2004. Fiat Stilo JTD - PROTOKOMER

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: PROTOKOMER

Cena za BOSCH ulozak je 7400din
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Stojic Boba
      CBC Član
      • 12.04.2008
      • 15
      • Srpski Itebej

Imam i ja isti problem.Imam fiat bravo 1.2 16v.Pri naglom dodavanju gasa auto mi trgne jednom ili dva puta i to samo u trecom ili cetvrtom stepenu prenosa i pri malom broju obrtaja.Neko kaze da su svecice ili kablovi od svecica ili taj protokomer.Sta vi mislite,zasto to radi?

Comment

• STILISTA
        CBC Veteran
        • 17.12.2007
        • 182
        • BEOGRAD

Originally posted by Stojic Boba
        Imam i ja isti problem.Imam fiat bravo 1.2 16v.Pri naglom dodavanju gasa auto mi trgne jednom ili dva puta i to samo u trecom ili cetvrtom stepenu prenosa i pri malom broju obrtaja.Neko kaze da su svecice ili kablovi od svecica ili taj protokomer.Sta vi mislite,zasto to radi?
        bolje da nije protokomer!
        zbog cene kazem.A moze da bude sve sto si naveo

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Originally posted by Stojic Boba
          Koliko ja znam ti nemas protokomer kao sto je na JTD-u.Pozabavi se sa zamenom svecica za pocetak.
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Mirko_NS
            CBC Član
            • 17.04.2008
            • 80
            • Novi Sad

Na CROFiat forumu ima sledece za STILO JTD: "Zamenjen MAF senzor, uz sestokrake torex-e za svaki slucaj, auto kao nov Inace, eto da dam informaciju, MAF senzor (umetak, ne i kuciste) koji je meni ugradjen je sa Lade 110. Potpuno su isti i odgovaraju, kompjuter ne javlja gresku na dijagnostici i kataloski broj je isti. Ja ga sad imam na Stilu, covek koji mi ga je ugradio ima ga na svom Stilu vec neko vreme i problema nema. Eto nadam se da ce to biti nekom od pomoci, sobzirom da je i cena niza nego original (predpostavljam Bosch)." (http://www.crofiat.com/forum/showthread ... 823&page=3)

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Originally posted by Mirko_NS
              Inace, eto da dam informaciju, MAF senzor (umetak, ne i kuciste) koji je meni ugradjen je sa Lade 110. Potpuno su isti i odgovaraju, kompjuter ne javlja gresku na dijagnostici i kataloski broj je isti. Eto nadam se da ce to biti nekom od pomoci, sobzirom da je i cena niza nego original (predpostavljam Bosch)."
              Kataloski broj ne moze biti isti. Ako je isti kataloski broj, to znaci i da je na Ladi Bosch sto znaci i istu cenu.

Comment

• Mirko_NS
                CBC Član
                • 17.04.2008
                • 80
                • Novi Sad

Nazalost, ne znam detalje - sto bi rekli:"posto kupio, poto prodo"

Bez obzira na sve - mislim da vredi pokusati, posto je covek bio prilicno rezolutan u vezi ovog...

Comment

• STILISTA
                  CBC Veteran
                  • 17.12.2007
                  • 182
                  • BEOGRAD

[quote=M-power]
                  Originally posted by "Mirko_NS":regql8eu
                  Inace, eto da dam informaciju, MAF senzor (umetak, ne i kuciste) koji je meni ugradjen je sa Lade 110. Potpuno su isti i odgovaraju, kompjuter ne javlja gresku na dijagnostici i kataloski broj je isti. Eto nadam se da ce to biti nekom od pomoci, sobzirom da je i cena niza nego original (predpostavljam Bosch)."
                  Kataloski broj ne moze biti isti. Ako je isti kataloski broj, to znaci i da je na Ladi Bosch sto znaci i istu cenu.[/quote:regql8eu]

moguce da je u slucaju Bosch-a takav slucaj i to postujem,
                  ali ima detalja koji treba da se provere da covek nebi pucao pare bezveze.
                  Npr.
                  Reno Megane (kacket) 1,9 dci ima identicne prednje plocice ko i Reno 21
                  a razlika u ceni je tricavih 20 jura u korist Megane-a!
                  itd itd.
                  zadnje plocice za Senator opela kostaju 40 jura a za golfa 1 prednje 10-15 i to isti proizvodjac
                  i iste plocice.
                  S toga ljudi pomisle na druge delove vezane za elektroniku i ostalo.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Nisu iste plocice, nije isti kataloski broj, vec su to na primer slicne plocice ili iste ali imaju neke razlike u osiguracima, ili kablicima ali odgovaraju jedne umesto drugih.

Da moguce je da ima neke ne bitne razlike i da u potpunosti odgovara ali da bude dosta jeftiniji ali onda nosi drugi kataloski broj. Cisto radi pojasnjenja

Comment

• Bingodalton
                      CBC Senator XXL
                      • 12.11.2012
                      • 316
                      • Novi Sad
                      • GP 1.9 JTDM Sporting

Hehehe, ajd da se javim na staru temu. Ja sam onaj sa Cro foruma koji je koristio protokomer od Lade 110.
                      I istina je sta sam napisao, sasvim je moguce da je protokomer takodje Bosch, ne secam se, ali je isporucen komplet ulozak sa delom u koji se stavlja ulozak. Taj deo nisam koristio, ne pase na Stilo, a ulozak je apsolutno isti i nikakvih problema nisam imao narednih 60.000km (tek tada je malo oslabio na primanje gasa). Auto se dosta vozi, i kasnije sam jos jednom menjao protokomer, ali najveci problem imam sto je razbijena ona odlivna posuda (ne znam kako se zove) ispod kucista filtera vazduha, pa je cev koja ide u nju slobodna. Zalepio (zacepio) sam je nekom jakom izolir trakom, ali neko vreme je vozen sa tako puknutom posudom i uvlacio je sigurno i fals vazduh neko vreme. Uglavnom taj protokomer je jeftinija varijanta, ako se secam oko 60 eur je tad bio, nemojte me drzati za rec.

Pozz

Comment

Working...
                      X