Punto 1.9 DS stuca na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alfa&omega
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 92

Punto 1.9 DS stuca na leru

Motor: 1.9DS, 2003. godiste, 44kw
    Problem se javio pre desetak dana, motor odlicno pali i na -15, radi odlicno dok ne dostigne radnu temperaturu, tada pocinje da stuca na leru, sto je praceno sa izbacivanjem plavicastog dima na auspuh. Ne trosi ulje, potrosnja goriva u granicama normale. Auto u voznji ide normalno, motor ne trza, nema dima. Kada stanem, opet na ler gasu pocinje da stuca.
    Na dijagnostici nije uoceno nista sto nije u fabrickim vrednostima, osim sto pokazuje da ubrizgavanje goriva na ler gasu varira od 4 do 22 mg/s, ma sta to znacilo. Dizne proverene, sve su O.K. EGR zatvoren. Zna li neko o cemu se radi?
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Re: Punto 1.9 DS stuca na leru

D2 ili EuroD? Promeni pumpu na kojoj sipas gorivo, pa vidi dal' se ponavlja isti problem. Pri tom gledaj da uvek imas vise od cetvrtine rezervoara.

Comment

• Chila
      CBC Senator XXL
      • 18.07.2008
      • 401
      • Kos. Mitrovica

Moze da bude do goriva,mada ovo variranje od 4-22 mg/s deluje malo simptomaticno jer je ta razlika u ubrizgavanju upravo i uzrocnik tog stucanja.Sipaj mu negde provereni E dizel pa vidi jel ima promenae!
      Samo vas gledam ...

Comment

• alfa&omega
        CBC Član
        • 21.06.2008
        • 92

Sipam mu iskljucivo evrodizel, promenio na nekoliko pumpi, ali isto. Danas sam presao jednu relaciju od 60-70 km i vozio sam ga malo zustrije nego inace. Kada sam stao motor prede na leru, kao benzinac. Kada sam se vratio u grad, opet pomalo stuca, ali slabije. Cuo sam od mehanicara koji mi odrzava auto da od kako pojeftinjuje gorivo on ima sve vise i vise posla sa zaprljanim pumpama i diznama. Ako znate da citate izmedju redova...

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

...pogledajte ugao predubrizgavanja u parametrima...

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

Ugao predubrizgavanja nije isti za sve rezime rada motora,vec je promsnljiv,tako da je pumpa za ubrizgavanje opremljena regulatorom koji automatski podešava ugao predubrizgavanja u zavisnosti od režima rada motora. Posto covek kaze da mu se problem javlja samo na leru,mislis da je regulator,pa nema adekvatan ugao predubrizgavanja ili sta?
            Samo vas gledam ...

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

Cek bre zar taj auto ne ide na D2?ED je u tom slucaju smrt za njega u duzoj upotrebi.Unistava pumpu,koja zariba u jednom polozaju i bise ne moze pravilno da koriguje pritisak.
              I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• alfa&omega
                CBC Član
                • 21.06.2008
                • 92

Mislim da je ovaj motor u Puntu pravljen za cari evrodizela, tako da otpada prica o nedovoljnom podmazivanju pumpe itd. Ipak, redovno na svaki pun rezervoar sipam neki od aditiva za dizel.
                dieselman - ne znam da li si procitao, na dijagnostici pokazuje da je ubrizgavanje na pumpi (koliko sam razumeo) od 4 - 22 mg/s, tj. varira, najniza zabelezena kolicina je 4, najveca 22 mg/s. Da li znas kolika moze da bude normalna vrenost pri radu na leru?
                Generalno mislim, citajuci teme na ovom Forumu, da se sve vise ljudi javlja sa slicnim problemima.

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

...standardna vrednost goriva pri leru je oko 5mg/stroke(3-8),ali to sto se ocitava 4-22 nije uzrok vec posledica..paljenje je verovatno prekasno i hoce da ugusi motor,pa ECU reaguje tako sto doda odredjenu kolicinu da se to izbegne...onda se to ponavlja sve dok ne poludis ili otlonis uzrok...

Comment

• alfa&omega
                    CBC Član
                    • 21.06.2008
                    • 92

dieselman - Hvala ti na ovom podatku. Na dijagnostici je pokazalo da je paljenje na 4.1 stepena, kazu da je najbolje kad je na nuli, pa ne znam vredi li probati i sta dobijam time?

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

.. ne znam napamet,varira od sistema do sistema zavisno od nacina merenja ugla ,a i znas li da li je podatak o 4.1 stepen bio ATDC ili BTDC?...za taj motor bi bilo prikladnije 6-7 st. nego 0...

Comment

• alfa&omega
                        CBC Član
                        • 21.06.2008
                        • 92

dieselman - Ne znam koji je podatak bio u pitanju, znam samo da je radjeno na klasicnoj dijagnostici, najnoviji softver za dijagnostiku Fiat vozila. Evo par dana ga vozim, stucanja skoro da i nema, samo od sebe nestalo

Comment

• Chila
                          CBC Senator XXL
                          • 18.07.2008
                          • 401
                          • Kos. Mitrovica

Uplasio se servisa
                          Samo vas gledam ...

Comment

Working...
                          X