ja do sada nisam sipao nikakav aditiv, sipam samo na omv-u eurodizel i nisam imao problema ni pri jednom jutarnjem paljenju...
...grejači na Puntu D
Collapse
X
-
Re: D2 vs ED
Znam da na JTD-u putnickom blinka lampica od grejaca kad su pri kraju. Jel ima i tu opciju Van? Posto meni ne svetli lampica da mi je neka pozicija ckrla il' neko drugo svetlo, a to sam video da radi na putnickom - pa sam stavio diode na poziciju. Tako da Vili proveri da li su bas grejaci...
P.S. Malo je off od ED i D2, ali nismo daleko
Comment
-
-
Joco, lako je tebi da pricas o kvalitetu goriva kada zivis u Kanadi (doduse vidim da si i u BG-u), ovde je gorivo prilicno loseg kvaliteta pa ljudi logicno od dva zla biraju manje, a uz to ne znam kako ce to da ED pokvari bilo sta na motoru gde je preporucen D2? Moj glas UVEK ide ED-u, naravno govorim o motorima koji su na "vremenskom" prelazu sa D2 na ED, tj. o onima kod kojih postoji dilema u vezi sa ove dve vrste goriva!!!
Comment
-
-
Originally posted by CooZnam da na JTD-u putnickom blinka lampica od grejaca kad su pri kraju. Jel ima i tu opciju Van? Posto meni ne svetli lampica da mi je neka pozicija ckrla il' neko drugo svetlo, a to sam video da radi na putnickom - pa sam stavio diode na poziciju. Tako da Vili proveri da li su bas grejaci...
Da li je grejac, ne mogu biti siguran, posto meni vec 3-4 meseca blinka lampica neispravnosti grejaca, a bio sam pre 2 meseca u servisu na proveri i tada su svi bili ispravni. Samo su ocistili kontakte i nekih nedelju-dve nije blinkala, pa je opet pocela. Tako da je vrlo moguce da su grejaci, ali nije sigurno.
Inace, malopre sam dosao sa posla i upalio auto, ali na kablove, posto sam mu jutros iscedio akumulator. Videcemo sta ce biti sutra ujutru, ali u svakom slucaju cu ovih dana da posetim servis.
@joca: idi bre tamo u kanadu, vozi taj tvoj traktor
Comment
-
-
Re: ...grejači na Puntu D
Problem je u sledecem: "Ponašanje goriva na niskim temperaturama reprezentuju temperatura zamućenja i temperatura stinjavanja.
Temperatura zamućenja je temperatura na kojoj se pojavljuju prvi mikrokristali leda i težih ugljovodonika. Zamućenje goriva ne prekida protok goriva kroz instalaciju, ali otežava rad filtera za gorivo, tako da može doći do njegovog zapušenja.
Temperatura stinjavanja je temperatura na kojoj se gorivo toliko zgusne, da potpuno izgubi sposobnost tečenja. Goriva sa većim sadržajem cikličnih ugljovodonika tečljivost gube zahvaljujući povećanju viskoznosti, dok goriva sa pretežnim sadržajem parafina tečljivost gube usled stvranja kristala i izdvajanja čvrstih parafina.
Niskotemperaturske karakteristike goriva od posebnog su značaja za funkcionisanje dizel motora, pošto u sastav dizel goriva ulaze teži ugljovodonici, čije su temperature zamućenja i stinjavanja više".
Pa je temperatura zamucenja D2 -5 stepeni celzijusa,a temperatura stinjavanja je -15 stepeni celzijusa,a prema nasim standardima i propisima koji sigurno nisu ispostovani pa je ta temperatura sigurno i manja!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Pozdrav..
U mene je motor JTD, i blinka mi grijac ima 2mjeseca.Uso sam permant sipam na OMV I INIA pumpama(koje su kvalitetne).Palim auto bez problema svaki dan bez problema.Zelio bi sada da promjenim taj grijac ali nemam iskustva sa tim sta treba da trazim u prodavnici tacno i koliko kosta taj grijac???
Hvala
Comment
-
-
Jutros ista stvar, nece na akumulator da upali. Vergla, cujem da pokusava, malo mu fali, ali nece. Posle cu da probam opet na kablove, pa da dopunim akumulator.
Svratio do servisa, verovatno su grejaci, zakazao za ponedeljak ujutru.
@Taso: samo trazi grejace goriva za Punta 2 JTD. Preporucuje se da se zamene sva 4 odjednom, posto obicno crkavaju svi u relativno kratkom vremenskom roku. Takodje sam cuo da je malo nezgodno da ih sam zamenis. Kod nas u Srbiji su oko 10€ komad.
@bokija: oduvek sam govorio da su rusi genijalci da na jednostavan nacin rese neki problem.
@loodilo: zamolio bih bez takvih komentara
Comment
-
Comment