PEUGEOT 206 2.0 HDI - regulator pritiska na HDI pumpi
Moze mala pomoc. ovako. danas sam skidao pumpu u rezervoaru.. i povukao mi je vazduh.. zeza me gasi se non stop i ne moze da radi na ler.... sta da radim? jel mi moglo sta da ode
Mislim da bi trebalo nekako da odes do servisa da ti oni to podobnije pogledaju. Mozda je neka zica u prekidu, to je imao jedan moj prijatelj na 106-ici.
Prtpostavljam da imas pumpu u rezervoaru? Mozda ona prekida ili je, a nadamo se da nije, povukao neku prljavstinu iz sistema. Jedino da otovris filter za gorivo da vidis kakva je situacija u njemu.
Upravo sam io kod majstora i kaze da mi otisao regulator pritiska.. mada j sumnjam. jer mislim d ai ma vazduha jos negdiej u sistemu i da zez. jer kada skinem povratno crijevo u rezervoraru i kada par puta pumpa odradi onda ugasi onu lampicu za gresku... i nakon nekoga perioda se pojavi i auto se ugasi .. i onda nece mi upali pumpu. pa onda upali pumpu.. i tako em zeza .. ali mislim da je mogao taj dio da ode od vazduha cisto sumnjam
Ne znaci da je od vazduha. Mozda je povukao neku prljavstinu i zaglavilo se u regulatoru pritiska na pumpi. To je osetljiva stvarcica. Ne kazem da je to jer cim pritisak varira komp javlja da je regulator pritiska.
Elem imas srece ako ti je Bosch sistem mozes da zamenis samo taj regulator koji kosta "samo" 80-100 eur. Da ti je Siemens sistem morao bi da menjas celu HDi pumpu
Uglavnom, potrazi savet kod jos nekog majstora. A zasto si skidao pumpu u rezervoaru?
Ovako. napravili su mi nekako auto. ocistili fitler nafte i onu diznu na njemu.. sada mi auto radi ok. nema onih smetnji.. ali mi se cuju dizne da lupaju.. jel imao ko iskustvo...
i ako neko ima neku prodavnicu povoljnih dijelova,, ovde kod nas je uzas.. primijer otisao mi protokomijer vazduha.... 100 eura... i jel ima neki servis da je ozbiljn.. kod nas u banjaluci sve lose... meni kaze lik da protokomijer vazduha nema veze sa potrosnjom goriva... mislim da ima.. a vi sta mislsite?
i drugimi kaze da mi je otisao taj regulator.. i kaze da zbog njega mi dizne lupaju.. jel ima neki servis negdije gdije mi neko moze da kaze nesto bolje.. cesto dolazim u bg i ns... ako neko zna nekoga ko ima iskustva sa tim pa da mi javi. hvala vam..
hej .. ljudi koliko torsi taj pezo .. 2.0 hdi? meni on ne trosi ispod 6.5 litara.. meni to se cini puno. stim da mi taj protokomijer nije okpa mislim da je zbog njega.. jel neko zna odgovor.?
pa ako protokomer nije ok - auto se ne ponasa ok u voznji...
a imaj u obziru da taj motor ima 2k kubika i 90 konja... + sto 206 i nije nesto lagan auto... + sto zavisi kako ga vozis...
moj 2.0 sa 110 u 406 u gradu trosi oko 7l... malo manje...
Kako mogu dizne da lupaju?
Piezoelektricni indzektori sluze za precizno, kako vremenski tako i kolicinski, ubrizgavanje goriva, sta tu ima da lupa? Mozda ja gresim, ali logika mi govori da je nemoguce da su oni uzrok buke koju cujes dok dizel motor drnda na leru.
A sto se tice potrosnje, naravno da moze da trosi 6.5 litara, moze i vise, zavisi gde vozis, kako vozis itd. Uostalom, najpreciznije merenje je kad sam izmeris koliko si goriva sipao u odnosu na broj predjenih kilometara, to sta pise na displeju ume i da ne bude tacno.
6.5 l/100.... pa to je super
Meni Xsara 2.0 HDi trosi oko 8 l/100 km doduse pri 160-180km/h na autoputu.
U gradu oko 7.5. Doduse, ovo je sve po board kompjuteru.
Pa sta vi ljudi mislite... da motor od 2000cc trosi 5 litara??? Manite se tih bajki. Hocete da ide dobro, da ima snage, a da trosi samo 5 litara
Onaj 1.4 HDi mozda, mada je i taj meni na otvporeno pri 150 trosio oko 6.5 litara.
pa 1.4 treba da se pomuci da povuce do 150-160...
ovaj moj na auto-putu, pri nekih 130-140 trosi oko 6l
a pri 170-180 (moja redovna) jedva malo vise od 7...
ko oce upaljac nek kupi 1.4 i ne prelazi 2.5k obrtaja...
Vucko, merim svaki put kad sipam gorivo... do zime mi je trosio 5.5 kako god da ga vozim ... grad, kombinovano, sa klimom, bez klime...
Zimi mi je trosio 6.8...
Ja stvarno ne znam kako vi vozite kad vam trosi 7-8L... yebiga to nije mala razlika...
i ja volim da vozim agresivno, ali nisam prometio da mi je potrebno da ga lozim preko 3000 rpm. jedino kada preticem neki traktor u relativnoj guzvi pa ga dignem u II na 4000, a to mi se desilo 1-2 puta do sada...
kada vozim uvek sam tu negde izmedju 1750 - 2800 rpm... pa kad je max snaga na 4000 onda ja vozim na 60%
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
vidim da ste se svi uhvatili za potrosnju. pezo 206 nije tezak auto.. ima samo motor tezakk,drugo.. dizne mi lupaju da.. kako.. pa iam vise nacina .. jedan od th je da mi regler ne baca dovoljo struje pa da dizna sporo ili slabo raspris . to je dovoljo sasvim malo.. pa moze da gorivo ne valja.. pa moze da regulator nije ok pa da on daje na dizne veci pritisak.. nego sto treba primijer.. 298 mu je pritisak na leru... a moj ponekada baci i do 500.. tako barem pokaze komp..
to sto se tice lupanja.
a potrosnja.. na auto putu.. primijer od banjaluke do novoga sada..
kroz hr sam vozio 140,150 prosijek.. kroz sbriju 170,180 je je bio neki sa djipom pa se ganjali.. do ns sam vozio normalno ali nazad uz vinec ga przio koliko moze da ide.. do rume pa onda isao u ns.. i tako kada sam proracunao potrosnj aje 6.5,ali ono sto mene muci jeste to sto kada ga vozim polako.. sto znaci do 2000 obrtaja on meni trosi 8... a vozim ga na otvorenom..
jel ima neko da nesto vise mi obijasni o tome svemu.. a protokomijer vazduha.. komp pokazuje da je on u kretkom spoju. i kada sam testirao vozio se i gledao u laptop.. on pocinje da mijeri od 480... pa do 900. a treba da krene od 100.. e sada moze da bude tu zez.. da mu daje puno vazduha i samim tim i goriva.. eto ukratko sam vam opisao sve kakao i sta.. ali niste mi rekli za dijelove gdiej iam tih regulatora po 100 eura?
Znas sta, idi na dijagnostiku, proveri lambda sondu, dizne.. ovako nagadjati mozemo do prekosutra... moze biti i da si sipao d2 umesto eurodiesela ... ali 8L sa normalnom voznjom je mnogo po mom misljenju
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Comment