Pre par meseci kupio sam mazdu 626 DITD nepunih mesec dana posle toga primetio sam da curi dizel iz onog cilindra na pumpi reklamirao sam servis nije pravio problema zamenili su taj cilindar na pumpi.Posle nepunih mesec dana ponovo curi ,ja reklamiram oni poruce novu ainspric pumpu montirali je reklisu mi da ponovo curi dizel da ne zaboravim ppumpa je marke denso a glavni prestavni u austriji te firme je u 12 bicirku u becu gde su i radili moj auto .poseduje i racun od prve poprafke to je 396 eura .Auto je trenutno kod njih cekam poziv sta ce javiti .MAlo sam se razocarao platio ga 8000eura naravno ne u gotovom .Neverovatno da ovlasceni serviser za pumpu nemoze da otkloni kvar na pumpi .Molim za savet sta da radim dali da vratim auto ili je to neki problem koji se moze popraviti dali je neko imao slicnih problema neka mi pomogne .Ja se obavezujem da cu vas izvestiti kad mi budu javili iz servisa .Unapred hvala poz.forumu iz austrije
MAzda 626 DITD GOD:2001
Collapse
X
-
Ovde je 160e + 30e zamena
Inace je to poznati problem za njihove pumpe, kome se desilo u garanciji, menjali su bez problema, al' dok su tacno nasli sta je... Trebalo im je vremena.
Istu tu pumpu imaju i Astra G, ali se ona nalazi do kabine, pa je veliki sex da se zameni. Kod Mazde je lako dostupan, stoga i niska cena zamene.
U ovlascenom servisu kosta boga i oca...
Comment
-
-
Pvo da zahvalim clanovima foruma na odgovorima sto su poslali problem ozbiljan prilikom voznje doziveo sam odjednom pri brzini od 140km papucica gasa ne funkcionise zuta lampica tj.(grijaci dizela)je blinkala _ja sam morao da se iskljucim na zaustavnoj traci otvorio sam poklopac motora culo se strujno pucketanje koje je dopiralo od grijaca dizela .Skinuo sam uticnicu sa velikog cilindra pumpe bila je puna dizela produvao sam je da bude suva ocistio je , i ponovo startovao bez problema .Auto ide bez bez problema jedino sto je meni smesno i zalosno auto je bilo kod ovlascenog servisera u becu za denso pumpe( trenutno drugi put)nije preterivanje dva puta su skidali cilindar stavljali nove posle toga pokusali i sa novom pumpom izvesticu vas o daljoj sudbini pozdrav sapatnicima i clanovima
Comment
-
-
Originally posted by resko_pesocinaPvo da zahvalim clanovima foruma na odgovorima sto su poslali problem ozbiljan prilikom voznje doziveo sam odjednom pri brzini od 140km papucica gasa ne funkcionise zuta lampica tj.(grijaci dizela)je blinkala _ja sam morao da se iskljucim na zaustavnoj traci otvorio sam poklopac motora culo se strujno pucketanje koje je dopiralo od grijaca dizela .Skinuo sam uticnicu sa velikog cilindra pumpe bila je puna dizela produvao sam je da bude suva ocistio je , i ponovo startovao bez problema .Auto ide bez bez problema jedino sto je meni smesno i zalosno auto je bilo kod ovlascenog servisera u becu za denso pumpe( trenutno drugi put)nije preterivanje dva puta su skidali cilindar stavljali nove posle toga pokusali i sa novom pumpom izvesticu vas o daljoj sudbini pozdrav sapatnicima i clanovima
Comment
-
-
Nije tu problem dizna nego ne zaptivanje EDC ploce.
Ukoliko bi dizna bila zacepljena to bimse odmah uvidelo po neravnomernom radu , koji bi najgori bio kad je agregat hladan i kod prvog paljenja.
Da je problem u prelivu, ako si na njega mislio i to bi se lako utvrdilo jer su prelivi spojeni redno pa bi se na mestu eventualnog zacepljenja pojavilo curenje.
Koliko sam ja shvatio iz njegovog opisa ovde curi nafta na EDC ploci i vlazi kontakte.
Moguce da oni u servisu menjaju samo plocu, a da je kuciste pumpe naprslo ili nije ravno na mestu naleganja na EDC ploce.
Prokleti radni sati i norme su verovatno glavni uzrok zasto se ne posvete detaljnije resavanju problema.
Poenta price je da u tim servisima imaju tacnu normu recimo 2 radna sata za tu operaciju, e onda moraju da obave sve u tom okviru, jer ga posle toga ceka novi posao.
EDC ploca moze da bude i kriva, a i mesto na koje naleze poklopac moze da se zbog toga osteti.
Recimo ako je prva ploca bila kriva, pa je zamenjena sa novom ispravnom , bez zamene poklopca eto problema, mogu oni zameniti jos stotinu ploca ali svaka ce da pusta.
Mora i poklopac da se menja.
Odlivak kucista pumpe isto moze da bude problem.
Cesto se osteti taj odlivak prilikom skidanja EDC ploce..
Jos ako je posle prve intervencije i zamene zalepljena ploca sa nekim epoxi lepkom demontaza bez ostecenja gotovo da nije moguca.
Cesto je uzrok i banalan....zamenjena mesta safova koji drze plocudva su duza za oko 3 milimetra a dva su kraca.
Isti im je navoj ali kad ime se mesta zamene ovi duzi ne mogu da dotegnu plocu dovoljno pa ispod nje flisuje nafta i curi.
Mozda je ostecen i navoj u telu pumpe.
Sve je moguce, tako da se pre zamene treba bas zavuci i osmotriti sta se desava i gde pumpa pusta, a ne da se skida odmah.
Cesto pumpa na probnom stolu radi satima i ne desava se nista, a na autu posle par sati voznje i povisene temperature pocne polako da kaplje.
Poznat mi je primer pumpe sa Vectre 2.0 dtl ...
Zamenjena EDC ploca, pumpa prekontrolisana.
Avaj posle par dana auto ni da pipne.
Likovi ga slepali vukli ga i upropaste novu plocu.
Reklamacija....servis im zamenni EDC plocu.
Na stolu pumpa odradila dvostruko vise od potrebnog.
Sve ok servis im predlozio da im oni ugrade pumpu na vozilo.
Samo tako ce im dati garanciju, ali likovo jok ni da cuju, ne isplati im se da slepaju auto...
Pumpa opet zveknula posle par stotina kilometara.
E onda auto na slep sluzbu pa u servis.
Remont pumpe ovoga puta su morali sami da plate, ali posle popravke nije bilo vise frke.
Problem bio u gorivu....u rezervoar nasut greskom neki razredjivac.
Comment
-
Comment