Stilo JTD-Puče crevo za gorivo (?)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Stilo JTD-Puče crevo za gorivo (?)

Evo sad sam dosao kuci, bez mog auta, iscurelo mi svo gorivo...nisam video odakle lije al samo sam osetio miris goriva i video da mi auto ostavlja veliki trag za sobom, pogledao sam kazaljku bila je na crti iznad one crvene, za pola minuta vec je duboko bila u crvenoj zoni pa sam se i zaustavio..e sad nesto je puklo i pola rezervoara mi je zavrsilo na ulici, samo sta?
    jel vam se to desavalo, i ako jeste sta je uglavnom bilo u pitanju?
    - Italian for style
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

evo sad sam ga dovezao od majstora, puklo neko crevo, dizel rasprsen na sve strane, auto smrdi u tri lepe, al sad ga vozim na pranje

crevo s popravkom 1500 din...a mogao je da mi se zapali da je bilo neke varnice...
    - Italian for style

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

ne boj se, ipak je to nafta, treba malo više varnica...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• MarkoJTD
        CBC Senator
        • 04.05.2008
        • 249
        • Beograd

- Italian for style

Comment

• STILISTA
          CBC Veteran
          • 17.12.2007
          • 182
          • BEOGRAD

ebi ga!
          samo te nije kostalo samo 1500 dingera!
          gorivo nisi racunao
          pola rezervoara 3000 !

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

meni je pre par dana puklo prelivno crevo za gorivo na stilu karavanu..
            isto iscureo ceo rezervoar, platio sa to crevo 1200din

za one koje ne znaju, to je parce gume dugacko mozda 15cm, i malo deblje od slamcice.. rekao bi da je cena izrade tog crevca 5-10 din..
            ali oni nas deru kao majmune

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Meni danas takodje to prelivno crevo vrisnulo. Da sve bude gore, primetio sam tek u garazi u Pionirskom parku i ostavio im baru nafte. Srecom, nije iscurelo mnogo goriva, posto kad je ugasen, ne curi. Dosao majstor, sredio za 5 minuta, otislo 2K dinara.

Sad sam u dilemi - da li da perem motor, posto ima nafte u raznim "dzepovima" i oseti se. Plasim se da mi se ne poremeti nesto oko elektronike.

Inace, sto kaze Darko, ovo je verovatno najskuplji deo na JTD motoru, gumeno crevce od 20-tak centimetara kosta 1.200 dinara. Navodno ne moze da se improvizuje jer je jedan kraj uzi a drugi siri. Lepo su ga smislili...
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• STILISTA
                CBC Veteran
                • 17.12.2007
                • 182
                • BEOGRAD

sta je ovo?
                ti si treci ili cetvrti koji se zali na pucanje creva.
                mora da ima neka zackoljica zasto tj mozda je slaba tacka.
                nebi bilo lose da se ima u kolima u razervi kad se ide na dugacak put.
                glupost a sam mozes da odradis a ne da cekas da dojde slep sluzba!
                zamisli da si krenuo za Grcku i da ti je riknulo negde u Makedoniji kod Velesa
                samo da se roknes od muke!

Comment

• MarkoJTD
                  CBC Senator
                  • 04.05.2008
                  • 249
                  • Beograd

da, za ovo kazu da nema pravila moze u svakom trenutku da vrisne.
                  ja nisam prao motor, bazdelo je tri dana nenormalno, ali je sve isparilo i izvetrilo
                  - Italian for style

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Uh, treba uskoro da idem za Grcku. Bolje da sam dao sad 2.000 nego da sam stao u nedodjiji...

Jbg, ovce su za ****nje, prva pomoc verovatno moze da bude i izolir traka, ali fora je u tome sto ja do sada nisam ni znao da je gde je to crevo, niti da je ono uzrok curenja.

Primetio sam da je moje novo crevo, inace nije kupljeno u Delti, originalni Fiatov proizvod i, kao sto sam rekao, ima razlicit promer na krajevima. To je verovatno caka sto ga tako skupo naplacuju, jer ne mozes da kupis neko zamensko. Inace ne bi smelo da bude skuplje od 100 dinara.

Cinjenica je da je njegovo pucanje relativno cesta pojava na JTD, pa nije lose da se covek upozna sta i kako...
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Ako je to vec redovna pojava onda bolje staviti nesto kvalitetno a bataliti tu fiat ugradnju, kad je vec slucaj da par godina stara creva pucaju. Glupo je zbog takve sitnice ostajati na putu i slepati auto.

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Crevo, ko crevo, verovatno nije menjano na nasim autima nikada, a uglavcnom vozimo dizele koji su presli boga oca, pa kad se radi veliki servis posle kupovine, valjalo bi da se promeni i to crevo.

Comment

• MarkoJTD
                          CBC Senator
                          • 04.05.2008
                          • 249
                          • Beograd

nikako da sredim ovaj problem, elem, u pitanju je prelivno crevo, duzine oko 10 cm, koje na jednom kraju ima rupu od 2mm a na drugom 4mm, i tu nastaje problem...

prvo su mi u jednom servisu stavili crevo rupe od 2mm, pa su na jednom kraju nekako to rasirili, to crevo je puklo nakon 3 dana, pa su onda uzeli crevo od 4 mm i jedan kraj suzili da bude 2mm

sve je to skarabudzeno i sluzi za nekih 100-injak kilometara.

i evo, ovih dana je opet pocelo da pusta to crevo, nije da shiklja gorivo ali kad god pomerim auto sa parkinga, ispod ostane barica goriva. I odluchim da odem u deltu da naruchim i to chudo od creva...kad tamo mi kazu da znaju tacno u chemu je problem i da ta creva vise ne proizvode i da imaju porudzbine jos od maja ove godine sa notom urgent, i opet im nisu isporuchili delove...niti znaju kad ce ih opet biti....UZAS!!! a btw JTD motori su mozda jedini koji to crevce imaju sa razlicitim promerom (2mm-4mm).

jel zna neko gde bih mogao da odem da mi naprave to crevce ako ima neka proizvodnja tih creva il tako nesto slichno?
                          - Italian for style

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Čoveče, dođe mi da kupim to crevce za svaki slučaj! Ne mogu da verujem, pratim strane forume već veoma dugo, mnogo pre nego što sam se konačno odlučio za kupovinu Stila i prvi put sam pročitao za ovaj kvar.

Da li to crevce može čovek sam da zameni na parkingu?
                            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• MarkoJTD
                              CBC Senator
                              • 04.05.2008
                              • 249
                              • Beograd

moze, cim skines plastiku, odmah je na vrhu motora, na levoj strani, ide u polu krug, samo povuches i skines, i navuches opet, nikakvo zatezanje, nista, kao plug & play
                              - Italian for style

Comment

Working...
                              X