Problem sa klimom

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Problem sa klimom

Evo ovako. Kad sam kupio auto, klima nije funkcionisala kako treba, tj. cuo se kompresor da radi, ali je dalje duvalo istu toplotu kao i sa obicnim hladjenjem. Pretpostavio sam da nema freona unutra.

Dok sam sad bio u Srbiji, vozio cale moj auto nesto i bio kod jednog prijatelja koji radi ugradnju kucnih klima i popravku bele tehnike. Pozalio mu se....i ovaj reko da inace puni klime za kola i napunio i moju. Kad mi je vratio auto, upalim ja klimu i cujem buku, a obrtaji motora pocnu da mi variraju, na vecem gasu se cuje lupanje na svake 2-3 sekunde. Naravno, odmah sam ugasio i vise nisam koristio klimu. S obzirom da sam tog dana morao da krenem za Nemacku, nisam imao vremena da posetim neki servis auto klima...pa rekoh ovde da pitam, mozda neko ima iskustva sa tim....

Auto je Alfa 156 2.4 JTD, 1999.
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Pazi ovako. Kazes da je radio kompresor a da hladjenja nije bilo.
    Posto sistem ima prekidac pritiska, znaci da si imao gasa u sistemu inace nebi ukljucivao kompresor.
    Taj koji je punio sistem je sad prepunio (opste poznat slucaj za SCG da izmisljaju svoja pravila igre sa kolicinom gasa ) i da je pritisak toliki da koci kompresor, dolazi do hidraulicnog zakljucavanja!

Osnovna greska je iz starta u kompresoru i u ventilima.
    Dakle zamena kompresora ti negine. Taj deo ti nije zeznuo ovaj koji je punio, gresku si vec imao.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Hvala puno BOOST...nadao sam se da necu da cujem takav odgovor To mi je otprilike rekao i taj sto je punio

Jel bi to moglo da se nekako remontuje ili mora sve da se zameni ? Kolko to otprilike kosta ?

Inace, indikativno je da najveci broj automobila doslih iz uvoza ima klimu koja ne radi

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

moze da se remontuje, ja imam dokumentaciju za remont SD 510/710, DHC 15, Delco i Diesel Kiki kompresora i kvacila.

ali, za remont ti treba kit tacno za taj kompresor i specijalni alat za bas taj kompresor pa to mora da radi neko ko inace sve to poseduje (i znanje naravno).
        brze i lakse je da se kupi novi ili staro za novo remonotvani kompresor.

u SAD cena je oko 200-300 evra, u Evropi zavisno od toga kako ko zacepi od fabrika od 500-1500 evra, sve cene neto bez ugradnje i bez ulja, punjenja i ostalo.

ulje kosta oko 40 evra kg.

potrazi preko gugleta malo vise detalja za bas tvoj atuo i bas taj model kompresora.

ako nadjes CoolAIr iranske kompresore uzmi slobodno, licenca su i izgleda sasvim ok kvaliteta.
        takodje potrazi i po sajtovima u Indiji da li ima za tvoj auto.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

ALFA 145, 146, 156, KOMPLETNA PONUDA POLOVNIH AUTODELOVA, TWIN SPARK I BOXER MOTORI, KLIME, FELNE, SLANJE DELOVA POUZEĆEM. NOVI BEOGRAD. 063/356-156

Probaj ovde, nemas sta da izgubis
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Imamo mrezu legalnih recikling delova:

www.bildelsbasen.se

pa vidim da ima 5 komada ali su sve sa TS 1,8 i 2,0 modela
            Nisam ni siguran da je Alfa prodavala diesele na S trzistu tada
            move your mind

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Kompresor ako se nadje kao na Svedskoj bazi auto delova je pod garancijom, ispravan, svaki se zna koliko je KM vrteo, garancija 6-12 meseci i cena oko 100-150?.
              Skinut , zacepljen hermeticki i na lageru.

Nisu neke pare, a sto se klime tice, to je za mene sigurnosni detalj, nemoram po celo leto u SCG da vozim non-stop preko 200 da bi se ohladio
              Mirniji za volanom, manje agresivan, menas volje da se svadjas sa "kenjarama" u saobracaju jer tebi je lepo, a oni kako god
              Razmisli!!!
              move your mind

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Originally posted by Boost
                Kompresor ako se nadje kao na Svedskoj bazi auto delova je pod garancijom, ispravan, svaki se zna koliko je KM vrteo, garancija 6-12 meseci i cena oko 100-150?.
                Skinut , zacepljen hermeticki i na lageru.
                Hmmm....pa to vec menja stvari Mislio sam da je dosta skuplje.

Znas kako, sledeceg meseca kad odem u Srbiju, svraticu do servisa za auto-klime. pa ce mi reci sta je u pitanju i kolko kosta zamena u Srbiji. videucu i na par otpada kolko kostaju...pa cu da odlucim. Ovo sto kazes je primamljivo i ako je tako, kontaktiracu te da zavrsimo to...

Hvala puno

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Problem resen pre par dana. Naime, bio sam u jednom servisu za auto-klime i odradili mi zamenu ulja u kompresoru, reciklazu sistema ( ) i punjenje gasa. Sad radi perfektno. Kostalo je 50e + filter 15e

Comment

Working...
                  X