FIAT MAREA WEEKEND 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gile
    CBC Početnik
    • 20.06.2008
    • 3
    • Crvenka

FIAT MAREA WEEKEND 1.9JTD

Zanima me nekoliko stvari,koje bih odradio sto pre,ali ne znam gde da potrazim,pa bih zamolio sve,u koliko znaju nesto u vezi teksta koji sledi,da ostave post-ove,ili link-ove ka mogucim resenjima....

Audio:
    1.Koje su jacine,i dimenzije zvucnika(fabrickih)koji se nalaze iznad kontrolne table,u levim i desnim prednjim vratima,kao i u stubovima pozadi.
    2.Najbolje resenje za CD Player 4x50W,ili za kompletan automobil(Razmisljao sam da stavim Boom Box(Tuba),tj.Boxer sa sopstvenim pojacalom u gepek)

Body Parts:

1.Kao sto sam naziv kaze,zanima me gde imaju da se kupe delovi za ovaj automobil,preciznije prednji farovi(Trazio sam nesto poput ANGEL EYEs,ali kao ne prave za taj auto),prednji branici,etc....

Unapred se zahvaljujem svima...
  • Gile
    CBC Početnik
    • 20.06.2008
    • 3
    • Crvenka

Saznao sam sledece:

SPEAKERS

The special sound system comprises:
    - 2 elliptical mid-woofer speakers 130 x 180 mm with a power output of 30W max each

- 2 diffusori fluid iron tweeter dome speakers with a max power output of 40W max

- 2 full-range (/) 130 mm speakers with a power output of 30W max each

To je po fabrickim specifikacijama.Tweetere je tesko zameniti,tako da cu njih ostaviti,zadnje je bar lako,ali one u vratima ne mogu a da ne skidam tapacirunge.
    Moze li mi neko pomoci oko toga da ne bih nesto ,i da mi kaze koje odprilike zvucnike da stavim,tj koje jacine.CD player je PIONEER DEH 2900 MPB 4x50W

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...dok ti ne odgovori neko strucniji , procitaj i nesto sa :

Ima dosta tema...i verovatno je vec dosta korisnih saveta napisano...

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

koliko znam marea ima isto sve ko bravo tako da je sve prosto ..

u vratima su te elipse jako retke ja sam imao alpine S, jedno 5x su bolje od ovih fabrickih koje su smesne skroz, ali opet najbolje adapter i da to stavish na 16cm zvucnik, veci izbor, jeftinije i dosta bolji bas ..

sto se tweetera tiche sta te muci ? to se skida za minut. Poklopac se skine i tu si odmah samo obrati paznju da imas kondenzator pre njih, posto se oni izvlace zajedno sa prednji zvucnicima u vratima.

pozadi fabricki nisam znao da ugradjuju, posto bravo to nema fabricki zvucnik, samo mesto, tu ide 13cm, tako da nista specijalno sto se zvuka tiche ali bolje nego nista, pogotovo sto ti je karavan pa i da oces nemas gde drugde.. za njih ti je jasno kako se montira sigurno

ako te jos sta zanima tu sam

Comment

• Mans
          CBC Član
          • 23.11.2007
          • 51
          • Belgrade-Brooklyn

Recimo da su dimenzje zvucnika tacne,te manje elipse se teze nalaze....
          A sto se tice aktivnih woofera,moja ti je preporuka da ih zaobidjes,jel ces za malo vece pare dobiti dosta pristojniu i kulturniu variantu!

Ako budes menjao zvucnike a ne planiras da na njih stavlas poacalo,gledaj da to budu zvucnici sa sto laksom membranom!Da ne bude neki kevlar koji iziskuje mnogo vise od pedesetak wati!E da i plejer nema 4x50 vec 4x23 sto je ogromna razlika!Pogotovo kada su u pitanju masivniji zvucnici!
          PerforMance

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

pa cim se uzimaju jachi zvucnici od 50tak rms pa na dalje sigurno ne preko playera onda ako zelis da rade u fulu

ali napred je sigurno 5x7" kao bravo jer su tapaciri isti, tako da ti je tu izbor uzas, sem alpine te, ima ih i u rodicu na nbg, bar je bilo e sad ne znam .. te slabije alpine rade dobro i na player, ali opet pojacalo bilo kakvo je uvek bolje

Comment

• Gile
              CBC Početnik
              • 20.06.2008
              • 3
              • Crvenka

Ma,hteo sam pojacalo.To mi je bio prvi izbor,ali onda se pojavilo pitanje''Sta cu zaista dobiti sa tim?''
              Gledajuci na to kakvu konfiguraciju zvucnika mogu uzeti za taj auto.U gepek ne mogu da stavim nista sto ne mogu za cas demontirati,jer ima dana kada mi je potreban za transport malo vecih stvari.Kod vecine automobila,zadnji zvucnici se nalaze pozadi na pregradi gepeka,ali meni je ta pregrada roll on varijanta,tako da to otpada...
              Mishio,na kakav adapter si mislio?
              Mans,ako poznajes taj auto daj neki predlog kako bi se to izvelo,imajuci u vidu gore navedeni txt.

Comment

Working...
              X