi da košta reda 1,000 evra (ako sam radiš ve?inu tj svu mehaniku ugradnje) do 2,500/3,000 evra da tio neko sve komplet uradi.
ono rasklopi kabinu, rakslopi sve elektro sisteme, zameni ži?anu formu novom, sastavi novu kabinu, sve poveže, podesi, napuni klima sistem itd.
prema opisu potrebnih delova li?i da taj Megan nije ni predvidjen fabri?ki da može da ima klimu, otuda i moja procena mogu?ih troškova (ovde).
verujem da se više isplati zamena auta uz doplatu za neki koji je predvidjen da može da ima klimu/ ili je ve? ugradjena klima nego naknadno prepravljanje auta od nule.
to sve ako se želi da klima sistem pri naknadnoj ugradnji funkiconiše na istom nivou kao fabri?ka ugradnja.
mogu?e je i jeftinije, budževinama -recimo se?enjem i krpljenjem ži?ane forme ali to zahteva jako dobro poznavanje elektro instalacije doti?nog vozila, instrumente, i naravno znanje pri vršenju prepravki. (i ECU tj kompjuter se ?a?ka što spada pod ovo pomenuto znanje).
možda da pitaš fabriku Reno da li ima u ponudi fabri?ki kit komplet, to je obi?no najjeftinije a uz to i sigurno adaptirano da može da se ugradi naknadno.
pošto je u pitanju Reno, takodje opcija je i da pitaš u Iranu za ponudu klime.
Iran je ve?i svetski proizvodja? klima uredjaja, takodje Iran ima maosvnu proizvodnju Reno automobila pa se možda poklopi kombinacija koja tebi vrši posao.
potraži na netu preciznije podatke šta odgovara tvom autu.
nemam drugih ideja kako da zaobidješ cenovnu problematiku.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Kad se preracunam ti si u pravu bolje je i isplativo kupiti drugi auto sa klimom i dati ovaj kao zalog, ovde to jos i moze da se uradi.
Ovo pitanje sam postavio misleci da u Srbiji moze da se ustedi u odnosu na cene ovde. Recimo ugradnja gasa ovde kosta izmedju 1000 i 2000 evra sto u srbiji je znatno jeftinije. U svakom slucaju nesto se isplati ali mnogo vise se ne isplati.
Comment
-
-
Cena od 250-350E za ugradnju klime je OK ovde u srbiji. Radi se tako sto se ceka stranac da dodje do nekog od placeva u Sabcu i onda se radi prebacivanje i kupusanje. Posle prepakivanja ostaje ti punjenje sistema i provera zaptivanja i to je to.
Jedino sto mora da upadne bas tvoj model automobila da bi kanibalisanje islo glatko...
Comment
-
-
nemojte da lažete čoveka računica je sledeća
oko 600 eura polovna klima
50 eura filter sušač MORA NOV
50 eura punjenje
300 eura ruke
sve u s vemu 1000 eura za nešto bez garancuje
a nova klima za taj auto je oko 1500eura sa garancijom
e da zaboravi sam da polovna klima može bitti samo od auta sa istim motorom a kod većine treba čak i isto godište
SVE U SVEMU PRODAJ AUTO I NEUPUŠTAJ SE U TE PRIČE
JA RADIM U SERVISU KOJI SE OZBILJNO BAVI UGRADNJOM KLIMA U VOZILA I NE PREPORUČUJEM TI
toi sam ja radio kod sebe na Pasatu 1.8 1990 i veruj mi da nije to smo kompresor i creva i hladnjak kao što mnogi misle
morao sam da zamenim nosač servo pumpe, hladnjak vode , dodatni ventilator,alternator, remenicu radilice,servopumpe, vodene pumpe, kompletnu kutiju ispod instrument table, komande grejanja, kasetu ispred suvozača, a o gomoli instalacije da i ne govorim
Comment
-
-
Kompletan ispravan megan iz svajcarske (sa klimom) to godiste je oko 1000E naravno u Beogradu. Auto je u voznom stanju tj. provozas vidis, probas klimu dali ladi.... Cak mozes i na test da ides u servis kod ovih gore ali tu ce da ti kazu kako hladi klima ali blajblinger samo sto nije riknuo.
Klima u automoiblima nije toliko komplikovana da ti NASA treba da je prebacis iz jednog automobila u drugi (naravno isti model). Najkomplikovanija i najdosadnija stvar u tom procesu je skidanje kontrolne table i pakovanje.
U svim servisima u Beogradu ce naravno da ti prodaju klimu za famoznih 600E pa mora gazda burek da plati. Zato sam i pomenuo Sabac kao normalniju opciju.
Comment
-
-
pa druže srećno ti bili u Šapcu ja ti to kažem iz iskustva najbolje je da kupiš ceo auto prebaciš klimu i onda ostatak prodaš tako ćeš proći najeftinije a imaćeš i sve delove.
neće ti se desiti da zbog jednog malog nosača nemožeš da završiš posao a to malo povezivanja nije baš tako malo kao što misliš.
mislim da majstori imaju dovoljno za burek i niko ti nije rekao neku nerealnu cifru za to. majstori ti dobro kažu klima radi ali ju treba servisirati svake dve godine , pa i ulje u motoru ti nemoraš da menjaš ako nećeš pa znaš i sam šta će se desiti ako ga nemenjaš, tako je i sa klimom ništa ti nemoraš ali kad crkne šta će biti onda
Comment
-
-
Pa u Sabcu se tako i radi. Narucis klimu. Dodje ceo auto iz inostranstva. Skine se klima i na licu mesta prebaci na drugi auto. Glava se proda nekom drugom, limarija....
Comment
-
-
Pre neki dan jedan prijatelj me pozvao sa benzinske pumpe jer je njegov scenik ostao u kvaru, kad sam dosao imao sam i sata da vidim zbog silnih dodatnih uredjaja na motoru (isti je kao moj samo sto ima i klimu) pukla mu pumpa za vodu i normalno pljosnati kais spao. Ma mnogo su nabacili dodataka na isti kais pa jos sistem sa oprugom za automatsko zatezanje kaisa i kad vidis na jednom kaisu - alternator, pumpa za vodu, pumpa za servo volan, kompresor. Odustao sam od svake verzije ugradnje.
Comment
-
Comment