PEUGEOT 307 2.0 HDI 90 KS - Javlja mi ANTIPOLLUTION FAULT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chao
    CBC Početnik
    • 06.08.2008
    • 5
    • Bg

PEUGEOT 307 2.0 HDI 90 KS - Javlja mi ANTIPOLLUTION FAULT

Pozz svima..nov sam na forumu

Elem,citao sam sve(ili skoro sve)na temu problema za 307-cu,ali nisam nasao resenje pa evo da vas pitam:

307 2.0HDI 90KS 2002.god
    Javlja mi ANTIPOLLUTION FAULT sto znam da nije nista odredjeno ali bi trebalo da je vezano za gorivo(dizne,pumpa,senzori,regulatori).
    Kad se ugreje,auto se jako cudno ponasa,ma koliko ja davao gas on zagusi a onda zakrlja,proguta i izbaci crnu dimcinu na auspuh i naravno prihvati gas.Sve se to desava pri jacem gasu(preko 2000 obrt),na uzbrdicama,kad je pun..jednostavno receno pod bilo kakvim opterecenjem!!!
    Odem ja u Verano,a oni bi da mi promene pola auta(pumpu,kompresor,protokomer,turbinu) cirka 200.000din..hvala,ali ne hvala!!!
    Posle toga odem kod burazerovih ortaka mehanicara koji rade i pezo..ljudi provere uzupcenje(ok),kazu turbina se cuje ali je ok,provere cantru gde je filter za gorivo..nema opiljaka..kazu ne bi trebalo da je pumpa i pretpostave da je neka od dizni i upute me kod njihovog ortaka koji radi dijagnostiku.
    Kod njega na kompu(ima covek original program) pokaze da je pumpa visokog pritiska(sve ostalo ok,turbina,protokomer,kompresor),ali mi kaze da moze i neka od dizni ili senzor za pritisak na rampi da zbune komp pa da pokaze da je pumpa..kaze valjalo bi probati sve opcije.

Naravno,eto mene sutradan kod boshiste..stavi covek auto na komp..pokaze mu da je regulator pritiska na pumpi i kaze mi da mi ne moze pomoci jer je siemens.Pozovem ja Verano i jos neke i svi to prodaju u kompletu sa pumpom!?!?Pozovem ja boshistu ispricam mu to i on kaze da ce mi nabaviti za oko 160e(btw video sam da je neko napisao da ne moze da se nabavi regulator za siemens odvojeno pa eto da znate da moze)
    Posle 2 nedelje stigne deo..stavimo ga..NISTA..kaze onda da je senzor na rampi ali da ne moze da rizikuje jer je vec u buli zbog regulatora koji je narucio!
    Opet ja zovem Verano i jos neke i zamislite,ne prodaje se senzor za pritisak bez rampe ato je oko 250e!!!
    Dodjem ja do nekog otpada u Mladenovcu,covek ima polovan senzor i kosta 70e..odem tamo probam i nije ni to!
    Opet se cujem sa dijagnosticarem koji ima polovne dizne,odem zamenimo 2 najlosije..auto bolje ide kad prima gas,ali i dalje krklja i gusi se!

E sad ovako,posto je auto radio fenomenalno pre 10-ak dana kad je bilo zahladjenje od nekoliko dana da sam se ja zapitao da li treba ista da radim?Medjutim cim je krenuo pakao opet po starom!!!
    Jedino jos celu pumpu nisam probao da zamenim,ali svi ovi gore navedeni mi kazu da na pumpu ne bi trebalo da utice vreme tj.kad crkne crkla je..
    I pojavila se najnovija teorija da je mozda crkao komp jer na njega uticu temperaturne razlike!?!?!?!

Nemam pojma sta vise da radim pa ako ima neko ideju..

Poruku izmenio: gordi014
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Hm,

A nisi proveravao elemente/senzore u**** vazduha?

Temperaturne razlike uticu na kolicinu kiseonika unetog u motor(topliji vazduh zauzima vecu zapreminu a posto je u tvom slucaju usis nepromenljivog precnika vise ce kiseonika/vazduha uci kada zauzima manju zapreminu tj. kada je hladnije).

Medjutim na turbo motor ovo ne bi trebalo da utice posto se snabdeva kiseonikom i preko komora za sagorevanje tj. preko izduvnih gasova.

Iz tvoje price mi se cini da motor ne dobija pravilno smesanu smesu - posto si ispitao mehanicke komponente moze biti da je do ECUa ili nekog njegovog senzora...

Javi kako napreduje dijagnostika.

Comment

• Chao
      CBC Početnik
      • 06.08.2008
      • 5
      • Bg

Sta je ECU?
      Zaboravih da kazem,ali nisam neki expert za kola

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Protokomer, senzor temperature vazduha na usisu, zaprljan interkuler...
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chao
          CBC Početnik
          • 06.08.2008
          • 5
          • Bg

skidali su i cistili protokomer koliko juce i nista

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

EGR, FAP filter, katalizator, ispitati da li turbo puni nominalan pritisak u svim rezimima voznje (ovo se radi dijagnostikom za vreme voznje)...ima toga dosta.

