Odjednom povecana potrosnja - losa nafta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Pa znas kako, u pocetku sam bas primetio da mnogo brze obara obrtaje kad pustim gas, ali ubrzo se vratilo na normalan osecaj u voznji, zbog toga sam podigao auto i proverio da neki tocak ne blokira (bio sam na izletu na Gocu taj dan), medjutim sve je normalno. Kad sam promenio pumpu, umesto na ELPu sipao sam na Lukoilu taj osecaj kod kocenja motorom je nestao, normalno mi se ponasao auto samo je bila prevelika potrosnja. Onda sam izmenio filter fazduha, predfilter i filter nafte koji je bio pun mulja, kupio sam Wurth diesel aditiv za ciscenje sistema, poboljsanje sagorevanja...

Naravno da mi nije uvek na rezervi, otprilike pola rezervoara mi je uvek puno, nego tako mi se zadesilo tad, jbg ne moze bas uvek da bude pun...
    A veruj mi motor stigne da se ohladi samo kad sam na poslu i nedeljom kad spavam duze, inace se stalno vozi

Kad sam primetio povecanu potrosnju namerno sam sipao po 5l, 10l i 15l u prazan rezervoar da bih tacno izmerio predjene kilometre, od 8.5l / 100km dosao sam do 6.2l / 100km. Motor sada radi najnormalnije, lepo vuce, lepo pali, ne dimi, samo jos uvek malo vise trosi.

U providnom predfilteru sam opet primetio malo onih slina, kazes da je to problem sa algama, danas cu ponovo da zamenim i filter i predfilter nafte i sad kad bude plata sipam do cepa.

Jel mozes da mi objasnis malo za taj biocid, gde se kupuje, jel to tecnost prah... jel ima bas specijalan aditiv za naftu protiv stvaranja algi?

Hvala, pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

koliko taj motor treba da trosi. Ono sto znam je da 1.6 turbo dizel u pasatu, sredjen kompletno i skockan trosi oko 7 ili 7.5l dizela u Beogradu.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Napisao sam na pocetku, u gradu mi je trosio oko 5l, na otvorenom manje, pa odjednom skok na 8.5l i sad je 6.2l po zadnjoj racunici
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Sipano 20l, presao 320km, znaci oko 6.5/100 pola gradska voznja a pola divljanje na otvorenom. Jos da nadjem biocid da se procisti malo sistem i to bi bilo to

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Definitifno si sunuo nesto prilicno brljavo u svoj rezervoar, ali se na srecu se sve to polako ispira, i nastavi i dalje na svaki drugi rezervoar sa zamenom filtera za gorivo. Na kraju kada se sistem potpuno iscisti otidji nastelovati dizne jer one najvise osete tu prljavstinu, nije to uvek vidljivo po dimu iz auspuha.

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

2000:320=6.25

Comment

• milan_g1
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2007
                • 863
                • Karaburma

Dobro de, 6.25, napisao sam oko 6.5, a i 6.25 je vise od 5l znaci da je i dalje vise nego pre, ali nije strasno. Pumpa ce da ceka malo za reglazu ali sigurno ce ici, limarija je prva na redu, pre zime, pozdrav

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Jel mozes da mi objasnis malo za taj biocid, gde se kupuje, jel to tecnost prah... jel ima bas specijalan aditiv za naftu protiv stvaranja algi
                  kupuje se na pumpama, po radnjama koje se bave prodajom auto delova tj kozmetike, po robnim kucamai hipermarketima, uglavnom na takvim mestima.

tecnost, koncentrat. takoreci otrov.

da, specijalan aditiv za ubijanje algi i ostalih mikroorganizama koji se hrane naftom, odnosno nafta im je prirodno staniste u kombinaciji sa vodom.

davno sam vozio dizela i davno sam to kupovao, uglavnom pise na ambalazi sve bitno, od upotrebe i kolicine koja se sipa u rezervoar.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Ok hvala, potrazicu

Comment

Working...
                    X