za one koji citaju ove strane razmisljajuci o kupovini nekog fiata jtd(i ostale koji nisu znali)-pored opela fiatovi JTD motori i u sabu.ovo valjda govori samo za sebe o kvalitetu fiatovih dizela.
dizel motori
Collapse
X
-
Evo u koje se sve automobile ugrađuju Fiatovi JTD motori... Osim Fiatove grupacije tu su i GM vozila čiji se motori proizvode u Nemačkoj u Opelovoj fabrici. Tako 1.9 JTD koriste:
- Fiat Bravo, Croma II, Doblo, Grande Punto, Sedici, Stilo, Strada, Multipla
- Alfa Romeo 145, 146, 147, 156, 159, GT
- Lancia Lybra
- Opel Astra, Signum, Vectra C, Zafira
- Suzuki SX4
- Saab 9-3, 9-5
- Cadillac BLS
Comment
-
-
Ajde kad ste se vec dotakli teme, da li ste znali da su Croma II i Saab 9-3 radjeni na istoj osnovi na kojoj je i Vectra (inace chevroletova osnova)?
Bem ti ovu globalizaciju, jos malo pa ce jedino bitno pri kupovini auta biti izgled i nivo opreme, dok ce za ostalo biti svejedno
Comment
-
-
Bilo na SAT-u pre nekih par meseci da se sasije svih automobila rade po istim sablonima koji se razlikuju samo po nekim tehnickim detaljima,pa tako,konkretno je dat primer desetak automobila srednje klase sa kompletnom grafikom i animacijom odakle se vidi da su koriscena 2 osnovna sablona,a razlike se svode na neke detalje oko vesanja i upravljackog sistema!
Zasto ne bi bilo isto i sa pogonskim agregatima?!?!?!?!?!?Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Re: dizel motori
sto otiraci za noge? vozio sam fiata 132 2500 dizel '81. godiste, presao je 470.000km do generalne. nije za potcenjivanje, posebno uzev u obzir da sam mu dosao glave ja jer sam na njemu naucio da vozim i silovao ga kao i svaki neizivljeni klinac. da ga je vozio neko umereniji izdrzao bi sigurno i vise...
Comment
-
-
Re: dizel motori
JTD nisam probao, ali mogu reci da su Fordovi TDCI motori odlicni. Neverovatno kako dobro povlace i od 0 ali i od vecih brzina. A pri tome potrosnja vise nego umerena. Iako se ceo zivot kunem u benzince i otpisujem dizel izgleda dosla neka nova vremena.
Jedino sto je problem kod modernih dizela je veca osetljivost na necistoce u gorivu, sto je za nase trzisteLive together, die alone.
Comment
-
Comment