164 td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bobiraja164
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 18
    • kula

164 td

skoro mi je otisao ventilator grejanja i hladjenja u kabini,zamenio sam ga ali sada mi nerade brzine duvanja u kabini tj duva istom brzinom.neznam u cemu je problem.ako neko zna neka pomogne
    unapred zahvalan
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

verovatno ti je riknuo potenciometar na 155 znam tacno kako izgleda ali na 164 ne znam kako je to reseno...

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Negde unutra , ne znam tacno gde , se nalazi kutija sa elektronikom . Znam da ne moze da se vidi nego se zavuce ruka i nadje , ako znas gde da trazis , mislim da Miso zna .
      27.5 god za djevrekom auta snova :
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• bobiraja164
        CBC Član
        • 25.05.2008
        • 18
        • kula

jbg znam gde s enalazi ta kutija,samo me interesuje kako izgleda poytenciometar da znam sta da trazim

Comment

• VuleR
          CBC Član
          • 15.03.2008
          • 34
          • Smederevo

Cek malo ljudi, 164-ka nema potenciometar, sve se regulise preko tastera na centralnoj konzoli. Najpre da je kontakt negde labav, meni su se svetla za maglu vrlo tesko ukljucivala, a iskljucivala nikako pa sam malo prodrmao kontakte i sada sve radi mnogo bolje.

Pozdrav,
          Vule

Comment

• bobiraja164
            CBC Član
            • 25.05.2008
            • 18
            • kula

hvala vule reci mi samo gde da prodrmam kontakte,jel treba da skidam kontrolnu tablu ili ima nerki drugi nacin
            kontrolna tabla je inace sva na dugme

Comment

• VuleR
              CBC Član
              • 15.03.2008
              • 34
              • Smederevo

Kod mene je u tom trenutku bila skinuta kaseta ispred suvozaca, pa je bilo jednostavno Ne znam kako bi bilo najbolje da probas a da ne skidas centralnu tablu, pogledaj da li moze nesto izokola, mada znajuci 164-ku, verovatno da ces na kraju morati da se upustis u to.

Pozdrav,
              Vule

Comment

• bobiraja164
                CBC Član
                • 25.05.2008
                • 18
                • kula

hvala vule.probacu da skinem kasetu od suvozaca,ako neuspem onda cu komandu tablu
                hvala ti
                pozdarv

Comment

• GRK
                  CBC Početnik
                  • 30.05.2005
                  • 7
                  • Indjija

Skines lajsnu sa leve strane konzole i ispod imas 2 srafa koji drze konzolu. Odvijes ih i izvadis napolje i proveris kontakte. Samo pazi da ne polomis drzace lajsne. povuci je prema gore i onda polako prema sebi.

Comment

• bobiraja164
                    CBC Član
                    • 25.05.2008
                    • 18
                    • kula

hvala brate,probacu ovih dana pa ti javljam sta sam uradio
                    inace hvala puno

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

Joj moram ovo da kazem, kad god vidim negde 164td setim se oglasa prodajem 164td pini spark h

Comment

• VuleR
                        CBC Član
                        • 15.03.2008
                        • 34
                        • Smederevo

Dakle - kad god vidim neki problem na forumu i pomislim - e bas dobro da me to ne zeza - provedem veseo vikend
                        Nije bitno kako i zasto, samo zahvaljujuci mom malom andjelu ostavljenom da se igra u Alfici (da se navikne dete ljubi ga tata ) morao sam za vikend da skidam centralnu konzolu.
                        Elem, ako jos nisi krenuo u akciju - par saveta...
                        - zaboravi kutiju za sitnice ispred suvozaca. Ili sam pobrkao intervencije, ili je to iz vrlo rane faze auta kada su tapaciri bili skinuti. Odatle neces prici kablovima centralne konzole osim ako nisi Hudini
                        - moze kroz otvor za kasetofon, naravno ako isti prvo skines i ako imas tanju ruku. u svakom slucaju tako ces napipati kablove (mozda) i biti u situaciji da ih blago prodrmas, ali ako su se izvukli, vrlo tesko da ces ih povezati
                        - skidanje centralne konzole I nije veliki posao ako ti bas nije stalo da svaka (nevidljiva) plastika ostane citava. Skines zastitnu plastiku sa desne strane bocno u odnosu na konzolu (samo se cupa prema tebi) i odvijes dva srafa sa leve strane koji drze plastiku koja se nastavlja na kontrolnu tablu (ebes ga nisam imao aparat da slikam). Time ces otkriti dva srafa koji drze centralnu konzolu sa desne strane. Sa leve su samo neke zabice (pomenuta lomljiva plastika heh ) E sad ja sam sve samo iscupao uz malo cimanja i psovanja, mada smeta plastika oko instrument table, ali je mekana pa mozes da je necim malo pritisne s da sve izadje lakse i bez lomljenja pomenutih zabica sa leve... ja nisam bio tako pametan.
                        Sa zadnje strane ces naci dva konektora - jedan je za kontrole klime, a drugi za svetla, gepek i ostalo. Kada ih malo proucis, shvatices u cemu je problem, napravljeni su tako da ih osigurac sa jedne strane drzi na mestu i ako on popusti, konektor se od drmusanja otvara pod uglom i eto, pola tastera radi, a druga polovina bas i ne. Malo kontakt spreja i zezanja sa osiguracem bi trebalo da srede stvari. Usput da pomenem - kablovi su ekstremnooo dugacki

Eto, nadam se da sam pomogao jos malo

IZMENA 7/7/2008 - malo slika

Zajeban deo - ovde nekim pljosnatim srafcigerom pomeri plastiku kontrolne table i cupaj pravo prema sebi bez mnogo uvijanja gornje ili donje strane inace.... krc

Pozdrav,
                        Vule

Comment

Working...
                        X