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

e, bice da je zapusen katalizator... poznati mi ti simptomi... prabaj njega da skines, pa vidi kako ce raditi motor...

Comment

• CannoN
                CBC Senator XXL
                • 15.09.2007
                • 485
                • Beograd

ECU stoji za Engine Control Unit - ti si ga nazvao komp cini mi se.

Inace sam taj deo retko otkazuje ali su njegovi senzori potrosna roba.

Mozda je i katalizator u pitanju a verujem da ce neko smisliti i nesto novo sto je mozda u pitanju - tesko je reci sa ovakve distance.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Po opisu problema najverovatnije,nije dobar primarni pritisak goriva,znaci pre HDI pumpe.

Ako ti nije problem postavi ovde greske koje su ti iscitali .
                  Pa cemo onda dalje
                  Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Chao
                    CBC Početnik
                    • 06.08.2008
                    • 5
                    • Bg

Problem rešen!!!
                    Naime,u pitanju je bio hebeni protokomer,koji je bio ispravan na dijagnostici ali mu je otisao senzor za temp.vazduha a senzor za protok je radio!
                    Necete verovati ali slucajno je utvrdjen kvar..na forumu vrelih guma mi napisali da otkacim senzor sa protokomera i da ce auto raditi normalno samo ce biti malo veca potrosnja..to je i uradjeno ali je auto i dalje trokirao..krkljao itd
                    Elem,hebeni siemens sistem za ubrizgavanje(za razliku od bosha gde moze vise od pola da se otkaci i auto ce raditi normalno)ne trpi otkacinjanje senzora tj.cita ih kao kvar tako da to nije pomoglo,ali je majstor dok smo cekali da stigne neki senzor na radilici rekao aj da probamo kad vec imam deo ali mislim da nije to,i auto proradio
                    Covek nije mogao da veruje,vozili smo auto u 3-oj na velikoj uzbrdici sa upaljenom klimom i sve besprekorno radi..tako da cu jos malo proveriti par dana pa dace Bog sredinom sledece nedelje na more
                    U SVAKOM SLUCAJU HVALA VAM SVIMA NA IDVOJENOM VREMENU..POZZ

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

...drugim recima, prve dve stvari koje sam ti napisao

Uvek od najjednostavnijih stvari...

Comment

• CannoN
                        CBC Senator XXL
                        • 15.09.2007
                        • 485
                        • Beograd

I prva stvar za koju sam ja pitao... ali dijagnosticki komp. mu nije ocitavao gresku...

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Originally posted by Chao
                          Problem rešen!!!
                          Naime,u pitanju je bio hebeni protokomer,koji je bio ispravan na dijagnostici ali mu je otisao senzor za temp.vazduha a senzor za protok je radio!
                          A kako nije video na skeneru da je temperatura u****nog vazduha -40C?
                          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Chao
                            CBC Početnik
                            • 06.08.2008
                            • 5
                            • Bg

i ja se pitam
                            a i da sam znao da od 1500 do 2500 obr regulise protokomer a posle turbina..ja bih im rekao sta je problem posto je auto i blentavio u tom rasponu ali avaj..
                            no bilo kako bilo..napokon je sve ok..jeste se kilavilo ali hvala Bogu bar nije bila pumpa ili ECU ili pak nesto drugo skupo

Comment

• sasha307
                              CBC Početnik
                              • 11.08.2008
                              • 3
                              • Beograd

a sad za mene upomoc

Procitao sam ovaj topic i otprilike imam slican problem,isto mi je izbacio antipolution failure,pa potom anticatalyst failure,auto trokira najstrasnije kad se upali,u jednom trenutku se i osetio neki smrad kao petarde,barut,izbacuje mi takodje na kontrolnoj tabli sliku zutog ventila/slavinice.
                              Odem u Verano,tacnije odslepam auto,opisem kvar,kazu najverovatnije katalizator sto sam i sam zakljucio jer mi na golfu koji sam imao ranije vec jednom otisao,potom me zove par sati kasnije i kazu bobina,svecice,kablovi svecica i ciscenje dizni,19.000,kazem ok i oni ok,ako jos nesto bude bilo slucajno mi cemo vam javiti.
                              Budi me zena iz servisa sutradan i pocinje sa pricom glava motora,dizne,dihtung,zupcasti kais,spaner,izduvna grana,gumice,sonda jedna sonda druga,katalizator plus jos 10-15 stvari pored toga koje ne mogu sad da vam ispisem,nemam papir kod sebe.
                              Auto je 1.6 benzinac,2003 godiste,presao 78.000km i redovno servisiran kod gospode u Veranu,pa Vas molim da mi kazete kako je moguce da crkne auto na tolikoj kilometrazi-oni kazu pregrejavao se auto pa se iskrivio neki deo,deformisao,mislim ima li ta prica logike ikakve?
                              Pocinjem da mislim da hoce da me urade za pare,jer ja i da odem tamo mogu da mi pokazu sta hoce i delove iz cega god hoce,ja ne mogu da znam da li je to moj auto ili nije.
                              Hvala unapred...

Comment

Working...
                              X